Категории: ВидеоУкраина

Розвиток територіальної оборони забезпечить півмільйонний резерв ЗСУ, — Турчинов

Розвиток системи територіальної оборони забезпечить півмільйонний резерв для Збройних сил України

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на полігоні Гончарівське, де відбулися військові навчання з територіальної оборони «Північна фортеця-2018, передає прес-служба відомства.

«Розвиток системи територіальної оборони має забезпечити в умовах особливого періоду перетворення кожного району, кожного міста в неприступну фортецю. На шевронах бійців територіальної оборони є напис «Захистимо свій дім, захистимо Україну» — це гасло відображає сутність концепції територіальної оборони, яку сьогодні розбудовує Міністерство оборони і Генеральний штаб», — заявив Турчинов.

Він також зазначив, що в кожній області за проектом Генштабу створюються бригади територіальної оборони і окремі резервні підрозділи Нацгвардії і прикордонників. Розвиток системи територіальної оборони дозволить підготувати додатковий резерв для ЗСУ, Національної гвардії та прикордонних військ.

«У результаті ми повинні отримати додаткову потужну півмільйонну армію, здатну надійно захистити Україну», — підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО підкреслив, що сьогодні під час навчань, що відбулися на полігоні Гончарівське, ветерани АТО і молоді резервісти пліч-о-пліч продемонстрували свої військові навички та професіоналізм. Він також додав, що в системі територіальної оборони можуть себе реалізувати як ветерани АТО, так і молодь призовного віку.

Секретар РНБО також зазначив, що Міністерство оборони та Генеральний штаб готують проект закону «Про територіальну оборону України», який після схвалення на засіданні Ради буде внесено до парламенту.

P.S. Цього року в ЗСУ сформують більше двадцяти бригад територіальної оборони

Генеральний штаб Збройних Сил України планує протягом 2018 року перевести війська територіальної оборони (ТрО) на бригадну структуру.

За планом, загони оборони, які є у кожному районі (місті) будуть переформовані у батальйони та зведені у бригади, що повинно покращити керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони.

Таких бригад буде не менше однієї на область, а на загрозливих напрямках, зокрема у прикордонних областях і більше. Управління бригадами будуть здійснювати відповідні оперативні командування Сухопутних військ ЗС України.

При цьому в областях також залишаться окремі стрілецькі батальйони, що формуються обласними військовими комісаріатами та роти охорони військових комісаріатів, згідно структури військ територіальної оборони, яка була запроваджена наприкінці 2014 року.

До складу бригади територіальної оборони входитиме від чотирьох до восьми батальйонів ТрО, рота вогневої підтримки, рота протидиверсійної боротьби, мінометна батарея, підрозділи бойового і тилового забезпечення.

Протягом 2018-2020 років планується озброєння бригад протитанковим озброєнням і 60-мм мінометами вітчизняного виробництва — по мірі їх виготовлення військовою промисловістю.

Бригади територіальної оборони будуть комплектуватися як військовослужбовцями кадру так і резервістами, які складатимуть основну чисельність і призиватимуться на службу у разі необхідності. Резервісти регулярно проходитимуть підготовку на навчальних зборах, а решту часу будуть вести звичайне цивільне життя.

Фіналом підготовки стане бойове злагодження та проведення бригадних навчань.

На частини та підрозділи територіальної оборони покладені завдання:

  • охорона органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об’єктів та комунікацій;
  • розгортання та несення служби на блокпостах;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;
  • підтримання безпеки та правопорядку на відповідній території (районі, місті);
  • організація руху опору та (або) партизанських загонів – у разі захоплення противником території відповідальності;
  • ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час.

Последние новости

Том Купер: звіт про війну в Україні за 4 травня 2024 року

Всім привіт! Короткий огляд найважливіших подій за останні кілька днів. DEAD – українською Оскільки я захоплююся повітряною війною, однією з…

7 часов назад

Чому на Банковій хочуть знищити «Суспільне»?

Чорний рот Марʼяни Безуглої озвучив нову ідею Зе-Банкової. Знищити "Суспільне" і подати це під виглядом економії грошей. Руда помилка природи…

11 часов назад

Українські воїни на сході отримали 1200 FPV-дронів, детектори та пересувний шиномонтаж, а військові будівельники — два екскаватори

Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину зустрівся з представниками бригад ДШВ, артилеристами та військовими інженерами та допоміг військовим із…

11 часов назад

Скільки території Україна втратила за останні пів року

Аналітики підрахували, скільки території Україна втратила за останні пів року. Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася московії понад 300…

12 часов назад

Коли це, після війни?

​​Президент Зеленський заявив: "Після війни, я думаю повернеться велика хвиля людей. Будемо швидко відновлювати країну і люди хотітимуть це робити…

12 часов назад

Российский военнослужащий открыл дружественный огонь и расстрел 6 военных

Как утверждают источники противника, на этом фото российский военнослужащий, который открыл дружественный огонь и расстрел 6 военных из 70-й мотострелковой…

12 часов назад