Категории: Мир о нас

ОБСЄ нарахувала 225 порушень нового перемир’я

Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі зафіксували з 00:01 понеділка, 27 липня 2020 року загалом 225 порушень режиму припинення вогню

Про це йдеться у звіті №182/2020 СММ ОБСЄ.

Як уточнюється, про 44 вибухи й розриви, 1 невизначений боєприпас та 180 черг і пострілів зі стрілецької зброї.

Крім того, Місія уточнювала повідомлення про те, що 27 липня під час праці на присадибній ділянці отримав поранення мешканець підконтрольної українському урядові Мар’їнки (23 км на південний захід від Донецька).

За словами чоловіка, медпрацівники ЗСУ, які були дислоковані неподалік, відвезли його до медичної установи в Мар’їнці, звідки машина швидкої допомоги доправила його до лікарні в Кураховому.

  • Нагадаємо, за домовленістю сторін, починаючи з понеділка, 27 липня, на Донбасі мало діяти перемир’я.

P.S. Короткий виклад

  • СММ зафіксувала 9 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області (супроти одного за попередній звітний період) та 93 порушення режиму припинення вогню в Луганській області (супроти жодного за попередній звітний період).
  • З 00:01 27 липня до кінця звітного періоду Місія зафіксувала загалом 225 порушень режиму припинення вогню.
  • Спостерігачі уточнювали повідомлення про чоловіка, який 27 липня отримав осколкові поранення в підконтрольній урядові Мар’їнці Донецької області.
  • СММ продовжила здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого й Петрівського. Безпілотний літальний апарат Місії дальнього радіуса дії у вечірній та нічний час зафіксував людей у межах двох останніх ділянок розведення.
  • СММ зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення з обох боків лінії зіткнення.
  • Місія сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення проведення ремонту та технічного обслуговування життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури та забезпечення їхнього функціонування.
  • СММ і далі спостерігала за ситуацією, у якій на тлі спалаху COVID-19 опинилося цивільне населення, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах у Донецькій та Луганській областях.
  • Патрулі Місії і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування, зокрема на блокпості поблизу непідконтрольної урядові Оленівки*.

P.P.S. В зоні ООС військовий підірвався на вибуховому пристрої

За минулу добу, 2 серпня, проросійські збройні формування здійснили три неприцільні обстріли в зоні Операції Об’єднаних сил. Про це йдеться у ранковому зведенні штабу ООС.

«У вечірній час противник зі стрілецької зброї провокував наших оборонців біля населеного пункту Піски. Українські воїни на провокації не піддалися та вогонь у відповідь не відкривали. Втрат внаслідок ворожих обстрілів немає», — сказано у повідомленні.

Водночас минулої доби двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил травмувались.

Один боєць отримав осколкові поранення, зачепивши ногою невідомий вибуховий пристрій, ще один — травмував руку на одному з опорних пунктів.

Обох військовослужбовців доставили до лікувальних закладів.

На місцях подій працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються.

Последние новости

У Німеччині росіянин вбив двох українців

У вечір суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру були знайдені двоє молодих українців з ножовими…

4 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 28.04.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 28.04.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Це Харків сьогодні. Харків, який обороняється

​​Напевно ви вже бачили це фото? Хлопчик у касці і бронику забирає замовлення у KFC. Це Харків сьогодні. Харків, який…

18 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024 1. Українські безпілотники зупинили НПЗ у Краснодарському краї. - Слов'янський…

18 часов назад