Категории: Боевые действия

Участникам ООС теперь выдают пластмассовые медали

Участникам ООС вместе с УБД теперь выдают медали из пластмассы. Об этом сообщил ветеран АТО Мартин Брест на своей странице в Facebook.

«Это нагрудный знак (медаль) участника ООС. Выдаётся в комплекте с УБД. Эта медаль теперь — пластмассовая. Да, обычный формованный пластик, покрашенный в золотистый цвет, а не металл», — пишет ветеран АТО.

По его словам, такие медали получили бойцы ВСУ в этом месяце. Он подчеркнул, что больше унизить армию невозможно.

«Уроды. Тупо уроды», — добавил ветеран.

В комментариях один из пользователей отметил, что за службу не получил даже пластиковой медали. При этом он написал, что отлично без нее обходится, так как «не за медалями ходил». Другой комментатор пошутил, что пора переходить на шоколадные медали в фольге.

P.S.

У Мартин Брест зараз йдуть баталії під постом про пластикову відзнаку «Ветеран війни — учасник бойових дій». Так от нагадаю деякі факти. У квітні 2018 року я вперше у військкоматі побачив кульок цих пластикових підробок. Мене зацікавило їх походження, тому для експерименту виміняв один пластиковий зразок на металевий від одного з українських виробників. Вдома зваживши три різних зразки від різних виробників і розглянувши структуру, зрозумів, що хтось в Департаменті закупівель Міністерства оборони кучеряво наварився.

При одній закупівельній ціні закупити сотню тисяч відзнак — це вже не менше 10 млн грн чистого навару. Про це я написав пост і в результаті, наскільки мені відомо, пластик вилучили з військкоматів. Але бачу, що комусь дуже треба знову впарити ветеранам замість нормальних відзнак цей непотріб.
Рекомендую відкрити положення про відзнаку, де чітко написано, з якого матеріалу вона має бути виготовлена, і не приймати таких подачок.

Александр Гром

Теги: медаль

Последние новости

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

10 секунд назад

Народ підтримує збільшення тарифів на електроенергію

Одночасно з інформацією про отримання фірмою сценариста "Слугі народа" 750 мільйонів за поставку електроенергії - виходить соціологія, згідно якої народ…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 16.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

22 часа назад