Категории: Боевые действия

Створення Корпусу морської піхоти вже на завершальному етапі

Формування Корпусу морської піхоти, про створення якого було оголошено президентом Зеленським у травні 2023 року, наразі вже на завершальному етапі.

Про це повідомило Командування морської піхоти ВМС ЗСУ.

Зазначається, що така структура дозволить нам більш ефективно застосовувати підпорядковані підрозділи в обороні держави: планувати операції, управляти силами, забезпечувати їх як в наступі, так і в обороні.

«Було розроблено декілька проєктів організаційно-штатної структури. І от нещодавно було затверджено один із них. Разом з тим, починаючи з травня, паралельно із виконанням завдань з відсічі широкомасштабної агресії, проводилась копітка робота щодо створення та комплектування нових військових частин», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Корпус морської піхоти буде призначено для виконання тактичних, оперативно-тактичних завдань у складі оперативного (оперативно-стратегічного) угруповання або самостійно. Тобто Корпус морської піхоти з відповідним комплектом військ (сил) буде спроможний самостійно сформувати оперативно-тактичне угруповання військ для ведення операцій на приморському напрямку.

«Серед основних завдань – здійснення планування, застосування та забезпечення підпорядкованих військ (сил) згідно зі стандартами НАТО, а саме оперативне планування застосування наземного компонента (Land Component Command — LCC) міжвидового угруповання (Joint Task Forces — JTF) при проведенні операції. Крім того, це проведення наступальних (штурмових, десантних) дій в акваторіях (басейнах) річок та водосховищ у взаємодії з підрозділами ВМС, а також оборона важливих берегових об’єктів та ділянок узбережжя тощо.

До складу Корпусу увійдуть наявні окремі бригади морської піхоти та окремі артилерійські бригади, а також інші бойові підрозділи та підрозділи забезпечення. Більше того, планується створення ще декількох бойових бригад та батальйонів морської піхоти, але поки що ми не можемо розповісти про це детальніше»,  — зазначили у Морській піхоті.

Водночас, додали там, командування морської піхоти теж зазнає трансформації – орган управління увійде до складу командування ВМС як структурний підрозділ.

На командування будуть покладені функції генерації – зокрема, це визначення вимог до спроможностей підпорядкованих сил, визначення потреби в ресурсах, необхідних для належного виконання завдань. Також командування здійснюватиме стратегічне планування застосування та розвитку військових частин морської піхоти, технічного оснащення, підготовки, забезпечення тощо.


Морська піхота України

militaryland.net

 

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

7 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

7 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

11 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

11 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

11 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

22 часа назад