Категории: ВидеоУкраина

«Провокації наступу на Україну підготовлено як з Півдня, так і з Півночі та Сходу», − генерал-лейтенант ЗСУ

За словами ексзаступника начальника Генштабу ЗСУ Ігоря Романенка, з військової точки зору зараз фактично закінчується підготовка до наступу з боку РФ.

Якщо Путін усе ж дав наказ про вторгнення, то нині питання в тому, яку з провокацій він використає. Про це Ігор Романенко сказав в етері програми «Еспресо» «Борковський&Балюк. Політика».

Він розповів про кожну з провокацій, які готуються на Півночі, Півдні та Сході.

«На Схід 26 січня прилітав «кухар Путіна» Євген Пригожин і збирав керівництво збройних угруповань. Він давав команди щодо повернення військовослужбовців ПВК на Схід, аби підготувати провокації», − зазначив Романенко.

Генерал-лейтенант додав, що на Північ прилетів головний ідеолог розробки плану наступу на Україну, керівник генерального штабу Збройних сил Росії генерал Герасимов: «Його метою було спроєктувати спільні навчання зі Збройними силами Білорусі, а фактично – проаналізувати ситуацію. Адже ці навчання будуть використовувати не лише як тиск на Україну та Захід, а й для злагодження. Тобто після завершення цих навчань російські та білоруські війська будуть готові діяти спільно проти України, і можливо, країн Польщі та Балтії. Також там розглядається питання, що може бути «наступ» на Білорусь, і Росія захищатиме союзницьку державу», − сказав експерт.

Також Романенко наголосив, що на Південь зайшли 6 десантних кораблів, тисяча морських піхотинців уже там, додатково підсилили збройне угрупування на 10 тисяч бойовиків у Криму. За словами генерал-лейтенанта, ці всі факти свідчать про те, що закінчується підготовка збройних угруповань.

«Поки що ресурсу вистачає на тиждень ведення дій. З військової точки зору фактично закінчується підготовка до наступу. Хоча я не можу сказати, що тут є приреченість чи невідворотність наступу. Є надія на Захід, і можливо, Путін далі намагається дотиснути Україну, щоб ми пішли на поступки», − підсумував він.

  • Нагадаємо, 10 лютого у Білорусі почалися спільні з РФ військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу українських кордонів, які триватимуть до 20 лютого.

P.S.

Журналіст Нік Шифрін опублікував підтверджену трьома урядовими американськими джерелами інформацію щодо наказу Путіна про вторгнення в Україну.

«Путін поставив собі за мету − цього року «розв’язати українську проблему», − переконаний директор Центру відносин Україна-США Микола Грицковян.

«Нік Шифрін, американський журналіст на своєму Твіттері опублікував інформацію, що з декількох американських урядових джерел стало відомо, що Путін дав наказ на вторгнення в Україну. Окрім того, в неділю буде опубліковане інтерв’ю, де Байден власне розповідає про вторгнення Росії. Також він каже про те, що як буде вторгнення РФ в Україну, то багато російських солдатів повернеться мертвими додому», − наголосив Грицковян.

Також він додав: «Мій друг-експерт з України сказав, що Путін буде використовувати декілька шляхів. Перший − Путін хоче змусити Україну до капітуляції через дипломатичний шлях. Він робитиме це до середини лютого. Після цього Росія пробуватиме дестабілізувати ситуацію через енергетичну кризу. Путін поставив собі мету «розв’язати українську проблему» цього року. І робитиме він це поступово, але кінець кінцем буде вторгнення».


Всі «уставшиє» і адепти «простим людям дєліть нєчєво», «война вигодна олігархам» та «она ідєт потому что на нєй наживаються» — уважно вчіть свій урок на власному досвіді, раз не хотіли слухати «воінствєнноє меньшинство».
Ніякі «просто прєкратіть стрєлять», «договоріться посєрєдінє» та «посмотрєть в ґлаза» не зупинять відвічного ворога, який ствить за мету вас знищити — це все одно що домовлятися з крокодилом, замість дати йому кувалдою по морді.
.
І моліться, щоби тих багаторічних зусиль зрадженого вами Пороха вистачило для зупинки можливого удару Путіна — бо ваші «уміральщікі за Крим» по-пріколу все просрали, не виключено, що з вашим майбутнім включно.
.
Навчіться якось фільтрувати пропаганду та не слухати грязь Москви, і більше не зраджувати державників — тоді колись такі як Путін навіть думати перестануть про напад.
Та порадійте хорошій новині — цей приклад всенародної шизофренії точно потрапить в підручники.

Последние новости

Поставили 6 винищувачів просто неба: Forbes оцінив наслідки удару по Миргороду

Під час удару по аеродрому Миргород Росія знищила два українських Су-27, пише Forbes. Росія за останні 9 місяців знищила щонайменше…

5 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024 1. Доходи російських компаній впали на третину через санкції. -…

6 часов назад

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

18 часов назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

18 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

18 часов назад