Категории: Украина

ЩО ВИ ПОРІВНЮЄТЕ?

Давайте закриємо тему порівняння війни росії проти нас та збройного конфлікту в Ізраїлі. Цифри — об’єктивна і правдива річ.
Отже, з 24.02.2022 р. українською Армією знищено 4940 одиниць танків. Скільки на озброєнні в Палестини танків? Правильно — жодного.
Українським військом знищено 317 російських літаків і 316 російських гелікоптерів. Скільки на озброєнні ХАМАСу літаків і гелікоптерів? ЖОДНОГО.
Збройними силами України знищено 9337 бойових броньованих машин, 6833 гармати, 811 РСЗВ, 1531 крилата ракета, 20 надводних кораблів (у тому числі найбільший в басейні Чорного моря крейсер «Москва», якого в НАТО вважали вбивцею авіаносців) і ОДИН ПІДВОДНИЙ ЧОВЕН. До речі, підводні човни після ІІ Світової війни у бойових операціях не знищував ЖОДЕН ФЛОТ світу.
Не підкажете, скільки на озброєнні ХАМАСу чи Палестини крилатих ракет, кораблів, підводних човнів чи бойових броньованих машин? Може, у них є РСЗВ? Гармати? САУ? НІЧОГО. Нема НІЧОГО з вищепереліченого.
Таким чином, ми знищили ворожої техніки більше, ніж є на озброєнні на всьому Близькому Сході, а в ХАМАС, Палестині чи інших сусідів Ізраїлю нема і не було взагалі.
Сподіваюсь, хтось рахував, скільки чоловіків повернулось з інших країн в Україну, щоб воювати з росіянами. Я точно знаю, що їх було кілька десятків тисяч.
Ще одне — іти воювати в повністю забезпечену, вишколену, добре озброєну найновішими зразками зброї армію — це таки трохи не те, що добровольцем піти в українську тероборону, зі стареньким сорокарічним автоматом і одним ріжком патронів.
Одна справа — в складі ЦАХАЛУ методично знищувати квартали і тупо, як в тирі, відстрілювати ворогів, будучи озброєними найновішими зразками найкращої у світі зброї, а друга — в лавах ЗСУ прийняти безнадійний бій в умовах ТОТАЛЬНОЇ переваги ворога в бойових та вогневих засобах, за умови саботажу підготовки до війни владою і системним нищенням власних збройних сил.
Останнє порівняння — населення Сектору Гази близько двох мільйонів чоловік. Це усіх. З дітьми і жінками, каліками і літніми людьми. Не всі з них хотіли і хочуть воювати з Ізраїлем. росія — 140 мільйонів нелюдів. Я не знаю чи там є бодай сто чоловік тих, хто не хотів би нас вбити.
Таким чином — в Ізраїлі невеликий збройний конфлікт.
В Україні — найбільша в світі конвенційна після ІІ Світової, війна. У ній задіяні абсолютно всі види зброї, окрім ядерної, і всі роди військ з обох сторін.
Що ви порівнюєте?
На першій мапі — розмір Сектору Газа накладено на карту України.
На другій мапі — самі розумієте що.
~~~
Володимир Шершень Бараняк
Зараз чомусь дуже багато людей активізувалося в мережі, які почали протиставляти в порівнянні патріотизм Ізраїлю та України в перші дні вторгнення в Україну та в перші дні війни в Ізраїлі.
Почалися масово розповіді про самопожертву Ізраїльтян як в самій країні так і в інших країнах і якісь дивні акценти що Українці робили менше.
Я просто нагадаю, що в перші дні в Україні сотні тисяч українців пішли на війну у повну невизначеність. Зі стрілковою зброєю проти танкових колон та повного домінування противника в повітрі та артилерії. І сотні мільйонів доларів щоденно витрачала діаспора та українці на підтримку вояків. За масштабами патріотизму і допомоги від цивільних в перші дні, Україні не було і нема рівних. Не знецінюйте те, що ми всі зробили. Що зробили люди які ціною свого життя та здоров’я зупинили навалу переважаючих в рази сил противника. Противника який вважався 2 армією в світі.
Нам є чому вчитися у Ізраїлю. Але ми гідно зустріли ворога який мав перевагу в десятки раз. Ми зробили те що він нас ніхто не очікував. Навіть союзники оптимісти. І досі ми стомімо ціною надзусиль і виключного героїзму. І дуже багато в чому всупереч надіям та діям деяких політиків.
І ще. Порівнювати можна тільки при рівних умовах. А вони, на хвилиночку зовсім не рівні. Від території бойових дій, до співвідношення у артилерії, авіації, та всіх інших видах озброєння. І звісно співвідношення кількості солдат.
Ізраїльським воякам військової удачі.
А нам все ж треба колись почати позбавлятися від комплексів меншовартості.
Не принижуйте ЗСУ та внесок цивільних Українців. Це все втома. Просто згадуйте перші дні.
Ви вже мабуть бачили цю картинку. Це схематичне зображення сектора Гази. Хтось з твіторських зробив враховуючи проекцію Меркатора.

Последние новости

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

2 часа назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

2 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

20 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

20 часов назад