Категории: Экономика

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій, станом на 16.06.2023
1. Товарообіг росії і країн Євросоюзу (ЄС) з початку року суттєво впав, повідомили у митниці рф.
— Два роки тому товарообіг країн ЄС з рф становив 38%, а за п’ять місяців 2023 року впав до 18%.
2. Третина іноземних компаній досі не пішла з росії.
— Присутність на російському ринку зберігають 555 зарубіжних компаній та транснаціональних корпорацій (більшість з них — американські, німецькі та французькі компанії).
3. До Конгресу США внесено закон про конфіскацію російських активів.
— Американські сенатори підготували законопроект, який надасть Джо Байдену право конфіскувати російські державні активи та передавати їх Україні.
— Обидві партії посилюють тиск на президентську адміністрацію та союзників США з метою знайти способи сплатити на відновлення зруйнованої війною України за рахунок грошей росії, — пише Financial Times.
— Документ покладає «фінансову відповідальність за відновлення України» на росію та надає президенту США право «конфіскувати» заморожені активи російської держави в США, включаючи резерви Центробанку, для швидкої передачі Україні.
— Сенатори також закликають Байдена ініціювати створення із закордонними партнерами «спільного міжнародного компенсаційного механізму» як додатковий спосіб передачі Києву заарештованих російських капіталів.
4. Литва від’єднається від енергосистеми росії вже в лютому 2024 року.
— Вчора парламент країни ухвалив зміни, які мають прискорити синхронізацію з ENTSO-E.
— З огляду на це очікується, що інші країни Балтії – Латвія та Естонія – також зможуть приєднатись до енергосистеми Європи швидше, ніж планували до цього.
5. Франція досі залежить від росії у плані постачання титану, але має намір вирішити це питання «протягом кількох місяців», заявив Макрон.
— За даними на лютий 2022 року, російська «ВСМПО-Авісма» забезпечувала до 60% потреб Airbus у титані.
— Під санкції цей метал не потрапив, але Airbus у грудні 2022 року говорила, що припинить закупівлю «протягом кількох місяців».
6. Німецька компанія Hugo Boss за рік з початку війни в Україні поставила своїй дочірній компанії в росії товарів на 71 млн. доларів, незважаючи на те, що заявляла про припинення роботи в рф.
— Компанія продовжує продавати товари в росії, незважаючи на те, що після російського вторгнення заявила, що «тимчасово припинила власний роздрібний та онлайн-бізнес у росії на початку березня 2022 через війну».
— Вартість поставлених товарів навіть збільшилася на 7,5% по відношенню до періоду з березня 2021 до лютого 2022 року, коли було поставлено продукції на 66 млн доларів.
— Hugo Boss опинився в лідерах із заробітків преміальних брендів у росії в 2022 році: дохід склав 6,27 млрд руб.
— Компанія довгий час намагалася позбутися нагадування про минуле, що погано позначаються на іміджі: за часів нацистської Німеччини Hugo Boss займалася пошиттям уніформи для Вермахту, СС і Гітлерюгенда.

Последние новости

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

23 минуты назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

1 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 час назад

Україну не можуть взяти до НАТО через корумпованість в країні, — The Telegraph

На саміті НАТО у Вашингтоні Україні скажуть, що вона занадто корумпована, щоб вступити до Альянсу. Про це пише видання The Telegraph із…

12 часов назад

Офіс президента дискредитує військових

Який разючий дисонанс між ставленням до ЗСУ, наших солдатів і командирів в міжнародних партнерів України і в шавок Банкової. На…

13 часов назад