Категории: Мир

Росія на кордоні з Фінляндією після її заяв про вступ до НАТО розгортає війська

На території Росії у напрямку до кордону з Фінляндією помічено важке озброєння, включно з ракетними системами, через кілька годин після того, як кремль застеріг Гельсінкі від вступу до НАТО.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням Daily Mail.

На відео, завантаженому напередодні ввечері, зафіксовано, як біля кордону з російського боку рухаються дорогою два берегові ракетні комплекси.

Попередньо, це мобільна система берегової оборони К-300П «Бастіон-П», призначена для знищення надводних кораблів аж до авіаносних бойових груп.

Як зазначається, розгортання військ РФ відбувається після того, як прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін висловила сподівання, що уряд «до середини літа завершить дискусію» щодо подання заявки на членство в НАТО.

У відповідь прессекретар кремля Дмитро Пєсков заявив, що цей крок «не поліпшить» ситуацію з безпекою в Європі, а російський депутат Володимир Джабаров додав, що це означатиме «руйнування країни».

За останніми опитуваннями, проведеними фінською компанією з дослідження ринку, 84% фінів вважають Росію «значною військовою загрозою», що на 25% більше, ніж минулого року. 

На території Росії у напрямку кордону з Фінляндією помічено важке озброєння, включаючи ракетні системи, через кілька годин після того, як кремль застеріг Хельсінкі від вступу до НАТО, повідомляє Daily Mail.

P.S.

Швеція та Фінляндія самостійно ухвалять рішення про те, чи потрібно їм приєднуватися до НАТО.

Про це заявила у вівторок глава шведського МЗС Анн Лінде, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Неприпустимо, щоб Росія у якийсь спосіб погрожувала Швеції та Фінляндії. Наші громадяни мають самі ухвалювати рішення у сфері безпеки», — наводить слова міністра агентство ЕФЕ.

«Світ після 24 лютого відрізняється від того, щоб було до цієї дати. Швеція та Фінляндія самі вирішать питання щодо свого майбутнього», — додала Лінде, яка перебуває з візитом у Боснії і Герцеговині.

Раніше у квітні прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков на запитання про те, чи стала несподіванкою для Кремля інформація ЗМІ про плани Швеції та Фінляндії вступити до НАТО вже цього літа і чи це є новою загрозою для Росії, заявив, що подальше розширення НАТО не принесе додаткової безпеки на європейський континент. 

Последние новости

Під час виконання бойового завдання загинув пілот Денис Василюк

Днями, під час виконання бойового завдання загинув начальник штабу – перший заступник командира авіаційної ескадрильї підполковник Денис Василюк. Про це…

14 часов назад

Набув чинності новий закон про мобілізацію

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він був ухвалений та підписаний президентом України в квітні. Політики…

20 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 18.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

20 часов назад

Катери «Ірпінь» та «Рені» — вже у морі

На початку травня Військово-Морські Сили Збройних Сил України отримали ці судна від ВМС Естонії. Катери виконуватимуть бойові завдання, у тому…

1 день назад