Категории: Мир о нас

США оцінюють втрати РФ у війні у 120 тис. загиблими, — The New York Times

Видання The New York Times, посилаючись на неназваних посадовців США, навело оцінку втрати України і Росії за 1,5 року війні.

Про це інформує DW.

У статті йдеться про те, що РФ, за цими оцінками, втратила близько 120 тисяч загиблими й 170-180 тисяч — пораненими. Водночас втрати України американські офіційні особи оцінюють у близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч — пораненими. Видання зазначає, що втрати різко зросли взимку й навесні цього року під час битви за місто Бахмут на Донеччині. Тоді, за даними посадовців США, «сотні військовослужбовців гинули або отримували поранення щодня», внаслідок чого зазнали значних втрат і російська сторона, і українська.

За півтора року війни, зазначає NYT, кількість загиблих українських військових уже перевищила втрати серед американських військових під час війни у В’єтнамі — приблизно 58 тисяч. Також Україна наблизилася до рівня втрат за два десятиліття війни в Афганістані — близько 69 тисяч.

Наведені цифри базуються на офіційних даних обох сторін війни, супутникових знімках, перехопленнях переговорів, повідомленнях соціальних мереж і місцевих ЗМІ. Встановити точні цифри надзвичайно складно, і оцінки різняться навіть в уряді США, зауважує видання.

Остання публічна оцінка втрат адміністрацією Байдена була зроблена в листопаді 2022 року. Тоді голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі оцінив втрати обох сторін у війні у понад 100 тисяч.

В «злитих» у вільний доступ «секретних документах» американської розвідки загальні втрати Росії оцінювалися від 189,5 до 223 тисяч осіб, зокрема 35,5 — 43 тисячі загиблих у боях і 154 — 180 тисяч поранених. Кількість втрат України оцінювалися в 124,5 — 131 тисячу осіб, зокрема від 15,5 до 17,5 тисячі загиблих і від 109 до 113, 5 тисячі поранених.

Генеральний штаб Збройних сил України станом на 18 серпня оцінює втрати російських військ у понад 256 тисяч. Втрати України офіційно не називаються. Росія свої втрати коментує рідко. У вересні 2022 року у міністерстві оборони РФ заявляли, що на війні загинули нібито менше 6 тисяч російських солдатів і понад 100 тисяч українських. 


У Міноборони пояснили небезпеку розголошення інформації про загальну кількість загиблих та поранених українських воїнів.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Час від часу в іноземних ЗМІ з‘являється інформація про нібито кількість наших загиблих. Тому ще раз поясню ситуацію.

Під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю.
Не тому що хтось щось хоче приховати, а тому що це вимога військових.

Чому ці дані таємні? Тому що під час активної фази війни кількість загиблих і поранених противник використовує для прорахунку наших ймовірних подальших дій.

Річ у тім, що у військовій справі певні дії залежать від відсотка загиблих і поранених щодо загальної кількості військовослужбовців. Відповідно, якщо ці цифри відомі, ворог може наперед прорахувати наші дії», — розповіла Маляр.

Як зазначила заступниця міністра оборони, йдеться не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків. Особливо під час боїв. Якщо у ворога буде така інформація, він розумітиме деякі наступні кроки ЗСУ.

«Інформація щодо загальної кількості загиблих та поранених під час воєнного стану є держтаємницею.

Доступ до цієї інформації має дуже обмежене коло осіб, які попереджені належним чином про кримінальну відповідальність за розголошення», — наголосила Маляр. 

————————————

Последние новости

Іспанія попросить інші країни ЄС підтримати рішення МКС щодо Ізраїлю

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що звернеться до інших 26 країн-членів Євросоюзу з проханням офіційно підтримати Міжнародний…

5 часов назад

Навіщо цей безглуздий саміт?

"Про зе-цинізм, многостраждальний Харків і ярмарок марнославства. Або навіщо цей безглуздий саміт???" Сьогодні дві ніби зовсім розрізнені, але нерозривно пов’язані…

9 часов назад

Україна виділила 1 млрд гривень на вивчення пінгвінів в Антарктиці з 2022 року

Виділені кошти планують витратити на технічні засоби, продукти харчування, доставку науковців. Тендер виграла литовська компанія. З бюджету України було виділено…

9 часов назад

Понаехали в Украину и суют себе стволы в глотку ВІДЕО

Практически ежедневно пополняемая традиционная рубрика "Прощальный поцелуй Путина". Понаехали в Украину и суют себе стволы в глотку за какие-то жалкие…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 27.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад