Категории: Политика

Справа Бєні

Схоже Держдеп підібрався надто близько до громадянина щонайменше трьох країн світу, в тому числі України.
Оскільки наказ президента Зеленського щодо позбавлення Коломойського не був офіційно опублікований, а лише був злив у ЗМІ, то весь той наказ є як мінімум ІПСО.
Для кого ж?
Перш за все для ФБР. Тобто, вдумайтеся: ОП створило ІПСО для обману ФБР. Це дуже нагадує те, в чому звинувачують самого Коломойського, окрім відмивання грошей та шахрайства, а саме — втручання в американські вибори.
Схоже після допиту Коломойського 24 серпня у НАБУ, ФБР чудово простимулювало саме НАБУ для вручення підозри та підготовки екстрадиції.
Уникнути цього можна було лише швидкою активізацією сплячої української Феміди: від вручення нікчемної по звинуваченням підозри у пів мільярда гривень до просування цієї справи в українських судах.
Нічого. Це шоу вчергове покаже союзникам, хто такий Зеленський і підтвердить вчергове, хто його справжній Бєнєфіціар.
До речі, в наказі про позбавлення громадянства є і Корбан. То на якій підставі його не впустили в Україну, якщо в цьому ж наказі був й Коломойський?
Геннадій Корбан, повертайтеся і допомагайте громадянському суспільству зносити Бєню разом із цим шапіто.
—————————————————
Публікую й альтернативну думку Ігоря Айзенберга з приводу справи Коломойського зі своїм коментарем: якщо навіть американська влада і поставила українській вимогу боротьби з корупцією та олігархією в обмін на допомогу (фінансову, зброєю, санкціями), то це було зроблено чітко для антикорупційних інституцій, голови яких завітали зовсім нещодавно до США, а не для БЕБ та СБУ.
Саме тому справжню боротьбу з Коломойським ми побачимо, коли буде ще висунуто підозри саме від НАБУ та САП у справах Укрнафти та Приватбанку, де суми шахрайських оборудок Бєні склали 14 млрд гривень та 5,5 млрд доларів.
А поки влада намагається вести подвійну гру з союзниками: імітувати міцну боротьбу з корупцією, намагаючись вберегти Коломойського від справжніх кримінальних переслідувань.
Все одно вірю, що Держдеп в змозі дотиснути ОП, бо в нього є всі важелі.
Ігор Айзенберг:
«Адміністрація США багато разів вустами найвищих своїх представників дуже прозоро у публічній сфері говорила про те, що чекає від України реальної деолігархізації, припинення впливу олігархів на українську політику, реального покарання тих з них, хто винен у корупційних та інших кримінальних оборудках. Хіба що прізвище Коломойського публічно при цьому не згадувалося, але публічні натяки були більш ніж прозорими. Можна лише уявити, що ті ж найвищі представники адміністрації США висловлювали своїм українським візаві під час перемовин, де розмови йдуть прямо й без натяків.
Враховуючи доволі безпрецедентний візит керівників усіх українських антикорупційних інституцій до США та їхню безпрецедентну зустріч з Джейком Салліваном, можна точно стверджувати, що США не просто очікують від України боротьби з корупцією, а вимагають реальних та рішучих дій.
І таки дії наразі можуть бути абсолютно необхідною умовою подальшої підтримки України з боку США. Адміністрація Джо Байдена стикається з безпрецедентним опором ультраправих та ультраконсервативних республіканців у Палаті Представників, які виступають проти продовження допомоги Україні. Серед таких ультраконсервативних республіканців опинився і республіканський конгресмен Енді Гарріс, співголова двопартійної Української групи у Палаті Представників та член ультраконсервативної, правої «фракції свободи».
За таких умов, для того, щоб забезпечити підтримку США, у української влади не може бути іншого виходу, окрім як показати реальні, підкреслюю – реальні результати боротьби з корупцією та реальні результати деолігархізації. Робити вигляд та підміняти реальні результати словами не вийде, бо це може коштувати Україні занадто дорого.»
Дмитро Биков
Як кажуть юристи: в будь-якому розслідуванні головне — не вийти на самих себе.
Саме тому досі не під слідством Баканов, Венедіктова та решта мразоти, яка має сидіти за ґратами, а не адвокатувати і не займати державні посади.
Саме тому «тіхонєчко ушлі в лєс», без розслідувань та відповідальності, Кирило Тимошенко, Алєксандр-что-нам-сдєлал-суворов-Ткачєнко, і на черзі — Резніков.
Саме тому в Офісі Президента чудово себе почуває на десятому році війни та на другому році повномасштабного вторгнення антимайданівський чорт Татаров.
Саме тому Коломойський, який знаходиться під санкціями США з 5 березня 2021 року, досі не отримував жодних підозр, і досі не було жодного слідства.
Тож, цілком зрозуміло, чому «підозра», вручена Коломойському на 18-му місяці геноцидної війни та на третьому році санкцій від США — нашого головного партнера, викликає в українського суспільства недовіру до влади та сприймається як чергова популістська бутафорія (шо там, до речі, з українським громадянством Коломойського, про яке в ОП підтверджували рік тому, що Зеленський, ніби підписав указ про його позбавлення?)
Зрозуміло і логічно, чому це викликає питання у людей, які мислять не відосиками з марафону і не придиханнями Мосейчук, а причинно-наслідковими звʼязками і таки можуть скласти ті 1+1.
Бо раптова «підозра» Дядє Бєнє вручається саме напередодні візиту президента Зеленського до Нью-Йорка та його виступу там з трибуни Генеральної Асамблеї ООН із жорстким засудженням російської агресії в Україні.
Що ж, будемо спостерігати, чи є «справа Коломойського» лише «прикриттям» Зеленського, щоб комфортно почуватися у США та розповідати партнерам про його боротьбу з корупцією, чи Зеленський та його компанія справді наважилися на те, щоб посадити того, хто допоміг їм прийти до влади?
І тут варто перечитати перше речення.)
Oksana Bailo
Думаю, мільярдер Ігор Валерійович зможе оплатити заставу у 14 млн дол.
Бодай, із «зароблених» коштів на Центренерго.
Осінь буде цікавою.
Нагадую, війну ми ще не виграли.
І красти — щонайменше, гріх.

Последние новости

Зеленський дозволив ухилянту Боголюбову виїхати з України

Соратник Коломойського олігарх Боголюбов втік із України Співвласник групи «Приват» залишив Україну: є підозри щодо нелегального перетину кордону. Про це повідомляє портал…

10 часов назад

Російські ракетні удари по Одещині та Дніпру: вже восьмеро загиблих, 65 поранених

4 липня російські війська завдали удару балістичною ракетою по портовій інфраструктурі в Одеській області, внаслідок чого загинула одна людина, ще…

10 часов назад

Стамбульські домовленості можуть стати основою для переговорів з Україною, — Путін

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія може повернутись до так званих "стамбульських домовленостей" щодо миру між РФ та Україною. Про це…

11 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 04.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 04.07.2024 1. росія вилетіла з десятки найбільших економік світу. - Падіння…

11 часов назад

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

20 часов назад