Категории: Экономика

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій, станом на 14.06.2024
1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.
— Російська біржа припинила торгівлю доларами та євро після різкої ескалації санкцій США, націлених на зв’язки, що залишилися, між російською фінансовою системою та іноземними банками.
— Центробанк рф заявив, що обмінний курс тепер формуватиметься за підсумками міжбанківських операцій.
— Зміни означають, що процес формування вартості рубля стане менш прозорим, що вплине на його конвертованість та підвищить витрати для імпортерів та експортерів.
— Для банків у країнах від Китаю до Туреччини, які продовжують вести операції з росією, зростає ризик того, що вторинні санкції відсічуть їх від фінансової системи США, наприклад, вони втратять доступ до доларів США.
— Попит на долари та євро збережеться, але покупцям та продавцям іноземної валюти буде складніше знайти один одного, що зробить кожну угоду дорожчою та знизить прозорість російської економіки.
— Переведення всіх операцій з доларами та євро на міжбанківський ринок, ймовірно, призведе до збільшення спредів між цінами купівлі та продажу та зростання волатильності рубля.
— Для звичайних людей це означає, що перевести гроші з росії стане складніше.
— Це також спричинить додаткові витрати для російських імпортерів, оскільки їм доведеться купувати іноземну валюту для платежів, а також вдарить по експортерам, яким доводиться конвертувати більшу частину іноземної виручки в рублі.
2. «Дочки» китайських банків у росії призупинили розрахунки в доларах та євро після накладення санкцій на Мосбіржу.
— Присутні в росії «дочки» китайських банків припинили зовнішньоторговельні розрахунки в доларах і євро після санкцій США щодо Московської біржі, і будуть нарощувати розрахунки в національних валютах, рублях і юанях.
— США в середу істотно розширили список санкцій щодо росії, включивши до нього сотні нових позицій, у тому числі Московську біржу, яка в результаті була змушена оголосити про припинення торгів доларом США і євро з 13 червня.
3. У росії можуть подорожчати автомобілі через нові санкції.
— Зупинка торгів доларом та євро на Мосбіржі та незрозуміла ситуація з курсом рубля можуть призвести до зростання цін на автомобілі в росії.
— Це торкнеться насамперед автомобілів, які ввозять паралельним імпортом, однак і в офіційних продавців може виникнути спокуса переписати цінники.
— «Причин, які впливають на ціноутворення, є багато. Потрібно дивитися на те, чи покупці зможуть «перетравити» ще більші суми, але поки вони цілком миряться з високими цінами», — вважають автоексперти.
4. У росії в черговий раз не проводитиметься авіасалон МАКС
— Міжнародний авіакосмічний салон (МАКС) цього року знову скасують. Захід мав пройти ще 2023 року, але через санкції було перенесено на рік, тепер – на невизначений термін. До війни в Україні авіасалон проводився кожні два роки і був значною подією для російської авіаційної та космічної галузей.
— Тим часом літакобудування в рф прискорило падіння у 2024 році. За січень-квітень 2024 року в росії побудували лише 2 цивільних літака.
5. Російські винищувачі на половину нашпиговані складниками західного виробництва — йдеться у новому аналітичному звіті Незалежної антикорупційної комісії.
— Експерти проаналізували 2 тисячі компонентів у шести типах літаків, які були збиті в небі над Україною.
— Виявляється, росія досі використовує західні складники. І використовує у великому обсязі. Цих деталей понад половина від усього «складу» кожного літака.
— 54 відсотки комплектуючих належать до критичних технологій. Це 18 різних заводів на території рф.
— рф усе ще обходить західні санкції. І допомагають їй у цьому країни-посередники.
— Зокрема, у звіті Незалежної антикорупційної комісії йдеться про Китай та Гонконг.
— А загальна сума, на яку росія закупила комплектувальних деталей у Заходу сягає 4-х мільярдів доларів. І йдеться про постачанні не лише деталей, а й сировини.
6. Росія та її агенти планують організувати у Молдові заколот, якщо проросійський кандидат не зможе перемогти на майбутніх виборах. Про це йдеться у спільному документі урядів США, Канади та Великої Британії.
— «Захищаючи наші спільні демократичні цінності, ми попереджаємо наших демократичних партнерів та союзників, що російські діячі втілюють сценарій впливу на результати президентських виборів у Молдові восени. Вони мають намір розпалити протести у Молдові, якщо проросійський кандидат не переможе», – зазначається у заяві.
— рф намагається сформувати у населення Молдови негативне ставлення до урядів Західних держав, влади країни та її спроможності приєднатися до ЄС.
— Також росіяни намагаються зруйнувати віру населення у спроможність Молдови підтримувати власну безпеку та верховенство права.
— «Ми повністю впевнені в здатності Молдови впоратися з цими загрозами, пов’язаними із втручанням Кремля. Ми вживаємо низку заходів для підтримки цих зусиль у рамках нашого партнерства з Молдовою та її народом», – йдеться у зверненні урядів.
7. Влада Канади оголосила про запровадження додаткових санкцій проти 11 фізичних та 16 юридичних осіб з рф, причетних до прокремлівської дезінформації та пропаганди.
— До санкційного списку включили у тому числі міністра промисловості і торгівлі Антона Аліханова, президента Федерації хокею росії Владислава Третьяка, авіакомпанію «Побєда», «Російську газету» та голову «Ліги безпечного інтернету» Катерину Мізуліну.
— Крім того, Канада ввела санкції проти компаній, які допомагають рф уникати обмежень. Зокрема, йдеться про доступ до підсанкційних товарів і продаж нафти вище від установленої G7 граничної ціни.
— Канада також заборонила експорт верстатів із числовим програмним управлінням, які росіяни можуть використовувати для виробництва зброї.
8. G-7 посилить дії щодо російського флоту, енергетики, металів.
— Лідери «Великої сімки» на зустрічі в Італії цього тижня зобов’яжуться посилити обмеження цін на російську нафту, задушити майбутні енергетичні проекти Кремля та зменшити доходи Москви від металів.
— «Ми продовжуватимемо чинити значний тиск на російські доходи від енергоносіїв та інших товарів», — йдеться в заяві, яка, як очікується, буде опублікована в п’ятницю.
— Обмеження цін G-7 на російську сиру нафту та нафтопродукти забороняє західним судновласникам, страховикам і посередникам надавати судна та послуги для вантажів, вартість яких перевищує порогові значення.
— Хоча обмеження спонукали до відмови від західного страхування та потреби в альтернативах, Москва змогла значною мірою уникнути впливу, зібравши флот танкерів, які працюють у важкодоступних юрисдикціях, і звернувшись до незахідних постачальників послуг для доставки нафти на нові ринки, такі як Індія. США, Велика Британія та ЄС нещодавно почали застосовувати санкції проти суден, залучених до цих перевезень.
— G-7 «вживе заходів, включаючи санкції та інноваційну діяльність із застосуванням відповідних географічних регіонів, для боротьби з використанням росією оманливих альтернативних практик судноплавства, щоб обійти наші санкції за допомогою свого тіньового флоту», — йдеться у заяві.
— Лідери G-7 також пообіцяють робити більше, щоб перешкоджати «розвитку майбутніх енергетичних проектів і перешкоджати доступу до товарів і послуг, на які ці проекти спираються», і продовжать скорочувати доходи росії від металів.
9. У Китаї розпочали розслідування через зникнення партії міді на $20 млн, купленої в росії.
— Китайська Wuchan Zhongda Group купила 2 тис. тонн міді на російському металургійному заводі, постачання мало бути здійснено минулого місяця, але до кінцевого пункту продукція так і не дісталася.
— У результаті мідь, за документами оформлена як більш дешевий граніт, ймовірно, який опинився в Туреччині, випливає з документації судноплавної компанії, яка працювала з вантажем.
— Співробітники компанії в рамках розслідування відвідали росію, щоб прояснити ситуацію, але не змогли визначити, де взагалі знаходиться завод.
10. Північна Корея надіслала росії мільйони артилерійських снарядів.
— КНДР відправила до росії контейнери, в яких може зберігатися близько 5 мільйонів артилерійських снарядів, і путін, ймовірно, отримає ще більше після візиту до Пхеньяну, заявив міністр оборони Південної Кореї.
— Він також сказав, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет.
— В обмін на боєприпаси росія відправила до Північної Кореї технології, які допоможуть їй у реалізації планів розгортання безлічі супутників-шпигунів, а також звичайні озброєння, такі як танки та літаки.
11. Coca-Cola повторно реєструє товарні знаки у росії.
— Компанія нібито пішла з російського ринку у 2022 році після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, а в квітні цього року подала до Роспатенту три заявки на реєстрацію однойменних товарних знаків.
— Coca-Cola, яка раніше пішла з рф, знову реєструє свої товарні знаки в росії.
— Цей крок може свідчили про плани компанії повернутися на російський ринок, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на базу Роспатенту.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 19.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 19.06.2024 1. Росія через посередників скуповує у Китаї вживане закордонне обладнання…

5 часов назад

Нічна атака «шахедів»: масований удар по енергооб’єктах, — «Укренерго»

Вночі 20 червня "шахеди" завдали чергового масованого удару по об'єктах цивільної енергетичної інфраструктури. Про це повідомили в НЕК "Укренерго". Зазначається, що…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

6 часов назад

Політики які зараз воюють з армією

Частина 1. Як одне без іншого не працює.  Депуткатиня від правлячої партії, продовжуючи робити те що в неї краще всього…

16 часов назад

Ворог атакував Україну «Шахедами», у Мелехові на Львівщині є поранені, пошкоджено багатоповерхівку та приватні будинки

У ніч проти середи, 19 червня, війська РФ масовано атакували Україну "Шахедами", була загроза для багатьох областей, зокрема і для…

1 день назад