Категории: Мнение

Розвідки в нас не було

Зеленський перед вторгненням запевняв: «в нас є своя розвідка».
Саме це було тим аргументом, чому він ігнорував попередження ЦРУ, Мі-6, особисто Байдена, Блінкена, Джонсона, західних медіа, які «гірші за Скабєєву».
Але це була повна брехня.
Розвідки в нас не було. ГУР, як ми побачили потім, не зуміло виявити дату наступу, головний напрям удару, передати відповідну інформацію керівництву держави і Збройних Сил. Розвідка України перед вторгненням повністю провалилася.
Все це має чітку причину: розвідка України агентурою РФ в керівництві держави перед наступом була повністю розгромлена.
* Зірвані всі операції проти РФ, демотивування співробітників через демонстрацію марності їхньої роботи. Зірвана операція по доставці клістронів для десятків одиниць С-300, скасована Зеленським мегаоперація по захопленню вагнерівців, зірвана операція на окупованих територіях по звільненню із катівень наших заручників, видача Цемаха Росії, за захоплення якого загинув один із розвідників.
* Агентура звалила Бурбу, а потім викинула його на вулицю, позбавила охорони і створила можливості для РФ його захопити. Ці «виховні заходи» мусили навчити розвідників, що з ними буде в разі роботи проти РФ.
* замазування ГУР в викрадення Чауса. Співробітникам ГУР віддали наказ незаконно вивезти Чауса із Молдови, катувати його на об’єктах ГУР, вибивати свідчення необхідні владі в політичній боротьбі. Замість роботи проти РФ розвідників перетворили у кримінальних биків правлячої ОПГ.
* розгром найбільш професійних, найбільш небезпечних для РФ співробітників — звільнення розвідників Семенюка, Червінського, Бурби і багатьох інших дотичних до операції по Цемаху, вагнерівцям; розгром групи Шведа, провокація вбивства самого Шведа руками СБУ. Червінського Єрмак звільнив навіть двічі — спершу з СБУ за Цемаха, потім з ГУР за вагнерівців.
* удар по ініціативі в польовій розвідці — кинули вмирати розвідника Журавля, а потім загиблого облили брудом. Всім іншим показали: будеш виконувати завдання в інтересах свого підрозділу — «полізеш туди сам»(с).
* призначення керівником стратегічної розвідки недосвідченого керівника. Буданов перескочив купу кар’єрних щаблів для такої посади. Не мав відповідного досвіду, навіть за день до вторгнення не зміг донести керівництву держави інформацію про невідворотність наступу.
* в інтерв’ю Буданова на сторінці ГУР, яке досі чомусь не видалене, https://www.youtube.com/watch?v=OhQqnId_ScA Буданов дає взаємовиключні речі. В одному місці хвалиться:
— «Ми навіть знали дату наступу».
Через кілька хвилин:
— «Путін прийняв рішення близько 15-00 23 лютого».
Ви знали дату раніше за Путіна?
* в іншому місці:
— «За день до вторгнення ми показали розташування танків, вертольотів, сказали, що імовірність наступу велика.»
Ви знали дату наступу, але «імовірність велика»?
* агентурне проникнення ФСБ РФ в оточення керівника ГУР МО України. Буданов жив під одним дахом з Гогілашвілі і Левченко (одне рукостискання до співробітника ФСБ Лушнікова).
в Службі зовнішньої розвідки — та ж історія.
* Розвідники СЗР, які одразу після інаугурації поклали на стіл Зеленському дані про контакти Єрмака з представниками російського ВПК і російського кримінального світу, одразу були звільнені.
* СЗР орієнтували на хибні цілі — стеження за ворогами Зеленського за кордоном, як от день народження Шустера у Вільнюсі, Гордона, який тікав з України на літаку Ахметова, сьогоднішнє «про Порошенка з сім’єю у Лондоні».
* ліквідована Академія Служби зовнішньої розвідки. Замість неї лише запланований «Тренінговий центр» в рамках «удосконалення».
* Голова СЗР призначений Зеленським раніше ніколи не працював у розвідці.
* після скандалу з вагнерівцями за свідченнями Бурби голова СЗР займався недолугою спробою його вербування.
Все це ланки одного ланцюга.
Це — системний, потужний організаційний вплив агентів ворожих спецслужб направлений на знищення нашої розвідки.
Все це абсолютне 100%-ве повторення історії 2010-13 років, коли зусиллями ворога в Україні розвідку знищили.
Через все це розвідка не зуміла виявити підготовку до наступу, дату наступу, відрізнити головний і відволікаючий напрям удару, не змогла чітко доповісти, відстояти розвіддонесення, а, якщо треба, то і пригрозити публічною відставкою і виходом у ЗМІ в разі ігнорування інформації такої важливості.
Замість цього голова розвідки Буданов приймав участь в ефірах 1+1 в якості ЛОМа Банкової, поширював «розвід.доповіді» про мітинги опозиції, які інспірує РФ, щоб підготувати грунт для вторгнення (ніяких мітингів не відбулося, РФ просто вторглася).
В результаті генерали і комбриги всі чітко підтверджують: Армія розвідінформації щодо вторгнення з усіх боків не мала, генерали очікували удару в зоні ООС, вони вимушені були вгадувати.
Командир 72 бригади Вдовиченко: «Ми були готові до ведення бойових дій в районі виконання завдань Операції об’єднаних сил, але до такої широкомасштабної агресії, до такого повномасштабного вторгнення, такої армади сил Російської Федерації з застосуванням авіації, ракет, я думаю, ми не були готові.»
Те саме генерали Красильников, Ніколюк, Павлюк, Марченко. Цитати з інтерв’ю, що підтверджують це, для зручності приводжу вкінці поста.
Все це підтверджує: військове керівництво чіткої розвід доповіді від розвідки не мало. Генерали вгадували, ставили себе на місце ворога, застосовували хист. А де не вгадали — ми заплатили життями мирних людей і втраченими десятками тисяч км2 території.
Цього б всього не було, якби генерали не вгадували, а чітко знали: ось наказ ГШ ЗС РФ на вторгнення, ось дата, ось напрямки вторгнення.
Висновки на майбутнє:
1) ГУР не має бути політичним підрозділом і кримінальними тітушками правлячої ОПГ. ГУР має бути виведена з-під керівництва МО і передана під пряме керівництво Командувача Збройних сил, того, кому вона і має поставляти інформацію. Головнокомандувач Збройних сил або НГШ, який безпосередньо планує задіяння сил, має наказувати главі розвідки, якою інформацією його забезпечити.
2) Глава ГУР має призначатися Президентом, але за поданням командування ЗСУ. Має бути фільтр, що виключить можливість подання кандидатур секретарками президента із числа своїх знайомих.
3) Парламентський контроль над спецслужбами. Розвідника і контррозвідника треба захистити від можливості зірвати його операцію черговим ідіотом.
4) законодавче посилення ролі опозиції в контролі над контррозвідкою. Якби контррозвідка СБУ не була паралізована сусідом по під’їзду, навіть в умовах захоплення влади агентурою, ми могли б збити купу російських агентів. СБУшник повинен мати законне право прийти до опозиції і представити їй дані на чергову секретарку президента Марію Левченко, яка не пройшла перевірку СБУ, але присутня в при всіх нарадах Зеленського. І не боятися при цьому звільнення з боку влади. Саме так відбулося в США, коли американські розвідники передали в Конгрес дані про таємні розмови Трампа з Путіним.
Через ці помилки Зеленського, його злочин, ми втратили тисячі людей закатованими і вбитими. За все це він має відповісти. Цей текст має на меті зафіксувати всі обставини, щоб ніхто не уникнув покарання.
——————————————
І наостанок.
Просто цитата із інтерв’ю голови СЗР (2017 — 2019 р) Єгора Божка. Про те, як відбувався саботаж агентами Москви в часи Януковича. Все те саме ми отримали зараз і заплатили десятками тисяч жертв.
«- Достатньо було нічого не робити. Розумієте, кожний спеціаліст має відчувати свою потрібність. Якщо 5-10 років ти відчуваєш, що не потрібний, ти втрачаєш віру в те, що робиш. Деморалізація. Цього було достатньо. Плин кадрів, елегантне знищення усіх тих структурних елементів, які потрібні для того, щоб організм повноцінно працював. Політика хибних цілей, створення безлічі нормативно-правових актів, робочих груп, постановка безлічі завдань, виконання яких, з одного боку, займає всі сили і час, а, з іншого боку, вони просто не потрібні. Це класика саботажу. Якщо ви хочете зруйнувати будь-яку установу, є абсолютно чіткий набір правил. Його можна знайти в інтернеті. Всі ці штуки на сто відсотків були зроблені в Службі зовнішньої розвідки.
Я вам більше скажу. За минулий рік я скасував 1531 непотрібний нормативно-правовий акт в Службі зовнішньої розвідки.
— Який створив Ілляшов?
— Не тільки він, але ці правові акти існували. Я відмінив більше десятка непотрібних обов’язків і завдань, які мав кожного дня виконувати розвідник невідомо для чого. Я скасував багато робочих груп, анулював низку завдань, планів заходів, які ми продовжували виконувати, але які по суті користі державі не приносили. Це називається політика хибних цілей. Таку розвідку ми отримали. З іншого боку, ви питаєте, чому Ілляшова ні в чому звинувачують? А в чому його звинувачувати? Він же не зробив нічого протизаконного. Це класична технологія будь-якої спецслужби, працювати так, щоб не можна було схопити, але виконати своє завдання. Я переконаний, що пан Ілляшов є високим професіоналом, але не української спецслужби.»
———Інтерв’ю генералів:
Генерал Красильников: «Ми все ж таки думали і, можна сказати, сподівалися, що противник розпочне свої активні бойові дії з окупованої території частини Луганської і Донецької областей».
Генерал Ніколюк на питання від журналіста — чи 24 лютого ви очікували повномасштабне вторгнення Росії?
«Ніхто не очікував, всі думали, що здоровий глузд притаманний кожній людині. І початок бойових дій – з обстрілу наших прикордонних загонів, нанесення ракетних ударів, звичайно, був несподіванкою. Але це не було шоковим станом.»
Керівник Київської військової обладміністрації генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач операції Об’єднаних сил до 2021 року:
«Можна було очікувати Кримський перешийок, можна було очікувати Донбас. Таке щонайменше завдання ставилось. Але те, що твориться в Харківській області, Сумській області, коли знищуються цивільні об’єкти, знищуються люди, знищується місто Маріуполь….»
Генерал Дмитро Марченко:
«Я, як і більшість військових, сподівалися, що саме в такому вигляді, як війна почалась, вона не почнеться. Так, ми розуміли, що буде загострення на Сході, але щоб так, щоб під Києвом, щоб по мирним містам і з багатьох сторін, ми до останнього (не вірили)».
«Кожний із нас надіявся, що переможе здоровий глузд і все закінчиться на етапі політичних переговорів».
Секретар РНБО Данілов:
«Дійсно, ми вважали, що з території Білорусі не буде того нападу, який, на жаль, відбувся. Більше того, за два дні до війни наш міністр оборони спілкувався з міністром оборони білорусі. І вони запевняли, що ні в якому разі цього не буде».

Последние новости

Наслідки ракетного удару по Харкову

О 3.20 10 травня російській загарбники завдали ракетного удару по Харкову. Виникла пожежа, є постраждалі. Про це повідомив начальник Харківської ОВА…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 10.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

14 часов назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

19 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

19 часов назад