Категории: Политика

По «зерновій угоді»

(Для дурників, які носяться з «неймовірною перемогою» Зеленського).
Зараз у Стамбулі домовилися на 2 місяці продовжити «зернову угоду».
Зелений міністр Кубраков повідомив благую вєсть, що дітки у Африці продовжать отримувати українське зерно.
Унила лошадь Лавров розігрує даровану шубу з барського плеча і вимагає на додачу розблокувати закордонні активи і рахунки російських компаній і відновити роботи аміакопроводу «Тольятті – Одеса».
Ердоган у Туреччині радісно повідомив, що «завдяки внеску українських» тєрпіл турецькі судна отримують ексклюзивний доступ у порти Миколаїв та Ольвія для експорту нашого зерна, а його «російські друзі» пообіцяли не перешкоджати їм.
Можна лише уявити, які пільгові умови перевезень отримають турецькі судна завдяки «внеску» зелених. Заплатять за все, як завжди, українські землероби.
————————
Насправді «зернова» «угода» Зеленського із Москвою є навіть не угодою, а звичайнісіньким ембарго, на яке погодилася влада України під воєнним примусом.
При чому марафон тиче нам під носа 24 лютого і Найвеличнішого Генія, який врятував нас від морської блокади, але я от любою пам’ятати, що і чому передувало.
Спершу зелені починаючи з 2019 року в результаті агентурно-підривної спецоперації позбавили наш флот засобів ураження на морі. Наші військові 24 лютого зустріли з голими руками, позбавлені крилатих ракет Нептун, якими можна топити російські кораблі, ракетних катерів, які могли б ці ракети запускати з будь-якого району Чорного моря і від них би ні за якими Кримськими горами флот росії не сховався, а також оперативно-тактичних ракет, якими ЗСУ могли б створити ПАРИТЕТНУ загрозу для російської морської інфраструктури.
В результаті стараннями Зеленського і Єрмака наші військові на початку війни вимушені були зі Зміїного махати російському крейсеру кулаком і з одеського берега обстрілювати російські корита із реактивних систем залпового вогню і артилерії — наче в Першу світову війну.
Саме цими діями Зеленський і агентура в його оточенні дозволили Росії встановити морську блокаду України.
Ця злочинна недбалість — ще одна стаття до великого звинувачення у майбутньому суді, бо в 2018-19 всі вже прекрасно знали і розуміли куди все йде. Особливо після відрізання нас від торгівлі у Азовському морі і захоплення наших кораблів у Керченській протоці, про яке сам Зеленський верещав на дебатах «нащо послали наших мальчіков в плєн?».
Завдяки цьому 24 лютого Росія в перший же день зуміла повністю перерізати нашу морську торгівлю, взяти під контроль нашу головну торгову комунікацію, якою іде відвантаження закордон українського зерна — основної товарної групи, з якої годується вся наша країна.
Зробили нас разом.
Але завдяки подвигу українських солдат, українських моряків, українських прикордонників, їх жертви і їх незламності, коли вони всьому світу показали, що посилають рашку на три букви, світ вступився за нас. І росія отримала такі санкції, які не в найгірших прогнозах не очікувала. Вони зачепили окрім іншого блокаду власної ж російської морської торгівлі. В тому числі блокаду торгівлі зерном.
Та на другий місяць вторгнення ВМС України нарешті отримали недофінансовані комплекси «Нептун», іноземні крилаті ракети «Гарпун», і навіть маючи їх в штучних екземлярах зуміли ними потопити цілий флагман Чорноморського флоту РФ «Москва». Також наші ракетники зуміли пошкодили інші російські корита. На 4 місяць вторгнення ЗСУ зуміли вибити орків зі Зміїного. В ході багаторівневої операції з задіянням авіації, флоту, далекобійної артилерії, включно з недофінансованою і опльованою «Богданою», маючи загиблих спецназівців і заступника командувача авіації ВМС полковника Бедзая — наші воїни вибили російські війська з о. Зміїного.
В результаті цього російський флот був змушений швидко втекти з північно-західної частини Чорного моря і сховатися від ВМСУ за Кримськими горами.
І от в цей момент росія повністю втратила основний засіб, яким вона могла здійснювати морську блокаду України. Вона більше не могла здійснювати ефективний контроль проходження суден в наші порти нашим морським коридором, не могла їх зупиняти, не могла нав’язувати їм огляд і перевірку своїми прикордонниками.
Росія втратила важіль здійснювати блокаду України.
Але що росія втратила їй повернув Зеленський.
На 5 місяць вторгнення, поставивши Сталеві Яйця на коліна, Росія і кулінічі в оточенні Зеленського змусила Зеленського підписати згоду на встановлення офіційного РОСІЙСЬКОГО митного контролю наших морських перевезень (а заодно і ембарго на постачання нам зброї морським шляхом).
Зелена пропаганда і боти в мережі верещали про Геній Всіх Часів і Народів! Святого Гундосія! «А що — краще взагалі без експорту?»! І прочу хуцпу. Подавалося це овечкам як геніальний договір з ООН, «а не з росією!», «точно не з росією!», «ні в якому разі 1000% не з росією!».
Але заступник міністра Васьков плакався лише місяць тому:
«Українська сторона подала назви трьох суховантажів, як і передбачено угодою. Але росіяни викреслили ці назви і подали інші судна з поточної черги, яка налічує 50 кораблів. У результаті жодному судну не вдалося продовжити свій шлях, що є фактичною блокадою з боку москви.»
Ось так.
Найвеличніший геній = блокада з боку москви.
«Якщо росія продовжить свої дії, світові ціни на продукти харчування, ймовірно, зростуть на 15%, попередив Васьков.»
Цікаво, а ціни на продукти в українських магазинах — васьков не лякають?
Щоб прикрити свою зраду єрмачки нам все це подавали як «в обмін на припинення обстрілів росією».
Але тут є нюанс. Так, у Росії залишаються можливості обстрілювати іноземні торгові судна, але все це вже лежить виключно в площині морського піратства і терористичних обстрілів портової інфраструктури. Росія може обстрілювати сухогрузи крилатими ракетами з берегових батарей із кримського узбережжя, з літаків, таємно топити іноземні зерновози торпедами з підводних човнів, як німці в Атлантичному океані в 2 світову війну, а також стріляти по нашим портам ракетами Іскандер.
Але в цьому випадку росія стає сомалійським піратом, який загрожує міжнародній торгівлі.
10 років тому у відповідь ЄС і НАТО зібрали міжнародну воєнно-морську коаліцію і піратам стало дуже боляче.
Тому росія з радістю пішла на підписання «зернового ембарго» Зеленського, за яким мало того, що отримала все те саме, але безболісно для себе, так ще й виторгувала згоду України на розблокування російського зернового експорту. А також отримала від зеленського конкурентну перевагу: затягуючи абсолютно законно огляд суден, що йдуть у наші порти, це призводить до росту цін на наше зерно на ринках і програшу нашого зерна у конкуренції російському зерну.
Фактично Зеленський дав Росії можливість витиснути наших аграріїв із світового ринку і зайняти їхні ніші.
Це — надання ворогу, «надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України».
Коли у 2020 шили справу колишньому міністру інфраструктури Омеляну за рішення направлені на оздоровлення наших морських перевезень, то звинувачували у значно меншому.
—————-
ЩО Б МАЛА РОБИТИ УКРАЇНИ?
Ок, якщо ти такий розумний, то що ти можеш запропонувати окрім критики? — скаже сторонник зеленої влади.
А зробити в цій ситуації треба те, що має робити будь-яка держава в такому випадку — вигравати війну. Опції у нас лише дві:
1) продовжувати нести збитки, дозволяти Ердогану і РФ заробляти на нашій торгівлі.
2) задіювати комплекс військово-дипломатичних методів для розірвання цієї блокади.
Найперше ми маємо створити паритетну загрозу для російської морської торгівлі. Нам потрібні крилаті ракети, балістичні ракети і все це сотнями для можливості знищення портової інфраструктури РФ, для можливості уразити велику морську ціль, якщо буде вражена наша.
Паралельно наша дипломатія має не верещати про те, що клоуна назвали «шапіто», а працювати над створенням міжнародної військової місії в Чорному морі для забезпечення безперебійних поставок українського зерна бідним африканським діткам. Україна 10 років тому приймала активну участь у морських операціях НАТО і ЄС по відсічі сомалійським піратам. Ми внесли в свій час великий вклад у забезпечення міжнародної морської торгівлі. Настав час просити морської допомоги для захисту торгівлі із наших портів.
Після цього і з’явиться можливість ігнорувати росію в разі, якщо вона спробує блокувади «зернову угоду» або навіть вийти із неї.
Якщо ж ЧФ РФ вздумає топити наші вантажні судна, ми будемо відповідати симетрично: нищити її порти, втоне якийсь з її сухогрузів (виключно сам, ми будемо ні при чому).
Та якщо у Чорному морі будуть чергувати 20 фрегатів міжнародної місії, то і цього не буде потрібно.
Це німецькі нацисти не боялися атакувати конвої США. «Сцикливий нацизм» (ТМ) на таке не здатний.
Джон Сміт
P.S. Незважаючи на вчорашні заяви, досі не проінспектовано жодне судно. Тобто 62 судна залишаються в очікуванні інспекцій на вхід.

Заступник розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков заявив, що експорт сільськогосподарських товарів Чорним морем у рамках зернової угоди поки не відновили, незважаючи на її продовження. Про це він сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

За словами Васькова, Україна, ООН та Туреччина вважають, що вчора зернова угода була просто розблокована, а не продовжена, оскільки ще 17 березня її дію продовжили на 120 днів, а не на 60, як заявляла Росія.

«Але (розблокована — ред.) поки що на словах. Тому що, незважаючи на вчорашні заяви, і вчора і сьогодні досі не проінспектовано жодне судно. Тобто 62 судна залишаються в очікуванні інспекцій на вхід. Жодне не погоджено всіма сторонами угоди, а саме Росією», — зазначив чиновник.

Нагадаємо, вчора, 17 травня, віцепрем’єр — глава Мінвідновлення Олександр Кубраков заявив, що «зернову угоду» розблоковано, вона продовжить свою дію до 18 липня.


Щодо Миколаєва, Одеси та зернової угоди.
Зазначають, що цією угодою нашим військовим зв’язують руки на півдні, бо завантаження зерна в Миколаєві, Одесу обстрілюють, щоб всі процеси йшли саме через Миколаїв, таким чином ми за умовами повинні там зберігати режим тиші. Що дає росіянам деякі карти в руки, що там ми контрнаступати не зможемо.
Цю думку почула у Світана.
Щодо влади, яку радісно обрали наші співгромадяни: «не нашкодь». Чули про таке?
Нещодавно обговорювали новину, що Залужний відмовився брати участь в саміті, начебто через загруженість, і хтось припускав, що це щоб йому не задавали питань про наш наступ, щоб не було витоку інформації. Бо росіяни відслідковують по жестах, міміці, по будь-яким критеріям, неначе вони такі специ по невербальній комунікації — побачать обличчя Залужного і одразу дізнаються про дати та місце наступу.
Слухайте, у нас про плани в курсі Зеленський. А якщо він — то і Єрмак. А якщо Єрмак, то і інші одіозні фігури нової команди. Це ще страшніше, ніж фантазії щодо вмінь росіян читати по обличчю. Бо ми самі собі здатні нашкодити чи не найбільше, коли нашим військовим ставлять якісь умови, задля заробітку. Тут або заробіток, або наступ.
«Не нашкодь», хотілося би достукатись до кожного, але ж не достучишся. Збирайте собі регалії та статуетки по країнах Євросоюзу, тільки не пхайте носа до наших військових.
Якби ж то….

Последние новости

Україну не можуть взяти до НАТО через корумпованість в країні, — The Telegraph

На саміті НАТО у Вашингтоні Україні скажуть, що вона занадто корумпована, щоб вступити до Альянсу. Про це пише видання The Telegraph із…

11 часов назад

США оголосили пакет допомоги Україні

Сьогодні Міністерство оборони (Міністерство оборони США) оголошує про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України в сфері безпеки та…

11 часов назад

Стало відомо, який план рф намагається узгодити у США

Довгий текст, в тому числі з моїми думками, але прошу ознайомитися. Віддати дві області та поділити Крим: стало відомо, який…

12 часов назад

Офіс президента дискредитує військових

Який разючий дисонанс між ставленням до ЗСУ, наших солдатів і командирів в міжнародних партнерів України і в шавок Банкової. На…

12 часов назад