Категории: Мир о нас

Україна вперше атакувала ціль на території РФ бойовим літаком

У неділю, 9 червня, український винищувач вперше вразив військову ціль на території Росії. 

Про це пише Sky News з посиланням на українське військове джерело.

За даними джерела, був уражений «російський командний вузол» в районі російського Бєлгорода.

Наразі невідомо, який тип боєприпасів був використаний під час атаки. Також не повідомляється, чи була це західна зброя, чи ні.

«ВПС ЗСУ завдали удару по російському командному пункту в Бєлгороді. Хоча оцінка збитків ще триває, підтверджено, що це було пряме влучання. Це перше повітряне ураження, здійснене ЗСУ по цілі на території Росії», — розповіло Sky News українське військове джерело на умовах анонімності.

Удар по десатному кораблю РФ в Азовському морі

У матеріалі Sky News також йдеться про атаку Сил оборони України на вороже судно в Азовському морі. Як зазначає українське військове джерело, ввечері 8 червня ЗСУ завдали «скоординованого удару» по російському десантному кораблю, який нещодавно перемістився з Чорного в Азовське море.

Джерело повідомило, що судно стало п’ятим із семи великих десантних кораблів РФ, які були потоплені або «виведені з ладу» внаслідок українських атак.

«Цей успішний удар показує росіянам, що вони не можуть вільно діяти ні в Чорному морі, ні на сході… Зриваючи російські поставки боєприпасів і ключових військових матеріалів, цей удар безпосередньо підтримає українські війська у їх триваючій боротьбі», — сказав співрозмовник видання.


Через декілька тижнів Повітряні сили ЗСУ почнуть випробовувати керовані авіабомби українського виробництва.

Про це повідомив начальник авіації Командування Повітряних сил Сергій Голубцов в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Через декілька тижнів ми маємо розпочати перші випробування перших партій таких бомб, вже українських. Але поки використовуємо західного виробництва: GBU-39, GBU-62. Різних калібрів, різних бойових частин, як проникаючих, так і касетного типу. Залежить від того, яка це ціль. І ефективність їх вражає. Якщо вдається подолати систему ППО росіян, то це 100% влучання в ціль», — сказав Голубцов.

Він зазначив, що зброю від партнерів поступає в Україну в обмеженій кількості. Спершу Повітряні сили отримували пробні партії авіабомб, тепер відправили замовлення на набагато більші обсяги.

«Щодо росіян, то в них просто цей процес пройшов раніше. У нас зараз йдуть також роботи по переобладнанню і створенню своїх коригованих авіабомб, на базі звичайних вільнопадаючих. Там є конструктивні деякі нюанси, треба підібрати крило, GPS-модуль, а також модуль управління», — зауважив начальник авіації.

 

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 21.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 21.06.2024 1. Держдума рф схвалила в першому читанні пакет поправок, який…

36 минут назад

Віри, що ми вигребемо з цього лайна, все менше

Проблема не в тому, що Тищенко і його гобліни бикують на людину на вулиці. Проблемо не в тому, що Безугла…

44 минуты назад

Дивіться яка цікава істрія виходить

Відшуміла "подія тисячоріччя", тобто саміт миру, за коммюніке якого нам мають повернути Запорізьку АЕС і всіх полонених та викрадених громадян.…

1 час назад

Нідерланди та ще одна країна передадуть Україні систему Patriot, — міністерка оборони Оллонгрен

Нідерланди спільно зі ще однією державою передадуть Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише NL…

1 час назад

Дрони атакували Єйськ у Краснодарському краї. ВIДЕО

У ніч на 21 червня мешканці Краснодарського краю заявили про масовану атаку дронів. В районі військового аеродрому у Єйську спалахнула сильна пожежа.…

13 часов назад