Розпочалися стрільби розрахунків ЗРК України

Розпочались бойові стрільби підрозділів зенітних ракетних військ ЗСУ з бойовими розрахунками ЗРК С-300, С-125 та Бук-М1.

Про це повідомляє Повітряне командування “Схід”.

Відпрацьовуються підготовка та ведення протиповітряного бою у новому позиційному районі.

Стрільби ЗРК проходять на полігоні «Ягорлик» на Херсонщині, в рамках стратегічних навчань “Об’єднані зусилля – 2020“.

Повідомляється, що Міністр оборони України Андрій Таран та Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак спостерігали за одним з етапів навчання підрозділів ЗРВ Повітряних Сил та Сухопутних військ

Зенітно-ракетні комплекси Бук-М1. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Зенітно-ракетний комплекс С-300. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Зенітно-ракетні комплекси С-125. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Командування ЗСУ. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Бойові розрахунки вже провели перевірочні пуски зенітних ракет різної дальності. Попереду бойова робота по контрольних цілях.

«Особовий склад відпрацював імітаційні пуски на “відмінно”. Перехопили та умовно знищило всі цілі. За кілька днів бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300 та Бук-М1 виконуватимуть реальні бойові стрільби по реальних повітряних цілях», – повідомив командувач ПВК “Схід” генерал-майор Олег Струцінський.

Навчання триватимуть до кінця тижня. Після цього підрозділи повернуться в пункти постійної дислокації, де продовжать нести бойове чергування.

Під час активної фази навчань, зокрема, розігруватимуть сценарій масованого повітряного нападу ворога, завдання з відбиття якого покладене на зведений зенітний ракетний полк.

Бойові розрахунки комплексів С-300 та Бук-М1 повинні будуть знищити ворожі повітряні цілі, що рухатимуться з різною швидкістю, на різних висотах та віддалі.

Їхню роль традиційно гратимуть БПЛА ВР-3 «Рейс», котрі за своїми характеристиками є досить незручною малопомітною ціллю, більше схожою на ракету.

Підкреслюється, що бойові стрільби зенітних ракетних комплексів на полігоні «Ягорлик» у Херсонській області проводяться з 2016 року.

mil.in.ua

Теги: ЗРК

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.05.2024 1. росія допомагає Північній Кореї розробляти розвідувальний супутник. - Багато…

5 часов назад

Бійці ССО атакували позиції росіян на Харківщині та захопили полонених

Воїни Сил спеціальних операцій ЗСУ здійснили успішний наліт на російські позиції у Харківській області. Кадри бойової роботи українських спецпризначенців показала пресслужба ССО.…

10 часов назад

Іспанія попросить інші країни ЄС підтримати рішення МКС щодо Ізраїлю

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що звернеться до інших 26 країн-членів Євросоюзу з проханням офіційно підтримати Міжнародний…

15 часов назад

Навіщо цей безглуздий саміт?

"Про зе-цинізм, многостраждальний Харків і ярмарок марнославства. Або навіщо цей безглуздий саміт???" Сьогодні дві ніби зовсім розрізнені, але нерозривно пов’язані…

19 часов назад