Категории: Мнение

Не треба кидатися на Байдена

Євген Дикий написав текст, і попри ряд правильних тез, дивно бачити, як притомні люди це лукавство вихваляють.
Дикий закликав не бути наївними, але сам інфантильно обзиває Байдена «дідом у деменції» тільки за те, що той констатував очевидне: корупційний режим Зеленського — загроза безпеці України і нашому шляху в ЄС і НАТО.
«Дід у деменції», а насправді наш найближчий союзник, вчергове дав українцям куди притомніший рецепт за всі ці обідки і дитячі розповіді про «досвід Ізраїлю»:
— Українці! Боріться, ростіть, ставайте кращими, бийте корупцію, і ми вам допоможемо!
А всі ці інфантильні обідки на «поганий світ», який «прислав танки на 6 місяців пізніше», це шлях в нікуди.
Ті, хто постійно просторікують про «досвід Ізраїлю», що нам треба «обідіца» і наплювати на поганих союзників, «які нас не розуміють», творити, що заманеться, лукаво приховують, що «успішний досвід Ізраїлю» включає в себе «зраду в Осло», узаконення ворога на своїй землі і розкол ізраїльської нації.
Вихідні умови Ізраїлю і України різні. Чужий досвід не можна механічно скопіювати. Той, хто закликає скопіювати чужий досвід, не знає, що Ізраїль в 1947 році своїми «рішучими і дієвими» акціями на території противника спровокував різанину в Дейр-Ясіні і саме цим дав моральне право арабам напасти на себе, а світу — умити руки. Так, Ізраїль потім надзусиллями нації переміг, але що знову не враховують агітатори за цей досвід, це закони природи і історії: не може нація безкінечно нести непідйомний тягар. Зламаються ноги. Все це «героїчне протистояння маленької нації всьому світу» може до пори виглядати привабливо, але ми проходили подібне в 17 столітті, в часи 50-літньої війни з поляками, турками і татарами. В кінці це завершується зламом волі суспільства до боротьби, громадянською війною, Руїною і поглинанням ворогами.
І якщо цього поки немає у Ізраїлю і все виглядає як пальми і курорт, не факт, що цього не станеться через 10-20-30 років.
Можна скільки завгодно закликати ображатися на білий світ, що він не хоче вішати собі на шию другого Орбана (тільки значно гіршого), але таке поняття як співпраця вчені винайшли не дарма.
Лише солідарність і співпраця дозволяє залучати ресурси, яких в тебе нема. І якщо тобі кажуть, що ти макака, і не відповідаєш критеріям, щоб білі люди пустили тебе за свій стіл, то варто прислухатися. Бо якщо ні, якщо ти дурачок і дикун, то будеш обв’язавшись вибухівкою кидатися під ворожі танки і компенсувати ідіотизм своїх корумпованих еліт власною участю у фарш-хвилях.
Саме такий досвід нам пропонують крадії і брехуни.
Ми маємо не ізолюватися, а СПІВПРАЦЮВАТИ.
І Байден говорить правильну річ: у вас — Мафія Стейт. Звіт ЄС по корупції в Україні від 2020 року не обійти ніяк.
Організоване злочинне угруповання захопило владу у вашій в країні.
Таких в ЄС і НАТО не беруть.
Тому єдиний правильний рецепт, який має давати своєму суспільству відповідальний політик, той, що ми маємо викорчувати банду злочинців і корупціонерів. Показово пересаджати членів банди Коломойського-Пінчука-Гєллєра-Кіпермана і їх самих.
Лише тоді ми станемо дорослою самодостатньою нацією і в нас з’явиться купа власних грошей, які зараз просто розкрадаються. Не треба кидатися на Байдена. Треба глянути в дзеркало, що (вдуматися!) заступник МІНІНСТРА ОБОРОНИ під час вторгнення розкрадає мільярд гривень! Ось і все. І Байден одразу стане правим. Бо якщо у вас в 2019 повертається менеджмент розшукуваного в США Коломойського і в перший день вторгнення у Укрнафті зникає 600 млн і цей Кіперман тікає, то яке вам НАТО?
Але мафію пересаджати важко. Мафія всім керує і може звільнити тебе з твого наукового центру. А тому легше розповідати суспільству «прості» рецепти.
Лише коли ми їх пересаджаємо, то у нас і з’являться ось ці 600 млн і 1 млрд на власні розробки зброї. Без Рєзнікова і смотрящих Єрмака за закупками в МО, у нас будуть 9 млрд грн не розбазарених на безнадійних контрактах, а вкладених у закупку власних ліній виробництва снарядів і ракет. От тоді і будемо не оглядатися на позицію союзників. Ці ракети одразу полетять у російський завод по виробництву кинджалів, і нам буде плювати на потуги Рашки десь знайти до них мікросхеми. Все буде розлітатися за секунду. Та й власний носій для ядерної зброї з’явиться, а не лише ці розповіді як ми відновимо ЯО з Гусєвим і Арахамією.
Якщо союзники кажуть, що бити по ворогу на його території поки не треба, то ми маємо прислухАтися. Це не «дід в маразмі» і «перелякані західні політики». Це військова наука. Бо наш воєнний союз із Заходом стоїть на підтримці західними суспільствами своїх урядів. Спонсорувати захист світлих і добрих людей західні громадяни згодні. А от чи підтримають вони, якщо ми будемо їхньою зброєю втягувати їх у війну з рашкою — лотерея. Не хочеться перевіряти.
Ударив чужою ракетою по Москві, повибивав шибки, зате отримав скандал і втратив мільярди доларів допомоги.
Ось лукавий рецепт, який нам пропонують.
Так, ми маємо прагнути бити по рашці. Ми маємо просити і купляти власні виробничі лінії, я це казав ще в квітні і травні минулого року. Як там до речі діяльність Гусєва-Єрмака? Але ми маємо враховувати хитке політичне положення наших союзників. Якщо ми плюємо на політичну стійкість Макрона і Байдена, то вони плюнуть у відповідь так, що умиємося.
І треба не розповідати про «всі 8 років Україна не готувалася». Бо це теж брехня. Не 8, а 3. Комплекс Нептун пройшов фінальні випробування у 2019-2020 році. Бо до 2019 хтось проплатив його розробку. А от з 2020 по 24 лютого 2022 на озброєння він так і не потрапив. Хоча виробництво одного дивізіону це лише 9 місяців, що головний конструктор і підтвердив на практиці. То, хто ж з 2020 по 2022 рік мав можливість виробити 2 дивізіони, а не виробив жодного? Зінка? Чи Байден?
Ні, це Коломойський-Зеленський.
Бо «я міг би будувати армію, але тоді нет зміг би вкрасти 50 мільярдів на дорогах».
Ось правда, яку кожен має розповідати суспільству. А все інше — напівправда, а отже брехня.
Ми ні в якому разі не маємо дозволити владній пропаганді вбити в нас базову чесноту людини — вдячність. Ми маємо бути вдячними нашим союзникам, не плювати в руку, що дає, і чітко називати свої помилки, щоб їх виправити у майбутньому.
Ставка на виключно власні сили «як Ізраїль», це глухий кут.
Ми маємо, як кроманьйонець, СПІВПРАЦЮВАТИ, і цим перемогти неандертальця у еволюційній боротьбі. А вимерлим неандертальцем має стати наш ворог.

Джон Сміт

От і прозвучало те, про що неодноразово наголошувалось: для приєднання до НАТО Україні треба так зробити своє домашнє завдання, включно з реформуванням сектору безпеки і правоохоронної системи, викорінення корупції, щоби наші партнери не мали жодного приводу використати цей аргумент.
Напередодні Вільнюського саміту про необхідність реформування сектору безпеки України наголосив Президент США Джозеф Байден. Думаю, ми ще почуємо розширенні коментарі такої позиції.
Сподіваюся, це не значить, що повертається на порядок денний механізм членства суто через ПДЧ. Або його замінники.
Це значить, що у нас є дуже коротка дистанція — не більше року, до Вашингтонського саміту НАТО, закрити всі питання і не наробити нових помилок.
Можна скільки завгодно заявляти, що Україна вже де-факто готова до членства. Партнери не ставлять під сумнів готовність і здатність наших ЗСУ до ефективного внеску до колективної оборони Альянсу.
Але до НАТО приєднуються країни, а не тільки Збройні Сили. Тому треба зараз подвоїти, потроїти зусилля на завершення досягнення давно вже узгоджених цілей реформ. На це є лише рік.
Валерій Чалий (Valeriy Chaly)
А обідки імені ботоферм Подоляка на «плохіх союзніков», які «поздно далі» гармати/снаряди/танки — то, мої хороші, в пользу бєдних.
Колись безвізовий режим та зони вільної торгівлі були надані дуже вчасно, але мало хто помітив, і це (та багато чого іншого) було названо «епохой брехні і бідності», з подальшими фокусами типу «пльонок Деркача» та «ми повєрнємся к Кітаю!»
Тому тепер цей жорстокий світ відноситься з підозрою до інфантилів і робить все рівно тоді, коли вже край, а не на випередження, щоби навчити елементарній вдячності та показати деяким дєятєлям як працюють причини та наслідки.
…….
Хто не вважає це правильним — ну то почитайте що казали про союзників за 2-3 місяці до нападу, про їхні «паніки» з «нагнітанням», за якими щось я не чув, щоби просили укомплектувати артбригаду «цезарями» з «ескалібурами» для оборони виходу з Криму.
А як ви хотіли? Як в серіалі? Досі? Ну-ну.

Последние новости

Росія каже про контроль над 9 селами північної Харківщини. У ЗСУ відповідають, що там тривають «оборонні бої»

Вдень у неділю, 12 травня 2024 року, міноборони РФ заявило про розширення російського контролю на ще 4 села північної частини…

2 часа назад

«Надзвичайно небезпечний момент»: Кемерон про бої на півночі Харківщини

Голова МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив, що просування росіян у північній частині Харківської області лише підкреслює, що це невиправдане,…

3 часа назад

Рашисти сунуть масою на Вовчанськ — фронтовик ЗСУ

Обласна влада Харківщини та командування Сил оборони України провалили іспит. Громадяни знову платять своєю кров'ю за помилку чиновників. Таку думку…

4 часа назад

В Бєлгородє склався будинок

В Бєлгородє склався будинок. Хтось дивується чому нам подобаються кадри, як там на людей падає дах? Ну ж бо виглядає…

4 часа назад

На Харківщині окупанти утворили два плацдарми, за дві доби захопили близько 100 кв. км прикордонної смуги, — Бутусов

Обстановка по російському наступу у Харківській області станом на 1.00 12 травня. Про це повідомляє Юрій Бутусов. "Російські війська утворили…

6 часов назад

​​ПІВРОКУ БЕЗ ДОПОМОГИ

Петро Порошенко під час інтерв'ю Пітеру Залмаєву дуже жорстко прокатався по зовнішньополітичних досягненнях Зеленського. Дослівно: "Ми півроку сиділи без американської…

7 часов назад