Категории: Боевые действия

Підготовка до великої війни: навчання бригад тероборони ВИДЕО

По Україні тривають навчання підрозділів територіальної оборони, найбільші з яких – розгортання 119-ої окремої бригади територіальної оборони оперативного командування «Північ» нещодавно розпочались на Чернігівщині.

Стартували вони 13 червня та відбуватимуться до 26 червня.

Прибуття військовозабов’язаних оперативного резерву 2-ї черги Фото: Facebook

За оголошеною інформацією до складу бригади входить:

  • шість окремих батальйонів територіальної оборони
  • рота вогневої підтримки
  • мінометна батарея
  • інженерно-саперна рота
  • інші підрозділи

Відбуваються бригадні навчання на Гончарівському полігоні у Чернігівській області.

У Деснянському районному у місті Києві військовому комісаріаті відповідно до Плану підготовки Київського міського військового комісаріату у 2018 році впродовж 11-15 червня проводяться навчальні збори з військовозобов’язаними та резервістами стрілецької роти окремої бригади територіальної оборони міста Київ.

Навчання стрілецької роти київської бригади ТрО Фото: Facebook

Самі збори відбуваються на Великополовецькому полігоні у Сквирському районі Київської області.

З особовим складом проведено злагодження підрозділів, відпрацьовані практичні дії в складі відділень та взводів на заняттях з тактичної підготовки в наступі та обороні.

Також 11 червня 2018 року, на базі однієї з військових частин Новоград-Волинського гарнізону розпочались навчальні збори територіальної оборони Житомирщини.

Урочисті заходи під час початку навчальних зборів Фото: Facebook

На цих зборах як і в інших підрозділах військовозабов’язані оперативного резерву другої черги проходитимуть тактико-спеціальну, вогневу, інженерну, розвідувальну, військово-медичну підготовку, заняття зі зв’язку та військової топографії, зокрема відпрацьовуватимуть способи орієнтування на місцевості без карти та за допомогою неї.

Відбуваються подібні навчання й в інших регіонах України, зокрема в областях де відбувається проведення Операції об’єднаних сил, загалом на них відпрацьовується тренування з базової військової підготовки для військовозабов’язаних. Середня тривалість зборів – до 5 діб.

P.S. Цього року в ЗСУ сформують більше двадцяти бригад територіальної оборони

Генеральний штаб Збройних Сил України планує протягом 2018 року перевести війська територіальної оборони (ТрО) на бригадну структуру.

За планом, загони оборони, які є у кожному районі (місті) будуть переформовані у батальйони та зведені у бригади, що повинно покращити керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони.

Таких бригад буде не менше однієї на область, а на загрозливих напрямках, зокрема у прикордонних областях і більше. Управління бригадами будуть здійснювати відповідні оперативні командування Сухопутних військ ЗС України.

При цьому в областях також залишаться окремі стрілецькі батальйони, що формуються обласними військовими комісаріатами та роти охорони військових комісаріатів, згідно структури військ територіальної оборони, яка була запроваджена наприкінці 2014 року.

До складу бригади територіальної оборони входитиме від чотирьох до восьми батальйонів ТрО, рота вогневої підтримки, рота протидиверсійної боротьби, мінометна батарея, підрозділи бойового і тилового забезпечення.

Протягом 2018-2020 років планується озброєння бригад протитанковим озброєнням і 60-мм мінометами вітчизняного виробництва — по мірі їх виготовлення військовою промисловістю.

Бригади територіальної оборони будуть комплектуватися як військовослужбовцями кадру так і резервістами, які складатимуть основну чисельність і призиватимуться на службу у разі необхідності. Резервісти регулярно проходитимуть підготовку на навчальних зборах, а решту часу будуть вести звичайне цивільне життя.

Фіналом підготовки стане бойове злагодження та проведення бригадних навчань.

На частини та підрозділи територіальної оборони покладені завдання:

  • охорона органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об’єктів та комунікацій;
  • розгортання та несення служби на блокпостах;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;
  • підтримання безпеки та правопорядку на відповідній території (районі, місті);
  • організація руху опору та (або) партизанських загонів – у разі захоплення противником території відповідальності;
  • ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час.

Последние новости

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

54 минуты назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

1 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 час назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

19 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

19 часов назад