Категории: Шоу-биз

«Не в захваті від Тараса Шевченка»: співзасновник «Кварталу» Борис Шефір сумує через знесені памʼятники Пушкіну

Колишній бізнес-партнер Володимира Зеленського Борис Шефір заявив, що захоплюється російською культурою, а з Росією треба дружити

Про це він сказав в інтервʼю «Радіо Свобода».

Борис Шефір, який на початку 2000-х разом зі своїм братом Сергієм Шефіром та Володимиром Зеленським заснували «Студію Квартал-95», з початку повномасштабного вторгнення живе в Німеччині та до завершення війни повертатися в Україну не планує, адже не бачить, що тут робити.

Він заявив, що не спілкується з президентом України вже 2 роки.

«Я люблю російську мову, російську культуру… Я не можу дивитися, як руйнують пам’ятники Пушкіну в країні. Для мене це дурість. Якби я був поруч (із Зеленським, – ред.) я сказав би: давай це діло згортати і давай дружити. Але там зовсім інші установки», — сказав він.

Шефір назвав російську своєю рідною мовою, і те, що зараз твориться з нею, він вважає неправильним. Він заперечує, що Росія спекулює історією, зауважуючи, що «наші теж перекручують історію доволі сильно».

На запитання, чи мають Росія і Україна подружитися, він відповів: «Це було б прекрасно. Звісно-звісно, потрібно дружити знову. Взагалі, потрібно дружити з усіма, і з Росією в тому числі».

Шефір пояснив, що Україна «прекрасно жила» у Радянському Союзі, а його ідею поцупили країни Європи і створили Європейський союз.

«Ні з ким не можна воювати, з усіма потрібно дружити. Я сподіваюся, що в нас з Росією будуть прекрасні відносини, як тільки вони підлікуються від свого божевілля. Ми повинні обов’язково прийти і сказати: ні-ні, потрібно дружити», — наголосив ексбізнес-партнер Зеленського.

Він уточнив, що зрозумів: «усюди люди є хороші і погані, і всюди є нормальні люди».

«Я ж не сказав, що мені сьогоднішня Росія подобається. Мені подобається російська культура – це різні речі. Ви весь час плутаєте. Те, що зараз робиться в Росії, мені категорично не подобається. Але культура російська, письменники, композитори – мені подобаються, — підсумував він і додав: — Хочете, щоб я сказав, що українські не подобаються? Я, звісно, не в захваті від Шевченка, але в мене достатньо улюблених поетів, крім Шевченка».

Коли в Шефіра запитали, хто йому подобається з українських поетів, він перепитав, хто написав «Енеїду».

«Хто в нас «Енеїду» написав? Обожнюю її і читаю часто. Котляревський? Обожнюю. А оця сьогоднішня поетеса шикарна… Устенко. Так?», — завершив він.

espreso.tv


Співзасновник «Кварталу» Борис Шефір: «Я не можу дивитися, як руйнують пам’ятники Пушкіну»

Як медом намазано для в Німеччині. Бомбезне вʼю Бориса Шефіра — творця Зеленського про нинішню війну з РФ. Ушлий ватний дідок втік в затишну Німеччину з паспортом громадянина України, але пропонує якось домовитись і робити тут новий СРСР.

Виходить, ваше бачення таке, щоб Росія і Україна подружилися?
– Це було б прекрасно. Звісно-звісно, потрібно дружити знову. Взагалі, потрібно дружити з усіма, і з Росією в тому числі.
Путін – не вічний, він здохне – і прийдуть нормальні люди. І з ними завжди можна…
Ну, по-ідеї, ми ж усе життя жили разом. Ну, я принаймні. Я все життя прожив в Радянському Союзі. І ми прекрасно уживалися…..
Зеленський
– Тобто Україна має дружити з Росією, а не з Євросоюзом?
– Так, звісно. Слухайте, ми показали їм, як потрібно жити: взагалі-то, організували Радянський Союз і жили дружно 15 республік. Вони в нас це все взяли, організували Євросоюз. І тепер 24 країни живе прекрасно, і що? А ми від свого винаходу відмовилися. Все воно піде по спіралі…
– А чому ви виїхали саме в Німеччину, одну з країн Євросоюзу?
– Абсолютно випадково. Ну, а що, треба і з Євросоюзом дружити. З усіма. В мене тут просто були знайомі і покликали сюди. Влаштовувався, де міг.
Це із свіжого вʼю Радіо Свобода.
До слова, умудрився і Німеччину обгадити:
— Гнітючий настрій. Ми всі тут зараз у песимізмі живемо. Нам не подобається тут. Ми не знаємо мови. Німецьку неможливо вивчити.

Marina Daniluk-Yarmolaeva

Володимир Завгородній:

Андрей Шор мужественнее меня, он читал интервью Шефира, и там есть прекрасное:

«Я всю жизнь прожил в Советском Союзе. И мы прекрасно уживались», – отметил соучредитель «Квартала».

Шефиру 64. Советский союз закончился 32 года назад.

Не понятно, то ли он 32 года полноценно жил, а 32 года страдает, мучится. То ли он давно закончил эту вашу УкрАину в своей голове.

Путч:

Треба нагадати, що Борис Шефір є номінальним власником кінопродакшен компанії сімʼї Зеленських.

У нас немає доказів, що компанія і зараз працює в росії, але заяви Шефіра можуть свідчити про плани повернутися на російський ринок після війни.

Гроші не пахнуть навіть коли вони замарані кровʼю.

Чекалкин

Последние новости

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

4 часа назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

4 часа назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

12 часов назад

Трупи російських солдат в селі Роботине

Воин 118-й механизированной бригады ВСУ показывает трупы российских солдат в одном из домов близ школы в селе Роботине Запорожской области.…

12 часов назад