Категории: Мир о нас

Основні тези зі Звернення До Нації від Байдена

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі.
State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні.
Це був такий перший звіт у Байдена з часу його обрання.
Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українським прапорцями.
… Тезово:
Путін думав, що він легенько закотиться в Україну і українці покотяться (Putin roll in and Ukrainians roll over). Натомість, там він зустрів пекельний спротив. Гірше — він там зустрів запеклих українців.
Ті українці — то такі люди, що голими руками зупиняють танки. У них там від пенсіонера до студента — воїни. Він не уявляв, на що наривається.
Тут є український посол Оскана Макрарова. Пане посол, встаньте будьте ласкаві. Довгі оваці.
Найбільший урок для нас — якщо агресора не заставити платити ціну, він попре далі. І ціна буде зростати. Рубати треба було на корню, поки дешево.
Путін — зло, загроза світу.
Навколо України об’єднався весь світ. Навіть Швейцарія чи не вперше не нейтральна, а зайняла сторону.
Ми робимо все, щоб путінський військовий бюджет у 630 мільярдів знецінився в нуль.
Я звертаюся до олігархів РФ котрі заробили свої статки на корупційній машині Росії: моє міністерство Юстиції зібрало команду: ми йдемо по ваші яхти, віли і секретні рахунки по всьому світу (вчора десь також додав «а також майно ваших дружин і коханок» — але сьогодні не додав цього).
Ми закриваємо доступ для російських літаків.
Ми зібрали коаліції 30 країн і починаємо викидати на ринок наші стратегічні запаси нафти, щоб понизити її ціну (в контексті, не бійтеся підвищення цін як споживачі, і ми знаємо, що нафтодолари — основне джерело доходів путінського режиму).
Ми відправляємо свої війська в Європу, однак наших солдат не буде в Україні. Вони будуть боронити кожен квадратний сантиметр території країн НАТО (тут особливо довгі овації, хоча в мене — як і думаю у всіх — питання: а України?). Але додав, що і Україну не залишать саму.
Давайте і надалі надихатися прикладом України, залізною волею українців!
Потім перейшов до внутрішніх питань США, від масивних інвестицій в інфраструктуру, до ковіду, медицини, освіти, і інфляції. Окремо зупинився на Китаю в ключі — не заривайтеся до США, вам тільки здається, що можете нас випередити.
Було кілька моментів, коли все ж відчувався розкол між Республіканцями і Демократами, але далеко не як минулі роки, і коли була мова про Україну, була єдність і схвальність всіх.
Все було сказано правильно.
Дуже сподіваюся, що це не лише слова. Виглядає так, що на цей раз накінець дійсно не лише слова.

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

1 час назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

2 часа назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

5 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

6 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

17 часов назад