Категории: ВидеоУкраина

Передислокація військової частини на Волинь

Передислокація 204 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна на Волинь – на фінішній прямій. Нагадаємо, раніше обласний військовий комісар Роман Кулик повідомляв, що на Волині з’являться нові військові частини, зокрема, до Луцька прилетять літаки морської авіації, виведені з окупованого Криму, а у Володимирі-Волинському базуватиметься зенітно-ракетний полк.

«Військовій частині у Луцьку бути», – заявив заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України Аркадій Вашутін на узгоджувальній службовій наради щодо передислокації військової частини на Волинь, повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Позаяк далі питання розміщення на території фондів військового містечка, що в Луцьку, військової частини, розбудови інфраструктури зазначеного містечка та цивільного аеропорту, а також забудови житловими будинками вивільненого військового містечка порушуватимуть у Міністерстві оборони України, Кабінеті Міністрів та Адміністрації Президента України, мета цієї наради – ретельно обговорити найдрібніші деталі щодо зазначених вище процесів.

Нардеп Юлій Мамчур у 2014-му році був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування «Південь, котра розміщувалася на території Криму. На початку російсько-українського конфлікту військовослужбовці бригади мужньо тримали оборону військової частини.

Незважаючи на неймовірний тиск з боку агресора, вони залишилися вірними як військовій присязі, так і народу України. Після ж захоплення частини російськими військами, змушені були виїхати з півострову та розмістилися у Миколаївські області. Тому не дивно, що Мамчур чи не найбільше болить подальша доля колишньої 204-ї бригади тактичної авіації, якою йому випала честь командувати.

«На першому етапі планувалося вирішити це питання шляхом передислокації частини до Дніпропетровська, нині – Дніпро. Однак, у силу деяких причин ми не змогли цього реалізувати», – зауважив Юлій Мамчур.

Як з’ясувалося, пропозицій щодо потенційних місць дислокації бригади було безліч. Одна з них – переміщення до обласного центру Волині, де є військовий аеродром. До слова, в 2014-му році, як і зараз, летовище перебувало в доброму стані й активно експлуатувалося.

Відзначив народний депутат і той факт, що місцеві бізнесмени мають власні пропозиції щодо того, як найкраще вирішити питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців. Позаяк у інших регіонах України нічого подібного не було запропоновано.

По тому, учасники наради прискіпливо обговорили, які кроки зроблені, аби бригада могла повністю передислокуватися на Волинь, та яких іще заходів слід ужити.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

3 часа назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

3 часа назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

3 часа назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

4 часа назад