Категории: Экономика

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій, станом на 09.06.2024
1. росія намагається привернути увагу Китаю до російського літакобудування.
— Нещодавно китайська компанія COMAC відмовилася від ідеї використати російські двигуни ПД-35 на користь британських двигунів Rolls-Royce.
— У росії наголошують, що модель, яку зараз корпорація COMAC реалізує у цивільному авіабудуванні, базується на великій кількості західних рішень і жодної реальної передачі технологій до Китаю не відбулося.
— Щоб компенсувати китайцям ризики, пов’язані з відходом Заходу, росіяни пропонують розглянути ті рішення, які реалізуються на російських літаках з російськими системами.
2. Росію виключили із Міжнародної шахової федерації за скаргою України.
— Міжнародна шахова федерація (FIDE) позбавила Федерацію шахів росії (ФШР) членства на два роки.
— Рішення було ухвалено комісією з етики. Воно пов’язане з тим, що ФШР включила до свого складу шахові клуби з окупованих українських територій — Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей — і проводила там змагання.
— Скаргу до етичної комісії подали тренер 16-го чемпіона світу Магнуса Карлсена Петер Хейне Нільсен, Федерація шахів України та український гросмейстер Андрій Барішполець.
3. У Будапешті відбувся багатотисячний мітинг противників політики чинного прем’єр-міністра Віктора Орбана.
— Лідер угорської опозиції Петер Мадьяр закликав у суботу десятки тисяч прихильників підтримати його партію на недільних виборах до Європарламенту.
— Згідно з останніми опитуваннями, підтримка правої партії Орбана «Фідес» становить від 44% до 48%, а правоцентристська «TISZA» Мадьяра — від 23% до 29%, що є безпрецедентним сплеском для новачка, який щойно увірвався на політичну сцену Угорщини чотири місяці тому.
— Мадяр швидко здобув популярність завдяки публічним звинуваченням прем’єр-міністра та його союзників у корупції та антидемократичних тенденціях.
— За останні два місяці він привернув тисячі допитливих глядачів до турне майже 200 угорськими містами, селищами та селами.
— Напередодні на численному мітингу Мадяр, звертаючись до натовпу своїх прихильників, сказав, що він і його рух побудують «красивішу, більш мирну і щасливу країну» і покладуть край 14 рокам перебування Орбана при владі.
— Водночас, останні опитування, показують, що «Фідес», найімовірніше, набере відносну більшість голосів на європейських виборах, але партія Мадяра «Повага і свобода» (TISZA) може набрати до 30%, що призведе до втрати місць політсилою Орбана серед угорської делегації у Європарламенті, яка складається з 21 члена.
4. Норвегія відновлює постачання газу після аварії.
— Дані норвезького оператора трубопровідної системи Gassco показують, що постачання газу з норвезьких родовищ Північного моря до британського терміналу в Ісінгтоні та на ГПЗ у Нюхамні було відновлено після тимчасових проблем із трубопроводом.
— Норвегія стала головним постачальником газу для країн ЄС після того, як уряди країн почали відмовлятися від російського газу.
5. У квітні 2024 року росія та США наростили торгівлю на 20% у річному вираженні, випливає з даних американської митниці.
— Рівень експорту з рф збільшився на 37%, до 298 млн. доларів.
— Причому, головним товаром стали добрива. У річному вираженні їх постачання збільшилося в 1,6 раза.
— Друге місце у списку товарів, що експортуються, посіла платина – її продаж зріс у 32 рази, до 94,2 млн доларів.
— При цьому американський експорт упав майже наполовину – на 48%.
— В основному США ввозили в росію харчові продукти. Рівень їхнього постачання зріс удвічі – до 6,7 млн ​​доларів.

— На другому місці розташувалися вакцини. Сумарний їх оборот становив 6,2 млн доларів. Це у 3,5 менше, ніж було раніше.

Volodymyr Omelyan

Последние новости

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

5 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

5 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 27.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Підполковник Арєстовіч воювати вирішив не з росіянами, а з українцями

«Воєвать — так воєвать» — подумав підполковник Арєстовіч, і залишився за кордоном. Бо воювати вирішив не з росіянами, а з…

16 часов назад

Мародерство: на Запоріжжі дощем змило частину фортифікаційних споруд

Знаєте як виглядає корупція? Ні, не корупція – мародерство. Подивіться на фото якості фортифікаційних споруд під Запоріжжям – посилання в…

17 часов назад