Категории: Политика

НЕФЬОДОВ ПІШОВ У ВІДСТАВКУ

Нефьодов. Безумовно талановитий ефективний керівник проектів. Я аплодував стоячи його «ProZZoRo», я готовий робити те саме й зараз. Проте.

Для мене Нефьодов закінчився після нашої з ним сварки, через мої глузи з земельки і садибки «чесного і непідкупного» антикорупціонера Шабуніна. Справа не в образі – справа в тому, що тоді мені стало очевидно, Нефьодов працює не на Україну. На себе? Так. На коло товаришів – гратноїдів-шабуністів? Так. На якусь ідеальну модель світоустрою, підхоплену ним на Заході? Так. Але – серед всього цього немає України. Україна там – абстракція. Земля на який йому випав жереб народитися. Так само як художник-найманець може якісно і дивовижно оздоблювати храм – і не вірити в Бога.

Я переконаний, махінації з ПДВ про які говорив Уманський – були. Це далеко не перша претензія яка була висунута Нефьодову щодо керування ним митницею. Особливо – щодо призначень знаних на митниці корупціонерів. На мою думку, діяльність Нефьодова на митниці була частиною спільного проекту опанування влади спільнотою гранітоїдів (в т ч – шабуністів), яка малює поспільству дивовижні картинки світлого майбутнього, але реально здатна… Ну Гончарука і Арахамію ви вже бачили. Зважте – це КРАЩЕ, що всі ці хлопчики зі зв’язками на Заході змогли вичавити з себе. Це – реальність яку вони можуть показати пересадивши свої грантоїдські знання і досвід керування невеличкими кампаніями, на ґрунт ВСІЄЇ України.

Бо не можна ефективно керувати чимось в Україні, не маючи досвіду керівництва великою масою українців – районом, держпідприємством, крупкою кампанією, тощо. Тут – селяни в посуху палять траву. Тут – у карантин пхнуться в церкву. Тут у пандемію вилазять кампаніями на дачу. Тут – хочуть аби не було корупції і аби кум все порішав. Українцями треба ще й УМІТИ ефективно керувати. А хто з гранітоїдів має такий досвід?

Чого ж вони хочуть? Розбудови багатої та розвинутої України? Та забудьте. Хочуть вони садибок тут і паті на Заході. Що й демонструють. Бабла вони хочуть. Бабла і влади.

Нефьодов був часткою їхніх проектів, можливо – фінансовою. Грантоїди ж фінанси люблять – ви не забули? Не вірю я розповідям про Нефьодова – ідеаліста. Ні хрена він не ідеаліст, він не міг не бачити що робить в його відомстві і КОГО він призначає на посади. А з такими керівничими здібностями і в таких умовах показати Нефьодов міг лише те що показав – провал по надходженнях і повний безлад у Митній службі. Обрати треба. Служити собі і любим друзям – чи служити Україні. Разом – не поєднується.

Відставка Нефьодова – річ логічна. Нефьодов безумовно міг стати ефективним керівником Митної служби – біля президента рівня Порошенка у якого ефективним був навіть прем’єр Гройсман. Але Нефьодов своєю побачив іншу команду. «Молодих технократів», серед яких технократів (тобто керівників виробництв і сервісних кампаній) власне – фіг та нефіг, а більшість – малята з грантових структур. Все решта – справа техніки.

Не знаю чи зникне тепер Нефьодов з політики – це зрештою йому вирішувати. Але якщо залишиться — результат у нього буде такий самий як ми бачили зараз. Або – високі досягнення в роботі з грамотними керівниками, або – круте піке і провал. Так завжди коли працюєш на себе і на друзяк – а не на Україну.

Дмитро «Калинчук» Вовнянко

Вся ця мишина возня що відбувається останнім часом навколо Зеленського, що ініціюється ним є наслідком двох речей:

1) він прекрасно усвідомлює що він йде кудись не туди. У всякому разі, не так він собі уявляв ситуацію рік тому

2) він не виріс з штаняток інфанта.

Як і значна частина суспільства він мріє про те що прийде якийсь волшебнік і все відремонтує.
Ось роль такого волшебніка і мав виконувати саакашвілі та інші міські божевільні, одного з яких сьогодні викинули як шмату.

Ну і нехай.
Мудрий наріт його на це уповноважив. Мудрий наріт повинен відчути це на собі.
Я сумніваюся, що будуть зроблені колективні висновки, але так само наївно вважати, що це закінчиттся якось інакше ніж зрадою і зубожінням, яку відчують всі.

То ж треба через це пройти. І чим скоріше тим краще.

Mason Lemberg

Нєфьодов має таке ж відношення до реформ як порохоботи до ботів

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.05.2024 1. росія допомагає Північній Кореї розробляти розвідувальний супутник. - Багато…

6 часов назад

Бійці ССО атакували позиції росіян на Харківщині та захопили полонених

Воїни Сил спеціальних операцій ЗСУ здійснили успішний наліт на російські позиції у Харківській області. Кадри бойової роботи українських спецпризначенців показала пресслужба ССО.…

11 часов назад

Іспанія попросить інші країни ЄС підтримати рішення МКС щодо Ізраїлю

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що звернеться до інших 26 країн-членів Євросоюзу з проханням офіційно підтримати Міжнародний…

16 часов назад

Навіщо цей безглуздий саміт?

"Про зе-цинізм, многостраждальний Харків і ярмарок марнославства. Або навіщо цей безглуздий саміт???" Сьогодні дві ніби зовсім розрізнені, але нерозривно пов’язані…

20 часов назад