Категории: Украина

Томос для України, мало хто осягнув масштаб перемоги

Насправді, 5 років тому, коли Порошенко здобув Томос для України, мало хто вповні осягнув масштаб перемоги.
Щоб ми не зрозуміли, великою мірою приклалися канали олігархів з хіханьками про термос.
Але насправді, ми нанесли тоді історичний, системний удар всій по самоідентифікації ворога.
За всі минулі століття «росіянє» так і не завершили власний етногенез з розрізнених племен у так званих «рускіх». Ядро вигаданих рускіх так і залишається різнорідними фіно-угорськими племенами, які є чужорідними одне одному, а окремо ще й чужорідними всім іншим не-фіноугорьским народам: кавказцям, азіатам, тюркам, українцям Сибіру і Далекого Сходу.
Об’єднані в єдину історичну спільність ці племена лише за одним принципом: релігійним.
Лише спільна церква і Міф нею утворений надає різношерстній Орді відчуття власної правоти, без якої неможливе жодне національне будівництво.
І навіть спільний рускій язик не є реальним з’єднуючим розчином. Купа племен в свій час розмовляли половецькою мовою — де вони зараз?
Відсутність спільної ідентичності на практиці веде до того, що ми бачимо в цій війні: навіть у військах ворога немає солідарності, побратимства, відчуття єдності, взаємодопомоги і взаємовиручки. Племінна структура війська: військо кадира, військо прігожина, військо шойги. Братішки кидають поранених і обчищають братішок перед смертю — ось і весь «одіннарот».
Всі їхні імперці цю свою ключову слабкість прекрасно знають і навіть іноді напівпошепки між собою про неї говорять.
Путін: «Не было же русских на каком-то этапе! А потом они начали формироваться…складывалась русская нация. Но она складывалась из разных племен. Там же было очень много финно-угорских народов! Ведь сейчас мы находим мнээ,.. находим материальные свидетельства того, что финно-угорские народы жили в центре европейской части сегодняшней России!».
Не було ніяких рускіх. Були фіни і угри. А потім — раз! — і з’явилися рускіє.
Іван Аксаков (ідеолог слов’янофільства — ще одна єресь типу «руского міра») в листі Ф. Достоєвскому (іншому ідеологу): «мудрено написать воззвание о русских наряду с тем, как пишут в других странах. Francaes! или Британцы! –»Русские» – не годится, самый язык не терпит… А на всех сходках ежедневно по всему пространству России начинается с воззвания «православные». Вот как определяет русский народ свою национальность».
«Национальность» за релігійною ознакою. Комедія.
«По сути с принятием Православия начала создаваться русская нация как единая нация». — Путін.
Ну а ключову слабкість озвучив агент «Борісов», полковник ФСБ Гундяй (в міру ховається під личиною «патріарха кіріла»):
«Церковь наша…Это духовная скрепа, это линия самоидентификации нашей нации, это та общность, разрушив которую, мы разрушим свое Отечество».
Коротко і ясно: спільна ідентичність — релігійна, немає її — кінець рашці.
Так от потрібне оркам не просто Православ’я, а саме Українське Православ’я.
Саме тисячолітнє Православ’я родом з Києва має той Міф, всю ту історію і культурний пласт, який так потрібен, щоб об’єднати племена джунглів в єдину націю.
Та при наданні Томосу в 2019 від Світового Православ’я на весь світ прозвучало убойне:
«У випадку з Українською Церквою, принаймні парадоксальним і викривленим є твердження будь-кого про те, що Церква в Москві є матір’ю Церкви України. Якраз навпаки. Московська Церква є дочкою Української Церкви, яка — Українська Церква — є дочкою Вселенського Патріархату. Знаєте, що християнізація (хрещення) Русі (росів), не росіян, бо як відомо, Київська Русь — це інше, тобто сьогоднішніх українців, відбулася при Володимирі, з його наверненням. Територія може називатися по-різному, але земля та ж сама, нас не цікавить назва, територія, нас цікавить канонічність.» — Єпископ Елпідофор.
Релігія, яка об’єднує орків в один народ, прийшла саме в Україну. Весь історичний пласт, пов’язаний із цим, при наданні Томосу повернутий історичному власнику — Україні.
І раз вже заговорили про територію, то до руського Християнства на нашій території існувало древнє скіфське Християнство. Це ще один надпотужний пласт, не заслужено забутий. І цей пласт роль відігравав навіть не лише у власному регіоні, а і у всьому світовому Християнстві. Згадати хоча б той факт, що саме скіф Діонісій винайшов «нашу еру», літочислення від Різдва Христового, яким весь світ користується понині.
**Тут вважаю, варто було б вести співпрацю з Константинополем і Ватиканом в питанні допомоги нам відновити пам’ять про весь пласт Скіфського Християнства.**
Так от.
Без цього історичного пласту — українського Православ’я — в рашці залишається лише Ординські самосвяти з томосом від сталіна.
Ці попи в погонах копіюють християнських праведників, але залишаються сектою, що лягла під Гітлера, під Сталіна і наканонізувала натовпи такого непотребу (типу сашки невського і царя страстотєрпца аліксандра), що індіанці майя з людськими жертвоприношеннями припіднімають циліндра в повазі.
В 2019 році із рук в Орди цю «прєлєсть» вирвали. Цим Орду позбавили ключового об’єднуючого чинника.
В 2022 році імперці спробували напасти в марній спробі повернути Київ. Але вже все. Україна встояла і здобула всесвітнє визнання. Справу програно.
І от тепер у орків без кульгавого «православ’я» об’єднуючі чинники залишаються лише примітивні: спільний святий вождь.
Це стратегічна слабкість всіх примітивних народів, які зникли з історичної арени.
Наша військова задача в цих умовах — змусити фактор спільної влади вичерпати свій потенціал. Не дати Путіну за результатами війни продемонструвати своїм племенам нічого в якості здобутку.
І коли орки усвідомлять, що потенціал Святої Влади у Кремлі вичерпано, спільна влада із об’єднуючого чинника перетвориться на роз’єднуючий.
Хай нам в цьому поможе Бог.

Вселенський Патріарх Варфоломій у листі до п’ятого Президента Петра Порошенка привітав український народ з Різдвом та Новим роком і висловив йому свою підтримку у боротьбі проти російської агресії. 

«Хоча ми шкодуємо про умови, які змусили Україну перейти на церковний календар, ми раді, що Ви та більшість українців тепер святкуєте разом з нами та більшістю християнського світу», – йдеться у листі.

«Будьте впевнені, пане Президенте, ми залишаємося на боці Православної Церкви України щодо будь-якої підтримки, яку ми можемо надати, і продовжуємо солідарність з усіма українцями, які мужньо витримують диявольську атаку Російської Федерації», – пише Вселенський Патріарх.

«Як ви слушно зазначили, для українців найважливіше тримати єдність та відкинути всі особисті розбіжності, щоб перемогти загарбника та відбудувати свою Батьківщину», – йдеться у листі.

Вселенський Патріарх побажав українцям благословенного та процвітаючого Нового року. «Нехай він буде сповнений миром, радістю, єдністю, духовним зростанням і надлишком Божої благодаті», – пише Його Всесвятість.

Последние новости

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

8 часов назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

9 часов назад

Народ підтримує збільшення тарифів на електроенергію

Одночасно з інформацією про отримання фірмою сценариста "Слугі народа" 750 мільйонів за поставку електроенергії - виходить соціологія, згідно якої народ…

11 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 16.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

19 часов назад

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

1 день назад