Категории: Мир о нас

Російські «зелені чоловічки» є по всій східній Україні. Їхня мета — закласти основу для війни, — Псакі

Російські військові без розпізнавальних знаків, «зелені чоловічки» знаходяться по всій східній Україні.

Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі.

За її словами, американському суспільству важливо знати: російська військова присутність є в Україні з 2014 року, хоч РФ це тільки недавно визнала.

«Ще у 2014 році та в наступні роки ми називали їх «зеленими чоловічками», тому що вони не були у російській військовій формі. Тепер ми знаємо, що вони є по всій східній Україні. І вони – поки що не у формі, але поводяться так, як поводилися б російські військові», – сказала вона.

За словами Псакі, незалежно від того, у формі вони чи ні, вони представляють російський уряд. Вона наголосила, що військових РФ в Україні не можна називати «миротворцями», оскільки вони такими не є, їхня мета – закласти основу для війни.

Нагдаємо, раніше Псакі заявила, що дипломатія не може бути успішною, якщо Росія не змінить свого курсу. Вона також сказала, що Блінкену недоцільно зараз зустрічатися з Лавровим, тому зустріч із Путіним зараз не входить у плани Байдена.

На початку тижня Байден заявив про готовність зустрітися із Путіним. Цей саміт повинні були готувати глава Держдепу Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Однак 21 лютого Путін визнав «республіками» окуповані частини Донбасу – і зустріч Блінкен-Лавров скасували. 

P.S.

Понад 100 військових машин та десятки військових наметів дислокуються на півдні Білорусі неподалік кордону з Україною.

Нові супутникові знімки оприлюднила приватна американська компанія Maxar Technologies, яка протягом кількох тижнів відслідковувала нарощування російських сил.

Зображення показали, що до військового гарнізону на заході Росії неподалік від кордону з Україною було додано новий польовий госпіталь.

Крім того, за даними Maxar, біля кордону з Україною на заході Росії було помічено транспортери важкої техніки, які використовуються для перекидання танків, артилерії та іншої важкої техніки, а також кілька нових дислокацій військ.


Фото: Maxar Technologies 

Последние новости

Привівши до ВР Безуглих з Котлєтами — тепер це ч*мо втікло з України

Засравши голови українців більшовицькими гаслами і привівши до ВР Безуглих з Котлєтами - тепер це чмо втікло з України. Правда,…

10 часов назад

Один снаряд зупиняє м»ясний штурм росіян ВІДЕО

Заявлено как: один снаряд останавливает мясной штурм руснявых пи*доров. Безногий орк думает о том, как он благодарен путину за начало…

10 часов назад

Як збільшити виробництво української зброї

Вітчизняний військово-промисловий комплекс за останні роки зазнав помітних трансформацій. По-перше, маємо суттєве збільшення кількості виробників зброї та військової техніки. За…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 05.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Зеленський дозволив ухилянту Боголюбову виїхати з України

Соратник Коломойського олігарх Боголюбов втік із України Співвласник групи «Приват» залишив Україну: є підозри щодо нелегального перетину кордону. Про це повідомляє портал…

21 час назад