Категории: Украина

У війні проти Росії загинули 31 тисяча українських військових, — Зеленський

За час повномасштабного вторгнення загинули 31 тисяча українських захисників.

Про це це заявив президент Володимир Зеленський на прес-конференції за результатами форуму «Україна. Рік 2024».

«31 тисяча українських військових загинули в цій війні, росіян загинуло 180 тисяч», — Зеленський.

Президент додав, що загальні втрати армії РФ, включаючи поранених, наближаються до 500 тисяч.


​​Сенсація! Зеленський заявив що втрати України у війні 31 тисяча осіб, а окупантів — 180 тисяч. Не 400+ тисяч як каже генштаб ЗСУ, а 180.

Дуже цікаво. Ні, я не здивований що цифри корегують. Але. Генштаб не зі стелі бере свої цифри. Їх надають штаби бригад і штаби ОТУ. Існує система перевірки тих даних. Тепер виходить що? Генштаб нам брехав? Це привід для службового розслідування, взагалі то.

І почати можна з питання — звідки цифри у Зеленського? Хто для нього веде підрахунок, паралельний з генштабом? ГУР? СБУ? Хто? Чому різниця майже удвічі?

І ще. Яким краєм до цифр генштабу дотичний колишній командувач сухопутних сил генерал Сирський? Це його підлеглі надавали генштабу спотворену інформацію, чи як?

З якими очима нам тепер казатимуть «вірити лише офіційним джерелам»?

Печера Дракона

Владислав Селезньов, військовий експерт, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017), вважає, що не може бути такого, щоб Генштаб ЗСУ, західні партнери та Верховний Головнокомандувач заявляли різні цифри щодо українських втрат

Таку думку він висловив в етері Еспресо.

«Статистика – річ дуже вперта. Безумовно, політика єдиного голосу має дотримуватися у державі. Однак різні цифри викликають недовіру, недовіру у тому числі до офіційних речників, зокрема Міноборони та Генштабу. Бо виявляться, що ті цифри, які ми щодня бачили у ранкових зведеннях Генштабу ЗСУ, не зовсім відповідають тим реаліям, які відбуваються на полі бою. Це насправді виклик і виклик дуже серйозний, враховуючи, що таких цифр є три, тобто перша цифра від Генштабу – понад 400 тис., другу цифру оприлюднив Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський, а є ще і третя цифра від наших американських та інших західних партнерів, які називають проміжну цифру. Не може бути так, щоб три джерела повідомляли різні дані», — прокоментував ексречник Генерального штабу ЗСУ.

Владислав Селезньов зауважив, що треба комунікувати цю тему на найвищому військово-політичному рівні, бо інакше недовіра буде ширитися в українського суспільства, а недовіра породжує певний розбрат та дисбаланс, що точно зараз не на часі.

  • 25 лютого президент України, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024» заявив, що  31 тисяча військових українців загинула у цій війні, а росіян — 180 тисяч.
Росіяни мали плани нашого контрнаступу, — Зеленський

Збройні сили України вже мають новий план контрнаступу. Однак про нього будуть знати лише декілька осіб в державі.

Про це це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції.

У президента запитали, чи буде Україна робити ще один контрнаступ, та як буде діяти у цьому випадку.

«Головне мати план. І цей план є. Я не зможу вам сказати деталі цього плану. Я поясню вам: чим менше людей знає плани української армії, тим швидше буде перемога і не очікуваний результат для росіян», — розповів Зеленський.

Водночас він заявив, що план контрнаступу України у 2023 році, на жаль, був відомий росіянам ще до його початку.

«Скажу відверто, наші контрнаступальні дії минулого року були на столі Кремля ще до того, як почалися контрнаступальні дії. Крапка», — сказав він. 


Прекрасне інтерв’ю на Бутусов+ з хлопцями, які допомагали Герою України Віталію Скакуну підірвати генічеський міст.
— Віталік встав, взяв підривну машинку в руки, побіг, розвернувся до мене обличчям, посміхнувся і пролунав вибух.(с)
В критичний момент історії чомусь знову доля нашої країни залежала від юних хлопчаків-строковиків. Їх відправили взірвати міст, а вони цього не вміли. Бо замість добре підготовлених, озброєних і розгорнутих військ, які заздалегідь отримали повноваження мінувати і підривати, замість військ, які посаджені у заздалегідь побудованих позиціях, які влада побудувала за ті півроку, коли її попереджали про вторгнення союзники (гірші за Скабєєву), чомусь на їх місці виявилися непідготовлені хлопчаки-строковики.
В результаті хтось proebal, а потім ці хлопці бігали в попихах серед розривів, точно як морпіх Сестриваковський на іншому мосту. Спробували, але декілька разів не змогли підірвати міст.
І один з прекрасних українських хлопців змушено закрив чужий пройоб:
— Віталік розвернувся до мене обличчям, посміхнувся і пролунав вибух (с).
А тепер ці хлопці, яким не має бути соромно НІ ЗА ЩО, ще й стоять і кажуть, що їм соромно мамі Віталія подивитися в очі.
Не соромно тільки тій свині, якій спершу було pohui, а потім proebali. Ця неназвана свиня так 2 роки і залишається непокараною за злочинну недбалість. Свиня лише корчить із себе героя і розповідає, що це їй всі мають завдячувати.
Наче навмисно вийшло, що на ключовому напрямку проти 30 тис російських військ стояв лише неповний батальон та ще й частиною з непідготовлених строковиків. Але це не було випадковістю. Як і в Гостомелі російський десант зустрічали строковики, бо 4-у бригаду НГУ відвели за 3 тижні до вторгнення одразу після отримання Зеленським даних про підготовку десанту на Гостомель. І як в 2019 році першим ділом була знищена танкова частина у Овручі. А потім закопані в асфальт Нептун і багато іншого.
Все це не випадково.
Почався третій рік вторгнення, а відповіді влада блокує.
І на кожні питання свора лише обурено округлює очі:
— Да как ви смєітє бубочкє такіє пошлиє вопроси задавать! Віталій Скакун жизь отдал! Сєкта непідірваних мостів!
Віталій Скакун герой.
Але чому він змушений був проявити геройство?
Відповіді нема досі.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

1 час назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

1 час назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

1 час назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

3 часа назад