Категории: Мир о нас

Прем’єр Польщі Моравецький назвав помилкою України виклик польського посла до МЗС

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав помилкою дії української влади, яка викликала до МЗС польського посла.

Про це повідомляє LB.ua.

«Виклик польського посла — представника держави, яка єдина залишилася в Києві у день вторгнення Росії в Україну — до українського МЗС не мав відбутися. У міжнародній політиці, в умовах війни, яка триває, і враховуючи величезну підтримку, яку Польща надала Україні, таких помилок не повинно бути», — написав Моравецький у твітері.

Прем’єр додав,що «ми завжди будемо захищати добре ім’я Польщі, її безпеку, і інтереси жодної іншої країни ніколи не будуть переважати інтереси Республіки Польща».

Польське МЗС повідомило, що запросило посла України в Польщі «у зв’язку із заявами представників української влади».

Нагадаємо, до МЗС України запросили посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання міністра канцелярії Президента Польщі, керівника Офісу міжнародної політики Марціна Пшидача.

В етері польського TVP Пшидач заявив, що Україна отримала велику підтримку від Польщі. І що їй «варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх років». 


Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію, що останніми днями склалась у відносинах з Польщею.

Про це повідомляється в твітер президента.

«Народи Європи знають, що свобода кожного найміцніша тоді, коли це спільна свобода всіх. Ми в Європі вміємо обʼєднуватися та захищати наші цінності пліч-о-пліч, незважаючи на жодні сезони та настрої, політичні течії та особисті амбіції. Але зараз бачимо різні сигнали, що політика подекуди намагається бути вище єдності, а емоції – вище фундаментальних інтересів народів.

Україна бʼється за свободу свою та всієї Європи, і ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі, яка разом із нами стала справжнім щитом Європи – від моря до моря. І жодної тріщинки в цьому щиті бути не може», — написав Зеленський.

Президент України наголосив, що емоціям варто охолонути. 


А от щодо слів поляків, що «ми маємо бути їм більше вдячні», вважаю ситуація інша ніж з британцями, французами чи тим більше США.
Американцям чи Бену Воллесу на британському острові наша гіпотетична поразка не загрожує ніяк. Навіть навпаки: на короткій дистанції 20-30 років налякана Європа стане ще тісніше залежати від США і Британії. Тому підтримують вони нас зараз виключно тому, що вони добрі люди. Скільки б всякі наївні люди не розповідали, що Україна представляє якийсь неймовірний інтерес для жителя Алабами.
А от кому треба бути вдячним, так це полякам. Доля створила між ними і дикунами 1000 кілометрів потужної країни, яка всю історію Польщі прикриває її від племені виродків. Поляки за спиною цієї країни можуть хоч віками розвивати всілякі теорії сарматизму, власної шляхетності, вірити в них, і навіть розповідати, що українець має бути їм вдячним.
Але щойно Україна впаде, наступна Польща. І у Польщі в цьому разі шансів дуже мало. Бо дійсно, гарматне м’ясо з мільйонів українців буде прислане ордою, щоб розрядити запаси високоточної зброї купленої у більш західних країн, і тоді поляки будуть згадувати прекрасні часи, коли могли ще більше допомогти українцям, але розповідали, як «Україна має бути їм вдячна».
Сусіди орків повинні були удушити їх в 15 столітті. Тоді, коли вони вирізали Новгород і заморили голодом його населення. Саме тоді всі нормальні сусідні країни мали прийти і в покарання вирізати дикунів до ноги. Але тоді проспали, розповідали, що «Новгород недостатньо вдячний», і через декілька століть отримали власні національні катастрофи.
Не треба повторювати це базікання знову.

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

7 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

8 часов назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

8 часов назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

12 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

12 часов назад