Категории: ВидеоПолитика

Прес-конференція Михайла Саакашвілі ВИДЕО

Лидер партии «Рух новых сил», экс-глава Одесской ОГА Михеил Саакашвили вместе с сопровождающими его политиками намерен в польском Перемышле, где безуспешно пытался выехать в Украину на поезде «Интерсити», пересесть в автобус и вновь попытаться пересечь польско-украинскую границу в пункте пропуска «Краковец».

Об этом Саакашвили сказал журналистам на перроне железнодорожного вокзала в польском Перемышле.

«Они очень надеются, что я сегодня не доеду до Украины, что мы будем сидеть на территории Польши и у них не будет проблем. Мы проконсультировались… мы предлагаем вместе ехать на автобусе еще раз до «Краковца»», — заявил он, подчеркнув: «Я не сделаю такого подарка Порошенко, чтобы я не прибыл на украинскую границу и не пообщался с пограничниками».

Ранее в ПАО «Укрзализныця» заявили, что поезд «Интерсити» маршрутом Перемышль-Киев, в который сели экс-глава Одесской ОГА Михаил Саакашвили вместе с сопровождающими его политиками и украинскими народными депутатами, задержался в Перемышле из-за некоего лица, «у которого нет оснований для въезда в Украину».

P.S.

Подвожу предварительные итоги высказываний про цель и причины ситуации в Краковце.

1. Есть группа людей, считающих, что все на 100% инсценировано самим Саакашвили, включая привоз псевдо-титушек и разборки с ними. А власть просто укрепляет силовой кордон вокруг, чтобы иметь резервы для реагирования на возможные провокации.

Особо радикальные верят, что там много оружия и специально спровоцируют конфликт, убив несколько пограничников, чтобы начать неконтролируемую реакцию.

2. Есть группа людей, верящая в официальную позицию РНС, что власть свозит титушек, чтобы помещать мирным сторонникам РНС встретить своего лидера.

Появление в автобусе Тимошенко, сильно вводит в недоумение этих людей.

3. Есть группа людей, считающая, что это заговор Порошенко и Саакашвили с целью оттянуть на себя голоса оппозиции и в конце договориться.

4. Есть группа людей, охеревшая от всего этого цирка и хотящая досадить в этот автобус остальных политических лидеров, забрать у всех паспорта и оставить жить между двумя границами в буферной зоне.

Я в четвёртой группе, а Вы?

P.S. Есть предложение переместить всех на остров. У нас их всего два, Майский занят, поэтому остаётся остров Змеиный. Мне кажется, название соответствующее.

David Braun

P.P.S. Що відбувається? Давайте скажемо чесно, затримка потяга — це свавілля. Звісно, згодом юристи знайдуть чим виправдати такі дії, але…

Так, за процедурою, Міхо мав їхати до Львова. Так, дорогою прикордонники мали б забрати у нього паспорт, пережити атаку нардепів і журналістів, у Львові Міхо мали б не випустити з потяга (знову таки, під щильною атакою нардепів і журналістів), а потім…

А потім — саме цікаве. Бо назад у Польщу Міхо НЕ ПУСТЯТЬ. Бо коли у нього заберуть український паспорт, у нього не залишиться ЖОДНОГО документа за яким він може їздити через кордони. А це означає що? А те що Саакашвілі мусить залишитися за гратами, як особа, що перетнула кордон України незаконно.

А що станеться далі? А далі прийдуть грузини і скажуть — він у нас в розшуку, ви мусите його нам віддати. І формально — вони праві на 250%.

А що станеться тим часом? А тим часом… А тим часом під гаслом «злочинна влада хоче видати великого реформатора Міхо на розправу грузинським ставленикам Кремля» юлькани, Садонеміч і інші зраднюки збирали б народ на новий Майдан. Про репутаційні втрати влади в разі такої видачі годі й говорити.
Грузія потрібна Україні як партнер по ГУАМ. Але допоки між Києвом і Тбілісі стоїть фігура Саакашвілі, порозуміння не буде.

Гостроти ситуації додало б те, що утримувати Міхо мусили б у Львові. З усіма похідними.

А Краківець запитаєте ви? Думаю, було кілька варіантів розвитку подій. Коли стало очевидно, що на Краківці зібралося три каліки — їх кинули на гроші. І зосередилися на потягововому варіанті.

Так, затримка потяга — це свавілля. А підставити борт під залп з боку провокаторів і політичних авантюристів — це дурість і безвідповідальність. Обрати треба щось одне.

АПДЕЙТ. Поки я це писав — Саакашвілі знову попрямував на Краковець. От так.

Dmitro Vovnyanko

Последние новости

Під час виконання бойового завдання загинув пілот Денис Василюк

Днями, під час виконання бойового завдання загинув начальник штабу – перший заступник командира авіаційної ескадрильї підполковник Денис Василюк. Про це…

3 часа назад

Набув чинності новий закон про мобілізацію

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він був ухвалений та підписаний президентом України в квітні. Політики…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 18.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад

Катери «Ірпінь» та «Рені» — вже у морі

На початку травня Військово-Морські Сили Збройних Сил України отримали ці судна від ВМС Естонії. Катери виконуватимуть бойові завдання, у тому…

21 час назад

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали, і ні Онуфрій, ні Вася Ломаченко захищати її не прийшли. Як не прийшли защітнікі…

22 часа назад