Категории: ВидеоПолитика

Не виключаю проведення референдуму про статус Донбасу та Криму, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не виключає проведення референдуму про статус окупованих територій ОРДЛО та Криму.

«Я не виключаю референдуму щодо Донбасу загалом. І тут питання не в статусі. В нас може бути таке в житті. Це (референдум — Ред.) може бути щодо Донбасу, щодо Криму. Це може бути в цілому», — заявив Зеленський в ефірі телеканалу «1+1«, відповідаючи на запитання журналістки про те, чи хоче він порадитися з українцями стосовно статусу окупованих територій.

Крім того, президент допустив і проведення референдуму про припинення війни.

«Це (референдум — Ред.) може бути загалом щодо припинення війни. Так може бути, що хтось, якась країна, нам пропонуватиме ті чи інші умови. Так може бути. Сьогодні цього немає точно. Тут немає жодних секретів у мене від суспільства, я такими речами не жартував би й точно секретів не мав би, тому що це дуже важливі речі, які стосуються нашого статусу,… наших територій. Але якщо буде якийсь такий складний виклик, я точно радитимуся з нашим суспільством», — наголосив Зеленський. 

P.S.

Набор випадкових слів придворному телеканалу.
Випадкової людини на посаді президента.
Навіть для офіційного фото на офіційній сторінці обрано цитату з набором слів.
В той час, коли ви «зробили все, аби Росія сьогодні сказала, що не збирається вторгатися в Україну», МЗС РФ видав більш, ніж хамську заяву, яка є гібридним вторгненням в нашу зовнішню політику. Кремль вимагає від НАТО офіційно переглянути рішення Бухарестського саміту 2008 року і відмовити Україні і Грузії в перспективі надання ПДЧ. Де реакція МЗС і Банкової?
Ще більш небезпечним є випадковий і вельми небезпечний набір слів про референдум.
Цитата:
«Я не виключаю референдуму щодо Донбасу в цілому. І тут питання не в статусі. У нас може бути таке в житті. Це може бути щодо Донбасу, щодо Криму, в цілому щодо припинення війни. Таке може бути, якщо хтось, якась країна буде нам пропонувати ті чи інші умови.»
Єдина країна, яка прагне проведення референдуму щодо Криму чи Донбасу- це Росія. Бо тільки вона зацікавлена в глибокій дестабілізації України. А подібний референдум розірве суспільство і розшматує країну.
Юрист Зеленський, який зараз працює гарантом Конституції, звичайно ж, ніколи її не читав. Інакше б знав, що питання територіальної цілісності не виносяться на референдум. Крим- це Україна! Донбас- це Україна! Заяви Зеленського, які ставлять це під сумнів- це державна зрада.
Україна війну НЕ ПОЧИНАЛА. Тому жодним референдумом її не зупинити. Для цього потрібно посилювати українську армію і дипломатію, аби всім світом тиснути на агресора. Путіна. Чиє прізвище Зеленський боїться вимовити і з ким планує прямі переговори.
Я стаю фанаткою пані Мосійчук. Вміє вона розговорити свого улюбленого візаві, викупуючи в теплій ванночці. Влітку- явка з повинною у справі вагнерівців, зараз- видав план капітуляції перед Кремлем через референдум.
Записуйте ще. Ми хоч так дізнаємося про плани Банкової, які точно потрібно зупиняти.
Важнейшим посланием городу и миру по результатам беседы Байдена с ВВХ является заявление США и его ближайших союзников о том, что суверенитет, свобода, территориальная целостность и независимость Украины является фундаментальной ценностью и основой их внешней политики в отношении нашей страны.
Именно страны, а не клоуна, который её временно формально возглавляет и который не нашёл ничего лучше, чем постить фоточки из спортзала в этот судьбоносный для нас момент.
На этом политическом фундаменте будут строиться дальнейшие отношения с Россией и действия, направленные на политическую, экономическую и военную поддержку Украины.
Байдену удалось создать и возглавить коалицию лидирующих стран Запада, готовых к решительным мерам по пресечению русского шантажа и военных угроз. А слова о том, что Байден посмотрел в глаза Путину и сказал, что сейчас мы сделаем то, что не сделали в 2014 году, не только показывает эмоциональный фон разговора, но и прямо перекликаются с известной фразой Маккейна: «Я посмотрел в глаза Путину и увидел там только три буквы — КГБ».
Интересным также является то, что к активному участию в группе поддержки привлечены не все 30 стран НАТО с их долгими единогласными процедурами, а 5 стран (США, Германия, Франция, Великобритания и Италия), имеющих в союзе преобладающую военную и экономическую мощь, что позволяет принимать решения быстро, без лишней волокиты и возможной «странной» позиции некоторых из участников блока. Саммит НАТО в Риге неделю назад позволил в этом случае именно такой избирательный подход и этим немедленно воспользовались.
Важнейшим моментом является категорический отказ Байдена от каких-либо обязательств в отношении невступления Украины в НАТО. Это прямо означает, что союзники видят нашу страну членом западного сообщества и формализуют процесс её участия в НАТО при первом удобном случае.
Судя по замешательству на русских пропагандистских каналах и трехчасовой задержке с опубликованием пресс-релиза — непримиримая позиция Байдена оказалась неожиданностью для Кремля и требует серьёзного осмысления и подхода.
Думаю, что открытое масштабное военное наступление России становится сейчас маловероятным, хотя нет никаких сомнений, что в целом политика Путина в отношении Украины не претерпит серьёзных изменений. Ставка, как всегда, будет сделана на обострение внутренней ситуации и активизацию подрывной деятельности своих агентов в окружении Зеленского и распри в политической среде.
К сожалению, Зеленский может поламать или по крайней мере, серьёзно осложнить эту тонкую и длинную игру, ведущуюся западными странами. Впрочем, он уже начал это делать, публично заявив о необходимости прямых переговоров между ним и Путиным без участия наших западных союзников. Это называется сепаратными переговорами во время войны. То есть предательством общего дела. Неужели кто-то считает случайным такое заявлении в преддверии вчерашней беседы? Однако, ему будет непросто реализовать этот замысел. Активная часть общества вряд ли позволит ему и его пророссийским советникам развернуть политику на 180 градусов. Янукович об этом хорошо знает.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024 1. Кредитна заборгованість російських компаній, що потрапили під західні санкції,…

5 часов назад

США призупинили постачання озброєнь до Ізраїлю, — ЗМІ

Сполучені Штати призупинили постачання зброї до Ізраїлю, це сталось вперше з нападу ХАМАСу в жовтні 2023 року. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із…

5 часов назад

Під вогнем Харків та 17 населених пунктів Харківщини, є пошкодження і жертви

У Великодню ніч ворожі війська атакували Харків "Шахедами". Внаслідок ударів горів будинок та господарчі споруди в Основ’янському районі міста. Про…

16 часов назад

​​ПОРОШЕНКА ДЕМОНІЗУЮТЬ СВІДОМО

Російське МВД оголосило в розшук в один день Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Іронія долі неймовірна. П'ять років ЗЕ силиться…

17 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 05.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

17 часов назад