Категории: Боевые действия

У Медичних силах ЗСУ пояснили зміни у Переліку хвороб для оцінки придатності військовослужбовців

Зміни до розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби внесли, щоб мінімізувати помилки під час ухвалення рішень щодо придатності до військової служби.

Як передає Армія Інформ, зміни у переліку пояснив представник Командування Медичних сил ЗСУ, підполковник медичної служби Дмитро Мірошниченко.

«Перелік хвороб по суті не змінився щодо їх кількості, тому що він побудований на міжнародній класифікації хвороб десятого перегляду, і ми не можемо від неї відхилитися», — зазначив він.

За словами Мірошниченка, ці зміни вносять конкретику для лікарів, щоб усі максимально однаково трактували положення про військово-лікарську експертизу і щоб мінімізувати кількість помилок під час ухвалення рішень щодо придатності до військової служби.

«Міністерство охорони здоров’я видало класифікатори, яких ми дотримуємося. У Розкладі хвороб, відповідно, так і лишилися ті хвороби, ті показники, за якими військовослужбовці визнаються придатними, обмежено придатними чи непридатними тощо. Світові стандарти, світові класифікації допомагають нам іти в ногу з часом щодо певних вад людини, які, по суті, якщо вони не мають ніяких хворобливих проявів, а об’єктивні дослідження в межах норми, — то це повноправні члени суспільства, і вони, як всі, можуть виконувати свій військовий обов’язок, якщо, повторюю, їм дозволяє здоров’я», — сказав він.


Закрита зона повідомляє:
«Хто керує мобілізацією? І до чого це призводить.
Знаєте, хто в Міністерстві оборони керує мобілізацією? З 21 травня 2019 року начальником мобілізаційного відділу МО є Роман Ширалієв. Це людина, яка була консультантом відділу воєнної політики в адміністрації президента Януковича. Саме тоді майбутній зрадник і втікач нищив українську армію напередодні нападу росії в 2014. Може через це хід мобілізації часто обурює суспільство?
Наприклад, на початку серпня на Одещині стався моторошний випадок – щойно мобілізований чоловік помер під час нападу епілепсії. Всі знали, що померлий – інвалід з дитинства, має шизофренічний розлад, ускладнений алкоголізмом. Однак – плани призову переважили здоровий глузд.
Вже два тижні потому – МО видає абсолютно безглуздий і шкідницький наказ, який набрав чинності 25 серпня: придатними до служби визнають всіх, а ВЛК вже встановлюватиме, наскільки військовослужбовець придатний до служби за конкретною військовою спеціальністю (ВОС).
Зокрема, призову тепер підлягають особи з туберкульозом (у виліковній стадії), з ВІЛ, вірусним гепатитом, хворобами ендокринної системи та психічними розладами, хворобами нервової системи. Послаблено також вимоги до фізичного стану для служби у ДШВ. Тобто ті, кого раніше забракували б за станом здоров’я – нині будуть призвані в десант.
Що це? Зрозуміло, що з таким рівнем втрат на фронті і ставленням влади до ЗСУ (згадаймо всі корупційні скандали та постійну заборгованість із зарплатнею) черг біля військоматів не спостерігається. Та й і з методами, які застосовують до призовників неадекватні воєнкоми – сподіватися на швидке поповнення лав ЗСУ новачками – не варто
Складається враження, що це робиться навмисно, щоб налаштувати громадян проти обовʼязку захищати Україну. І чомусь нинішня влада тяжіє саме до чиновників доби Януковича – Портнов, Татаров тощо, в тому числі і в питаннях оборони.»

Последние новости

Режисер серіалу «Слуга народу» Олексій Кірющенко отримує багатомільйонні замовлення від держструктур, — Bihus.Info

Режисер і сценарист серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко став співвласником компанії "Ел-енерго", а також має частки у компаніях, що виробляють…

8 часов назад

Українські воїни знищили ворожу колону із 5 танків та 5 БМП. ВIДЕО

Українські воїни із 60-ї та 63-ї бригади знищили колону ворожої техніки із 5 танків та 5 БМП. Відеозапис фрагментів успішної…

9 часов назад

США нададуть Україні нові й далекобійніші озброєння, — Нуланд

Україна цього літа отримає від США нові й далекобійніші озброєння для протистояння російській агресії. Про це в інтерв'ю "Медузе" заявила колишня заступниця…

9 часов назад

Російський наступ на Харківщині: актуальна ситуація і перспективи

Дивні маневри росіян, котрі з боліт Ленінградської області та Карелії весь квітень тягли ешелони з військами в Курську область, розвантажували…

14 часов назад

Ситуація на Харківщині критична, закликаю мерів великих міст виділити допомогу для воїнів, — Бутусов

Юрій Бутусов звернувся до мерів великих міст із закликом надати допомогу воїнам, які боронять Харківщину. Про це він повідомив у Facebook. "Звертаюсь…

15 часов назад