Категории: ВидеоВПК

Після обстрілів складів КБ «Луч» всі збірки «Нептунів» знайшли неушкодженими. Вивезли, організували доробку і зробили, — екснардепка Чорновол

Росія проводила шалену роботу щодо блокування розробки та виробництва українських ракет «Нептун».

Про це розповіла екснардепка та оператор ПТРК «Стугна» Тетяна Чорновол.

Вона нагадала, що ракети «Нептун» — це дітище головного конструктора КБ «Луч» Олега Коростельова.

«В квітні 2019 року «Нептун» був повністю готовий. Пройшов всі випробування. Був прийнятий на озброєння. Проблема була тільки в тому, що він був в єдиному екземплярі і без ракет, бо всі вистріляв під час випробувань. Щоб з’явилися нові пускові і ракети потрібно було це замовлення МО і фінансування. Замовлення не було наступні два роки ВЗАГАЛІ!!!» — заначила Чорновол.

«В квітні 2019 року КБ «Луч» на випробовуваннях показало всій країні, як «Нептун» вразив морську ціль. Москалі возбуділісь ненажарт. Мабуть саме це стало головною причиною, що після зміни влади проект був наглухо зупинений», — додала вона.

«Уточню, що і до зміни влади у «Нептуна» були проблеми. Блокування було шалене. Проте у майданівській владі у «Нептуна» були хоч такі вагомі лобісти, як верховний головнокомандувач Порошенко, секретар РНБО Турчинов, голова комітету Нацбезпеки та оборони Пашинський, секретар комітету Вінник, тому то справа рухалася… І хочете люди ви цього чи ні, але час дізнатися правду: головним локомотивом ракетної програми в Україні був Пашинський (саме тому я публічно захищала його ЗАВЖДИ, навіть тоді, коли це було рівнозначно політичному самогубству, і дискредитація його також була наслідком роботи агентури, що блокували ракетну програму України)», — пояснила Чорновол.

«Для оборони узбережжя нам треба було лише два дивізіони!!! «Нептунів», які коштували лише, як 10 км дороги Дніпро-Решетилівка. Публічністю стіну вдалося проламати, в кінці 2021 року проект «Нептунів» був профінансований. Однак агентура Кремля знайшла зупинити проект іншим інструментом — КОРУПЦІЄЮ. Замість того, щоб фінансувати виробництво ракет всі гроші з проекту пішли на закупівлю корупційних (по завищеній ціні) шасі машини Татра, хоча раніше в проекті було закладене шасі значно дешевшого Кразу. Тому весь 2021 рік виробництво ракет так і не було профінансоване. Зате піар профінансували. Нова пускова на Татрі, а також машини заряджання та обслуговування гарно проїхалися парадом на День Незалежності. Ракет так і не було. Перші гроші на ракети прийшли в кінці 2021 року і виробництво нарешті почалося, до війни залишалося менше двох місяців. В лютому 3 ракети «Нептуна» були готові, і ще велика купа була на різних стадіях збірки», — розповіла екснардеп.

«Пашинський (той хто по суті був гірше ніж «ніхто», постійно під загрозою арешту, з ненавистю суспільства), вмовляв Коростельова поставити 3 готові ракети в Одесу на бойове чергування. Пашинський був переконаний, що Путін нападе 22 лютого. Він свого добився день-в-день: 22 лютого 3 ракети були відвантажені в Одесу і випущені, нажаль, без враження цілі (чому розкажу згодом), але навіть такий пуск перелякав москалів і зупинив висадку десанту… А далі втрутився БОГ! Адже склади КБ «Луч» в Житомирській області були розтрощенні авіа ударами. І хоча більшість ракет вже на той момент була вивезена мером Житомира Сухомлином, Пашинським — міністром нападу (таке у нього прізвисько) та йог сином Антоном… «Нептунам» не пощастило бути вивезеним першими, бо вони не були повністю готові. До них дійшла черга вже після двох авіа ударів. Ракет «Нептуна» була велика купа, але всі в різній стадії збірки. І тільки чудом, коли до них дійшла черга, всі збірки «Нептунів» чудом знайшли неушкодженими, під час розбору завалів. І повірте врятувалася велика купа… Вивезли, організували доробку і зробили», — додала Чорновол.

«З пусковими «Нептуна» теж були чудеса, вони дороблювалися в одному місті на Сході. Хлопці з ВСП їх забрали під обстрілами і провели до моря. А далі командування чекало жирну ціль. Хочу відзначити роль Залужного — у ракетноі програми України нарешті зявився найпотужніший лобіст», — констатувала вона.

«Однак була, ще одна пригода про яку не можу не згадати. Є на КБ «Луч» останній з могікан радянського оборонпрому, який відповідав за тестування ракет і все нудив, що ракети не пройшли тестування. «Військові умови все горить, яке тестування!!!», — всі шикали на дідка. Але скрупульозний в’їдливий профі свого добився, вирушив в Одесу і….виявилося, що у всіх-всіх ракет один маленький блочок був з маленькою хибою…яка робила ракету не боєздатною. Причому ця хиба була штучного походження – не інакше, як диверсія на стадії збірки. Ось так російські агенти тримали під контролем «Нептуни». Виправити ушкодження було дрібницею. Далі протестовані, боєздатні «Нептуни» чекали «Москву». Флагман російського флоту був вражений двома ракетами!», — резюмувала Чорновол. 

censor.net

Подвиг наших ЗСУ безцінний. Флагман ЧФ РФ нарешті пішов за адресою, куди йому сказали захисники Зміїного. Рускій воєний корабль козиряв мощью і кидав понти, але був денацифікований українськими козаками.
Зараз іде бравурність зі сторони влади і ботів Подоляка, що ось він — Нептун, «а ви ж казали». Але просто нагадаю:
«За словами генерального конструктора Олега Коростельова, виробництво ракетних комплексів «Нептун» триває, попри неповне фінансування Міноборони. Відомство поки лише перерахувало підприємству аванс, якого недостатньо для завершення робіт.» — 18 квітня 2021 року.
Рівно рік тому.
Рівно рік тому ще жодний дивізіон не був профінансований повністю.
Армія воює тим, що їй дають держава і народ.
Наші героїчні військові навіть двома ракетами Нептуна врятованими зі складів Луча зуміли приземлити рускій воєний корабль. Мали б достатній запас ракет вони просто втопили б весь російський флот. І не було б обстрілів Одеси, не було б ударів Калібрами з Чорного моря і сотень загиблих, не було б понтів з висадкою десанту і сумнозвісних погроз нашим героїчним прикордонникам на Зміїному.
На погрози Зміїному наш флот просто врубав би ракетами у відповідь.
А чому не мали ракет?
Ще одна цитата: Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа 6 Липня 2020 року: перший дивізіон надійде до складу ВМС ЗС України у 2021 році. «До кінця наступного місяця ми маємо повністю підготувати відповідний комплект документів по випробуванням «Нептуна». За результатами цієї роботи буде прийматися рішення про закупівлю дивізіонного комплекту з терміном поставки у 2021 році.»
Офіцери і генерали намагались підготуватися до війни.
Але «Хтось» свідомо відтягнув рішення про виробництво першого дивізіону. При чому кінець виробництва «чомусь» штучно припав на період вже після початку російського нападу.
Це диверсія ворога. Будьте певні.
Я про це попереджав рівно 3 роки тому перед першим туром: разом зі слабким кандидатом в кабінети одразу зайде агентура і першим же рішенням вона скасує ракетну програму.
Хтось відтягнув фінансування Нептуна і цього хтося нам так і не назвали через 2 місяці війни.
Подякуємо Турчинову і Порошенку за ракетну програму (як і з ППО над Києвом), але Нептун мав конкретне місце в воєнних планах.
В замислах тодішнього керівництва Нептун мав стати засобом нашого флоту, який допоможе знищувати російські корита, але що важливіше — він мав знищити кримський міст.
При правильному влучанні кількох ракет, наші ракетники б міст склали. І от це був би вже не просто пропагандистський укус. Знищи ми міст — це зруйнувало все постачання південної групи російьских військ. Пальне, озброєння, БК, людське поповнення ворог не в Криму народжує. Він це пре з Кубані через Крим і далі на Мелітополь, Маріуполь, під Миколаїв з Запоріжжям. Знищуємо міст — знищуємо весь цей маршрут.
І отут все.
Ніякої «генеральної битви за Донбасс» вже немає. Без здвоєного удару з півночі і півдня оточення нашого угрупування ООС навіть в планах народжених в пробитих російських головах неможливе.
І наша перемога під Києвом 2 тижні тому стала б перемогою у всій війні.
Але не стала.
Зараз Арестович розповідає як «наша оборона у Маріуполі зміцнилася», від того, що морпіхи з’єдналися з «Азовом», частина при цьому загинула і потрапила в полон. Але краще б наші армійці просто били з Нептунів по мосту з того самого Маріуполя і не було взагалі ніякого оточення.
Крейсер «Москва» ми знищили біля Зміїного. Але коли він погрожував нашим захисникам Зміїного, тоді ми його не знищили. Бо тоді ракет там в нас не було.
Ці ракети з великою вирогідністю це саме той запас, який врятував Пашинський з керівниками КБ Луч. Але нам так і не повідомили: а що ж з тими ділками Укроборонпрому, які катували одного з керівників дотичного до евакуації ракет Нептуна, Вільхи і Стугни? У Сердюка намагалися вибити дані про місцеперебування ракет, про підрозділи, в які їх передали, коли в перший день війни в ініціативному порядку вивезли зі складів Луча і потім туди одразу прилетіла російська ракета. Вдуматися, агентура призначена Зеленським, під час війни катує виробничників, а ДБР зі Львова намагається арештувати Пашинського і Чорновол в помсту за порятунок ракет.
Медведчук це прекрасно. Але як там Забарчук і Артюшенко? Місяць відсторонення вже пройшов?
Тиша.
Ракети Нептун і Сапсан це стратегічна зброя. Виробництво стратегічної зброї агенти ворога нам зірвали. Кадрових висновків не зроблено. Винні непокарані і навпаки замовчуються.
А отже нові втрати попереду.
І так саме тому російська агентура переслідувала Порошенка, Турчинова, Пашинського, Чорновол, а Коростильова намагалась люструвати в перший же місяць нової епохи. Ні за яку не корупцію. А саме за Нептуни, Вільхи і Сапсани. І даю 100% гарантії: це переслідування продовжиться. Зеленському просто життєво необхідно буде уникнути питань і на когось перекласти провину за настільки грандіозний провал.
«Ми б могли фінансувати армію, але тоді не зможемо будувати дороги»(с). Якби не ця дурь, все було б зовсім по-іншому.

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

5 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

5 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

8 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

20 часов назад