Категории: Политика

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів.

Про це в ефірі Radio NV розповів громадський активіст, бізнесмен та позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

За його словами, шум довкола НАБУ на діяльність Бюро мало впливає.

«Те, що виток існує в НАБУ, це вже було відомо давно, і насправді, ці витоки були і раніше. Перший серйозний виток був зафіксований ще в 2017 році, він стався через секретаря Солом’янського суду. Потім були витоки через ВАКС. Ці витоки не носили системний характер і стосувалися поодиноких випадків. Але з 2021 року почили траплятися незрозумілі речі, коли приїжджають детективи на обшук, а люди до нього підготовлені…Пов’язані вони з оточенням чинної влади…Це турбувало і те, як це стало відомо широкому загалу, детективи сприймають це позитивно», — зазначив Шевченко.

Він також уточнив, що ці обшуки стосувалися безпосередньо високопосадовців, топ-корупціонерів, а виток йшов безпосередньо від керівництва Бюро.

«Я не хочу називати прізвища, до яких стояло на меті дійти в результаті цього розслідування. Але, я думаю, ці прізвища, принаймні одне прізвище, усім відоме. І це високопосадова особа, яка, по факту, приймає багато рішень у нашій країні…Ми всі розуміємо, що не Голик і не Біркадзе, і не той очільник колишньої Дніпропетровської ОДА (Валентин Резніченко. — Ред.) є бенефіціарами таких схем. Тобто мільярдні схеми неможливі, на жаль, (без погодження на найвищому рівні. — Ред.). Так було при Кучмі, так було при Ющенку, так було при Януковичу, так було при Порошенку, і так, на жаль, (при Зеленському. — Ред.)», — додав Шевченко.

«Тому слідство мало на меті не Резніченка того заарештувати, не Біркадзе, навіть не Голика. Детективи хотіли і ставили за мету арештувати державних топпосадовців, які, на жаль, замість захисту державних інтересів захищають виключно свої особисті інтереси й інтереси особистого власного збагачення.

І результат цієї операції міг би бути таким, що в нас в Україні змінився б політичний ландшафт, відбулася б зміна чинної влади, чинної команди. На жаль, цього не сталося. І вже в межах цього розслідування точно не станеться. І є наслідки, вимірювані в мільярдах доларів втрат для України, тому що ці корупціонери, які грабували тоді, зараз перебувають далі на своїх посадах. Топкорупціонери. І ми розуміємо, що вони сприймають Україну виключно як можливість для особистого збагачення», — зазначає Шевченко.

«Але я б хотів звернути увагу суспільства і журналістів на інший момент, що, крім того, що по факту таким чином Офіс президента хакнув НАБУ і взяли під контроль всю інформацію по всіх топрозслідуваннях, то вони паралельно хакнули і НАЗК. Тому що Віктор Павлущик, який керівник НАЗК, насправді не дуже фахово себе показав на роботі в НАБУ. Більше того, можу сказати, що його планували звільнити. Але його не дав звільнити саме Углава, зберіг його на посаді», — також зазначив Шевченко.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 20.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 20.06.2024 1. У росії другий день не можуть загасити пожежу на…

10 часов назад

Охоронці Миколи Тіщенка, кума голови офісу президента Андрія Єрмака, напали на військовослужбовця у Дніпрі

Охоронці народного депутата Слуги народу Миколи Тіщенка, кума голови офісу президента Андрія Єрмака, напали на військовослужбовця у Дніпрі. Бандитська поведінка…

10 часов назад

Україна допускає свою участь у китайському мирному саміті за участю РФ

Україна допускає свою участь у китайському мирному саміті за участю РФ, заявила посол України в Сінгапурі Катерина Зеленко в коментарі…

12 часов назад

У Кропивницькому відкрилися ворота пекла

У Кропивницькому відкрилися ворота пекла і в тих воротах ми побачили москву! Судилище над Червінським - це вже навіть не…

12 часов назад

Епоха брехні

Вова: Розвідки радили вивозити свою сім'ю, я так не можу, я не можу залишить людей Олена: ми розлучились на місяць…

12 часов назад