Категории: Украина

​​СЛУЖИМО НАДОВГО

Вся стрічка в обуренні з приводу звернення Сирського до Умерова з проханням вилучити з закону промобілізацію пункт про дембель для тих хто служить 36 місяців. Навіть за наказом Верховного Найвпливовішого.

Я от тільки одного не збагну. А що, хтось для себе відкрив щось нове? Я вже давно писав, що служити ми будемо дуже довго. Я вже давно не сумніваюся, що в армії ми вже не служимо, ми тут живемо. І скільки будемо жити ще — невідомо.

Я не сумніваюся, вже. Наше життя більше не на паузі на час війни — війна тепер і є наше життя. Ви не бачите як ростуть ваші діти? І не побачите. Чому?

Та тому що владі важливий не солдат. Владі важливий ухилянт — в тій його версії який не потрапляє в руки ТЦК. Ухилянт — головний ресурс чинної влади, якби було інакше, мобілізація почалася б ще півроку тому. Це просто очевидно.

Що все це означає? Та нічого. От взагалі нічого. Бо в армію (добровільно) я пішов аби воювати не за цю владу і не за натовпи ухилянтів, що тиняються в центрі столиці, в той час як я валюся з ніг від втоми на полігоні.

В армію я пішов захищати Україну. Так, недосконалу. Так, з багатьма недоліками. Але іншої у мене нема. І от це для мене важить найбільше. Тому поки Україну треба захищати — я буду її захишати. На фронті, на полігоні, в соцмережах — байдуже.

Я не вірю що війна буде вічною — вічних не буває. Я знаю, що одного дня я з війни повернуся. Ми всі повернемося. І от тоді в суспільстві почнеться дуже жорстка розмова. Багатьом вона не сподобається. Суспільству чхати на те що ми виснажені війною і тому воно не хоче нас замінити? Нам теж буде чхати багато на що. Вже повірте.

Все це буде — я вірю. Кожен день у ЗСУ мене в цьому переконує. Не вірите? Поставте своє життя на паузу на два роки — без перспективи завершення. З обстрілами, недосипом, вічним дурдомом. Все зрозумієте.

А зараз я пішов працювати. Фронт пртребує пілотів БПЛА, а готуємо їх ми, я та мої колеги. Якщо не ми — то хто? Хіба нас хтось замінить?

Печера Дракона

Як тонко для більшості, і як ницо для меншості було перекладено відповідальність за відсутність моменту демобілізації в законі на Сирського. Тут вам і лист від нього. І пропозиція розділити обговорення мобілізації від демобілізації.
Сирський не законодавець. Здогадуюсь, що в питаннях цих політичних тонкощів навряд чи розуміється — наразі справ багато на фронті й так. Але так як він не Залужний, політичного рейтингу, який би перевершив Зеленського, не має, йти в президенти його ніхто не закликає, а він можливо й не думає про це — то нехай питання демобілізації буде на його совісті.
Перше, що кидається в очі — цей електорат, який постала потреба мобілізувати — треба ще й вмовити. Знижками на іпотеку, сертифікатами на купівлю автівок. Можна ще купити їм телевізори і за рахунок бюджету видати квитки в цирк. Там же є кому виступати — працівники критичної галузі економіки, чи як вони називаються? Тих, яких треба вмовити плюшками, — лячно дратувати. Бо на цьому стовпі тримається рейтинг влади. Ця категорія ніколи не була політично активна просто так. Колись вони голосували за гречку. Потім за обіцянку завершити війну. А тепер їх треба чимось знову зацікавити. Бо добровольці — це з іншої планети люди. Як вони могли піти на війну без гречки чи обіцянок домовитися з Путіним?
Дивні люди.
Ті, які на війні вже давно, які пішли самі або були мобілізовані кілька років тому — мабуть, вічні. Мають по десять життів та не є тим електоратом, який страшно втрачати. Їм не потрібен відпочинок. Їм не потрібна справедливість. За рахунок їх щоденної праці наші депутати живуть і бронюють від мобілізації своїх помічників. Журналісти, наближені до трону, — недоторкані.
Вимучили цей закон про мобілізацію, щоб не образити своїх. А відкласти прийняття норм про демобілізацію попрохав особисто Сирський. З точним розумінням тонкощів законодавчої кухні. Ну звісно.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони вилучив із законопроєкта про мобілізацію норми про додаткові виплати на нулі, попередньо підтримані цим Комітетом.

Про це повідомила народний депутат із фракції «ЄС» Ірина Геращенко.

«Тільки що комітет з нацбезпеки прийняв в другому читанні законопроєкт про мобілізацію, де немає чітких термінів демобілізації, також вилучені норми про додаткові виплати на нулі, попередньо підтримані тим самим комітетом.

За проєкт в такому вигляді проголосували 13 слуг і представників груп , утрималися представники Європейська Солідарність , Голосу і Батьківщини», — написала Геращенко.

Як повідомила народний депутат із фракції «ЄС» Ірина Фріз, були скасовані попередньо схвалені мотиваційні норми, а саме:

  • одноразова доплата у розмірі 70 тис. грн військовослужбовцям, які перебувають на «нулі»;
  • щомісячна виплата винагороди за особливості проходження служби у розмірі 10 тис. грн;
  • фіксована плата за знищену техніку.

Последние новости

Наслідки ракетного удару по Харкову

О 3.20 10 травня російській загарбники завдали ракетного удару по Харкову. Виникла пожежа, є постраждалі. Про це повідомив начальник Харківської ОВА…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 10.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

13 часов назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

19 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

19 часов назад