Категории: Экономика

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.03.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій, станом на 09.03.2024
1. Українські удари скоротили нафтопереробні потужності рф.
— Розвідка Великої Британії проаналізувала, як атаки українських безпілотників по об’єктах у рф вплинули на нафтопереробну галузь росії.
— Нафтопереробні потужності рф тимчасово скоротилися через численні удари українських дронів по нафтопереробних заводах по всій росії.
— Аналітики нагадали, що 1 березня 2024 року рф запровадила шестимісячну заборону на експорт бензину для стабілізації цін на внутрішньому ринку на тлі зростання попиту.
— Втім, ремонт, швидше за все, займе більше часу, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту до рф деяких необхідних компонентів.
2. На заводі російського «Ростеху» з виробництва БМП, працює іноземне обладнання, незважаючи на санкції.
— Державна корпорація «Ростех» опублікувала відео, на якому працівники заводу з виробництва бойових машин піхоти розповідають про «жорстку відповідь Євросоюзу на новий пакет санкцій».
— При цьому у ролику видно іноземні верстати із замазаними логотипами.
— Експерти впізнали на кадрах обладнання від японських компаній Yaskawa та Fanuc.
3. Канада посилила контроль за фінансовими операціями, пов’язаними з росією.
— Канада запровадила нові правила, які посилюють контроль за фінансовими транзакціями з росією.
— Міністр фінансів Канади Христя Фріланд підписала Директиву щодо фінансових транзакцій, пов’язаних з росією.
— Ця директива зобов’язує всі фінансові установи в Канаді розглядати всі транзакції з росією, незалежно від їх суми, як операції з високим ризиком.
4. Сполучені Штати в п’ятницю наклали санкції на дві організації через сприяння в зловмисній діяльності росії в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) і сприянні групі найманців Вагнера.
— Організації, лісозаготівельна компанія в ЦАР і російська компанія, намагалися отримати фінансову вигоду «від незаконного видобутку природних ресурсів і надавали матеріальну та фінансову підтримку Групі Вагнера та іншим організаціям», пов’язаним з колишнім власником Вагнера Євгеном Пригожиним.
— Санкції спрямовані на компанію Bois Rouge SARLU, що базується в ЦАР, за її зв’язки з Wagner, і на компанію Broker Expert, що базується в Санкт-Петербурзі, за підтримку Bois Rouge, йдеться в заяві Міністерства фінансів США.
— «Росія намагалася залучити ці афілійовані з «Вагнером» компанії у своїх зусиллях як для отримання додаткових доходів з-за кордону, так і для просування своїх інтересів в Африці, часто за рахунок приймаючих країн, їхніх інституцій та їхніх громадян».
5. Сейм Польщі прийняв ухвалу про введення санкцій на імпорт продовольства з росії та білорусі.
— Постачання продовольства та агропродукції з двох країн, як зазначається в документі, продовжують приносити «величезні доходи» російським та білоруським «виробникам, продавцям та бюджетам двох держав».
— У Польщі також назвали «моральним боргом» припинення торгівлі, яка може «прямо чи опосередковано сприяти зміцненню» здатності росії проводити війну в Україні.
6. Китай та Швейцарія наполягають на запрошенні росії на мирний саміт.
— Керівництво цих країн вважає, що проведення саміту без росії безглуздо і не призведе до жодного результату.
— За даними видання, москва має дві умови для початку переговорів – припинення поставок західної зброї в Україну та скасування закону, який забороняє переговори з росією.
7. Україна вимагатиме посилення санкцій, якщо росіяни не покинуть Запорізьку АЕС.
— Про це повідомив міністр енергетики України коментуючи ухвалену 7 березня резолюцію Ради керуючих МАГАТЕ щодо термінового повернення ЗАЕС під повний контроль України.
— «Ключовий меседж, який ми доносимо до світової спільноти і, зокрема, Ради керуючих МАГАТЕ: щодня перебування росіян на Запорізькій АЕС збільшує кількість цих проблем та активізує загрозу ядерного інциденту».

Последние новости

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

4 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

4 часа назад

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

16 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

16 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

16 часов назад