Категории: Мир о нас

У Бундесвері розкритикували дії ЗСУ під час контрнаступу, – Bild

За інформацією видання Bild, у Бундесвері критично оцінили використання ЗСУ опанованих на Заході методів ведення війни під час контрнаступу.

Про це повідомляє Європейська правда.

Німецькі військові серед головних недоліків Збройних сил України називають розділення бойових підрозділів, через що «не проглядається спільне ведення бою».

Це збільшує «небезпеку дружнього вогню», тобто вогню у відповідь з боку власних військ, вважають у Бундесвері. Крім того, у зв’язку з таким підходом в напрямку головного удару «відсутні маневрені підрозділи для розгортання наступу або встановлення вогневої переваги», йдеться у документі.

Іншими словами, через те, що Україна розбиває бригади, які пройшли підготовку на Заході на групи з 10-30 солдатів, ізольовані від решти військ, ані західна підготовка, ані краще озброєння, ані велика кількість наявних солдатів не мають значення.

Крім того, критично у Бундесвері висловились щодо навчання досвідчених українських військовослужбовців, які, за їхніми словами, гірше засвоюють принципи західної підготовки або взагалі не беруть в ній участь.

У документі Бундесверу йдеться про те, що командний склад демонструє «іноді значні недоліки на відповідному рівні в керівництві та застосуванні командних процесів, що призводить до частково неправильних і небезпечних рішень».

Ці чинники – розділення бригад і відсутність належної підготовки командного складу – можуть пояснювати повільне просування українських сил під час контрнаступу, констатують у Німеччині. 


Цікаво виходить. Всі знають, що це гібридна війна, і що вона почалася не 24 лютого 2022 року, а набагато раніше, ще в 2014 році. Але ті, для кого вона почалася 24 лютого часто сприймають інформацію дуже близько до серця і стають інструментом ворога у цій інформаційній війні.
Я, от наприклад, прочитавши статтю з німецького таблоїда Bild «Бундесфер вперше критикує ЗСУ», не побачив там суттєвої критики. Зауваження так, але критики і недовіри, як це подається у нашому інфопросторі — ні. Суть там в тому, ніби солдати, що пройшли навчання у Європі, не розуміють наказів офіцерів. Трохи смішно, адже солдати провели у Європі всього 2-4 місяці. Нібито офіцери ведуть війну по радянських методичках, розбиваючись на групи 10-30 осіб і послаблюючи таким чином тиск на ворога.
Будь-який військовий вам скаже, що в радянських методичках такого не написано, а ведення війни мобільними групами на лінії фронту більш ніж у 1500 км, є виправданим.
Тому, громадянам, які переживають і виключають при цьому розум, варто не займатися самолінчуванням, читаючи такі статті.
Це я вже не коментую вкид, що США має чіткі кулуарні домовленості з путіним щодо ненадання нам зброї, в обмін на обмеження військових дій територією України.
Абсолютна дурниця, в яку згодні повірити наші співвітчизники, підігріті пропагандою щодо «не такого, сцикливого НАТО та США».
Якби не США, НАТО та ЗСУ, ми б вже майже півтора роки були рубльовою зоною. Але народ все ще вірить сказкам ворога і Міші Подоляка…

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

3 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

3 дня назад