Категории: Мир о нас

США ввели санкції проти Портнова

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти українського юриста та політика Андрія Портнова. Він до 2014 року був заступником голови Адміністрації президента за часів Віктора Януковича і займався питаннями судоустрою.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США

Зокрема, Портнов потрапив до оновленого санкційного списку за так званим законом Магнітського. Крім того, обмеження Мінфіну США поширюються на його благодійний фонд.

«Закон Магнітського» дає повноваження президенту США оновлювати список іноземних громадян, винних у корупції, застосуванні тортур, а також інших порушеннях, спрямованих проти правозахисників і тих, хто викриває незаконну діяльність.

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ: АНДРІЙ ПОРТНОВ

Андрій Портнов ( Портнов ), колишній заступник глави Адміністрації Президента України за часів колишнього президента Януковича, через хабарництво розвивав широкі зв’язки з судовим і правоохоронним апаратом України. Широко відомий як судочинець, Портнов був достовірно звинувачений у використанні свого впливу для придбання доступу та рішень в судах України та підриву реформ. Станом на 2019 рік Портнов вживав заходів для контролю над українським правосуддям, впливу на пов’язане з ним законодавство, прагнув помістити лояльних чиновників на вищі судові посади та купувати судові рішення. В середині 2019 р. Портнову змові з високопоставленим українським урядовцем, щоб сформувати вищі юридичні інституції країни на свою користь і впливати на Конституційний Суд України. Крім того, Портнов був причетний до спроби вплинути на Генпрокуратуру України.

Портнов визначений відповідно до EO 13818 як іноземна особа, яка є чинною чи колишньою державною посадовою особою, або особою, яка діє від чи від імені такої посадової особи, яка несе відповідальність чи співучасник, або прямо чи опосередковано брав участь у, корупція, включаючи привласнення державних активів, експропріацію приватних активів з метою особистої вигоди, корупцію, пов’язану з державними контрактами або видобутком природних ресурсів, або хабарництво.

Крім того, OFAC призначив Фонд Андрія Портнова відповідно до EO 13818 як власність або контроль Портнова .

Госдепартамент США

Санкції США проти Портнова — це не просто удар під дих всій системі влади Коломойського-Зеленського.
Це сигнал всім виконавцям в ОП, в ДБР, підконтрольним суддям, що їхня залежність від цієї гебнявої істоти тепер моніториться під мікроскопом.
А також недвозначний привіт «елітам», які мають припинити своє рішалово через цих господ.
Цікаво буде після цього побачити зокрема кадрові рішення президента щодо наприклад Смірнова або Татарова — тоді стане зрозумілим наскільки глибоко він залежний від кремлівської агентури.
Ми знаємо відповідь, просто скоро вона буде зафіксована — думаю саме про це Байден скаже нашому фізкультурнику.

Последние новости

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

26 минут назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

32 минуты назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

8 часов назад

Трупи російських солдат в селі Роботине

Воин 118-й механизированной бригады ВСУ показывает трупы российских солдат в одном из домов близ школы в селе Роботине Запорожской области.…

8 часов назад