Росія може повністю забезпечити свою армію людьми для тривалої війни на виснаження, — Генштаб ЗСУ

Росія продовжує приховану мобілізацію та вигадує нові способи для вербування громадян в армію. Ворог готовий вести тривалу війну на виснаження.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, інформує РБК-Україна.

«Найбільш ймовірно, Кремль продовжить проведення прихованої мобілізації населення. При цьому для запобігання протестам, насамперед в густонаселених районах, режим Путіна уникає масової мобілізації центральних регіонів, насамперед Москви та Санкт-Петербурга, та надає пріоритет призову до збройних сил осіб з найбільш депресивних районів», — сказав Громов.

Для збільшення чисельності контрактників росіяни анонсували призов понад 400 тисяч осіб. Також сплановано призов на строкову службу 147 тисяч осіб.

«Але, незважаючи на погіршення соціально-демографічної та економічної ситуації в РФ, проведення агітаційних кампаній на федеральних каналах, населення вже усвідомлює збільшення шансів повернутися додому в пакеті та не виявляє бажання укладати контракти з так званою другою армією світу», — сказав представник Генштабу.

За словами Громова, військкомати РФ визнають відставання у виконанні плану призову на контракт. Відомо, що протягом трьох місяців у Волгоградській області з 7 800 осіб запланованих на рік призвано лише 134. Це лише 7% від квартальної потреби. У Саратовській області — з 7 600 призвано 270, це 14%.

Водночас Кремль вишукує нові способи вербування росіян. Так, судовим виконавцям наказали надати дані про боржників, а судам — прискорити розгляд справ, щоб спонукати порушників приєднатися до армії.

«З цією ж метою запропоновано залучати іноземних громадян — таджиків, узбеків та представників інших національностей, які підлягають видворенню з РФ та ще чекають на депортацію, особливо тих, хто має родини в РФ», — додав Громов.

Він зазначив, що на тимчасово окупованих територій України триває активне формування альтернативних ПВК. За оцінками, такі компанії не матимуть такого масштабу та потенціалу як «Вагнера».

«Загалом не варто недооцінювати мобілізаційні можливості РФ, зважаючи на значний мобілізаційний ресурс, Росія здатна повністю забезпечити власні збройні сили особовим складом для ведення тривалої війни на виснаження», — підкреслив військовий. 


Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

6 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

6 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

10 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

21 час назад