Категории: ВПК

САУ Caesar, міномети та снаряди: Данія оголосила про новий пакет допомоги Україні

Данія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на суму близько 263 мільйонів фунтів (приблизно 335 мільйонів доларів). Зокрема, до пакету увійдуть САУ Caesar, самохідні 120-мм міномети та боєприпаси до них.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Данії.

Як зазначається, пакет передбачає передачу Україні САУ Caesar, самохідних 120-мм мінометів та боєприпасів до них.

Гроші на Caesar Данія виділила у співпраці з Францією, а на 155-мм артилерійські снаряди — у співпраці з Естонією та Чехією.

«Артилерійські та мінометні системи мають великий попит з боку України. Цим пакетом допомоги ми робимо істотний внесок у боротьбу за свободу України… Допомога надана у співпраці з нашими союзниками і посилає важливий сигнал про те, що ми підтримуємо Україну на широкому фронті», — заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

«Данія має волю та здатність продовжувати нашу підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно», – сказав Расмуссен.

Зауважимо, що це вже 16-й пакет військової допомоги, який Данія надасть Україні для захисту від російської агресії.

Раніше прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен повідомила, що уряд Данії вирішив передати Україні всю свою артилерію. 


У Чехії заявили про можливість закупівлі ще 200 000 артилерійських снарядів для України.

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала розповів, що Чехія здатна організувати цю закупівлю.

За словами чеського прем’єра, вони можуть придбати додаткові 200 000 боєприпасів у третіх країнах.

Фіала зазначив, що до ініціативи із закупівлі артснарядів для української армії приєдналися 18 країн, і назвав це великим успіхом.

«Це ще один доказ того, що Чеська Республіка є повністю активним гравцем у європейській політиці безпеки», — наголосив прем’єр.

Про можливість закупівлі артилерійських снарядів для українців у третіх країнах президент Чехії Петр Павел повідомляв ще у середині лютого на Мюнхенській безпековій конференції.

За словами чеського лідера, Чехія знайшла 500 000 одиниць артилерійських боєприпасів стандартного калібру НАТО та ще 300 000 одиниць радянського калібру у країнах, що не входять до ЄС.

Петра Фіала зазначив, що за два роки Чехія поставила в Україну понад мільйон одиниць великокаліберних боєприпасів.

За словами Фіали, ініціатива щодо отримання додаткових снарядів у третіх країнах є відносно простим механізмом, але потребує «ноу-хау».

«Це принесе реальні результати для української оборони і зможе надати їй додаткову підтримку, коли європейські країни ще не мають достатніх потужностей для власного виробництва», — зазначив прем’єр-міністр Чехії.

8 березня стало відомо, що попри заяви президента Чехії міжнародна спільнота профінансувала лише третину з обіцяних 800 тисяч снарядів для України.

Наразі союзникам вдалося зібрати достатньо грошей для закупівлі першої партії обсягом 300 тисяч артилерійських снарядів.

mil.in.ua

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

8 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

8 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

8 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

14 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

16 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

17 часов назад