Українські десантники уразили Су-25 та Су-30 РФ

Десантно-штурмові війська Збройних Сил України уразили два бойових літаки Повітряно-космічних сил Росії.

Командування ДШВ ЗСУ повідомило, що десантники уразили штурмовик Су-25 та багатоцільовий винищувач Су-30.

Літаки уразили бійці 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

«Сьогодні в районі виконання завдань, військовослужбовцями підрозділу протиповітряної оборони 25 ОПДБр було збито два російських літаки – броньований штурмовик Су-25 та багатоцільовий винищувач четвертого покоління Су-30», – йдеться у повідомленні Командування.

Офіцери управління ППО командування ДШВ ЗС України зазначили, що повітряний простір в смугах ЇХ відповідальності знаходиться під повним контролем.

На оприлюднених відео видно, як російський Су-30СМ отримав ураження одного зі своїх двигунів, який зайнявся вогнем.

На відео Су-30СМ пролітає повз задимлення, яке, ймовірно, було спричинене падінням штурмовика Су-25.

Також за декілька годин до офіційної публікації Командування ДШВ ЗСУ з’явилося повідомлення, що 8 полк спецпризначенців та десантники України збили два літаки типу «Су» Росії.

 

Одномісний броньований дозвуковий штурмовик Су-25 призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі.

Су-30СМ – це двомісний літак, пристосований переважно для роботи по наземних цілях.

Також винищувач призначений для завоювання переваги в повітрі, далекого патрулювання, супроводу літаків дальньої авіації, радіолокаційного спостереження, наведення й управління.

Винищувач здатний застосовувати озброєння класу “повітря-повітря” та “повітря-поверхня”.

mil.in.ua

Знищення російського Су-30СМ в Харківській області.

P.S. Стінгер – і немає Ка-52

Українські підрозділи протиповітряної оборони збили одразу чотири літаки окупантів за один день – про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України станом на 18:00 24 вересня.

Так, сьогодні окупанти втратили свої Су-25 (орієнтовна вартість 11 млн доларів), два Су-30 (близько 30 млн) та один Су-34 (орієнтовно 40 млн доларів). Крім того, Генштаб також повідомляє і про збиті 5 БПЛА та крилату ракету окупантів.

Тобто – за день наші захисники «демілітаризували» цілей у повітрі на понад 115 млн доларів (з урахування вартості БПЛА та ракети).

Загалом за інформацією Генштабу ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення Сили оборони України «приземлили» 255 літаків та 220 гелікоптерів окупантів, а також збили 240 крилатих ракет рашистів (станом на ранок 24 вересня).

 

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

1 день назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

1 день назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

1 день назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

2 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

2 дня назад