Категории: ВидеоУкраина

Окупанти вночі та зранку обстріляли шість громад на Сумщині, а також Запоріжжя та Харківщину

Вночі та зранку, 20 березня, росіяни здійснили 16 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 65 вибухів.

Про це повідомили у Сумській ОВА.

«Вночі та зранку росіяни здійснили 16 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 65 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська громади», — йдеться у повідомленні.

По Краснопільській громаді ворог бив з мінометів та гранатометів. По території Великописарівської громади росіяни здійснили обстріли з артилерії, мінометів та удари КАБ.

У Миропільській громаді зафіксовані обстріли з артилерії. Есманьську громаду ворог обстрілював зі стрілецької зброї та мінометів.

По Новослобідській громаді росіяни вдарили з артилерії. У Юнаківській громаді війська РФ здійснили скидання ВОГ з БПЛА. 

350 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.

Військовослужбовці рф здійснили 3 авіаційні удари по Малій Токмачці, Роботиному, Темирівці; 3 РСЗВ-обстріли Новоданилівки та Малої Токмачки; 36 БПЛА атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Залізничне та Чарівне.

308 артударів завдано по території Гуляйполя, Роботиного, Малинівки, Малої Токмачки, Новоданилівки, Чарівного, Темирівки та Новодарівки.

Надійшло 28 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров

Харківщина, 20 березня

▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне, Дворічна, Синьківка та ін. Авіаударів зазнали н.п. Козача Лопань, Мокра Рокитна, Веселе, Ізбицьке.

▪️ Сьогодні, о 3:45, здійснено обстріл КАБ с. Козача Лопань Харківського району. Частина населеного пункту опинилася без електроенергії внаслідок пошкодження лінії електропередачі. Поранено цивільного 56-річного чоловіка, госпіталізований до медзакладу.

▪️ 16:42 у с. Мокра Рокитна Харківського району внаслідок обстрілу пошкоджено приватне підприємство. Потерпілих та загиблих немає.

🔻 13:10 у с. Федорівка Ізюмського району, в полі, внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета травмовано 47-річного водія трактора, працівника с/г підприємства. Чоловіку надали меддопомогу в лікарні, без госпіталізації.

▪️ 8:30 обстріл керованою авіаційною бомбою с. Козача Лопань Харківського району. Пошкоджено два приватні житлові будинки, господарчі споруди, автівка. Інформація про постраждалих не надходила.

🔹 За минулу добу на Куп’янському напрямку ворог здійснив 10 безуспішних атак у районі н.п. Синьківка.

🔸 Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 109,6 га території, знищили 357 вибухонебезпечних предметів.

🔹 За добу евакуйовано 19 дітей з родинами.

На сьогодні евакуйовано із двох громад 133 дитини: Вільхуватської — 33; Великобурлуцької — 100.

Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

Маємо ланцюжок розрізнених подій, які, наче б то, між собою нічим не пов’язані. Китайський великий кормчий товариш Сі готується прибути на початку травня до Парижа. Але головним питанням, як стало відомо із дозованих зливів, стануть не стосунки з Європою й не пошук союзників проти США, а тема переговорів про перемир’я між Україною й рашистським агресором. Сі надокучило вислуховувати розповіді про дурнуваті плани зеленого наполеончика і він вирішив брати справу в свої руки. І плани ці для України тривожні. Але наш Зе загнав Україну своєю безглуздою дипломатією в такий тупик, коли ми раптом перестали бути суб’єктними в переговорах про нашу власну долю.

План Сі відомий, я його уже аналізував. Це класичний «корейський варіант». Зараз до нього добавилася китайська вимога відразу розпочинати прямі переговори за участі рф. Але йому досі протидіяли кілька чинників. Прагнення Заходу не допустити поразки України й перемоги москви, якісь амбітні побажання Зе та суб’єктність, яку в Україні, попри погром командування, все ж зберігають наші ЗСУ. Переконувати Захід їде сам Сі. Побажання Зе можуть і проігнорувати. А ослабити вплив наших військових мала б якась значна й помітна поразка. І не на фронті, який Українське Військо тримає непорушно.

Тривожить сплетіння якогось бутафорського будановського шоу на прикордонні Білгородщини. Роздуті до планетарних масштабів невеличкі просування трьох невеликих російських добровольчих підрозділів – це у військовому та й у пропагандистському плані абсолютно безглуздо. Натомість, рашисти буквально стирають із лиця землі прикордоння сусідньої Сумщини. І в нас ні влада, ні медіа цього не хочуть бачити. А недавнє відвідування цих районів парламентарями Євросолідарності відкрило явний провал у підготовці там до оборони. І така тривала артпідготовка ворога та зачистка місцевості – це ж класика ще з часів другої світової напередодні наступальних операцій. Ворогу потрібно викликати замішання в українців і дезорганізацію нашої оборони хоча б на одній ділянці. І щоб це не виявилася часом наша прикордонна Сумщина. Чому це потрібно ворогу і для чого йому так поспішати за прискорення подій, яке задає Китай, зрозуміло. Навіщо нашій владі аж настільки явно підігрувати цим імовірним планам?

Тарас Чорновіл

Погодьтеся, теза «Чому Порошенко не будував» після такого виглядає вельми цікаво.

До речі, біля Вугледару з нових укріплень я бачив тільки траншеї. Бо всі бетонні та земляні бліндіжі стояли там від 2014-2015 рр.

Якби Порошенко не будував…

Печера Дракона

 

Последние новости

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою. За те, що ті отримали від Кличка звання «Почесний громадянин Києва».…

4 минуты назад

Історія підсудного Коломойського

Підсудному Коломойському цими днями згадують його фразу: - "Життя як супермаркет: можна все брати, але пам'ятай, що в кінці чекає…

9 минут назад

Окупанти на багі їдуть штурмувати українські позиції

Воїни 71-ої окремої єгерсько-десантної бригади зупинили російський багі, який їхав з десантом штурмувати українські позиції. Окупанти спочатку потрапили під кулеметний…

18 минут назад

Новий ролик Міноборони? Кірюша Тимошенко все передер із американського…

Чоловік, тобто Bogdan Butkevych: — Ти бачила новий ролик Міноборони? Кірюша Тимошенко все передер із американського… — Ще ні. Але…

22 минуты назад

Вони нас не посилали — не їм казати що нам робити тепер

​​Я нічого не писав про огидний номер Кварталу-95, про футболки "Ухилянт", про те що як з'ясувалося, син Мосейчук сидить за…

34 минуты назад

РФ готувала на 9 травня теракти у Києві. СБУ затримала виконавців на гарячому

Росія планувала на 9 травня теракти у Києві, їх готувало ГРУ РФ. Службі Безпеки вдалося попередити ворожі провокації. Про це…

40 минут назад