Категории: Украина

Не перемога, а заколисування: вище керівництво держави хоче закінчити війну будь-якою ціною – Фріз

Вище керівництво України прагне завершити війну будь-якою ціною, створюючи “інформаційні хвилі” та заколисуючи суспільство “мирними ініціативами”. Натомість ігнорує ініціативи західних союзників щодо відкриття “другого фронту”.

Про це в етері “Прямого” заявила Ірина Фріз, народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність”, членкиня комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

За її словами, вище політичне керівництво держави створює лише “інформаційні хвилі” та “заколисує” суспільство замість того, щоб реально довести право України на існування.

“У нас насправді найвище керівництво держави хоче закінчити війну будь-якою ціною. Тобто не перемогти, не довести, що Україна встояла, не довести те, що Україна має право на своє власне майбутнє, – а просто закінчити. Тому нас заколисують майбутнім а-ля самітом у Швейцарії щодо пошуку “формули миру”. Яка “формула миру”, якщо ключові гравці, які підтримують агресора або які представляють агресора, не беруть участі в цьому так званому форумі? То для кого ми робимо ці інформаційні хвилі? Заколисування, що ми прагнемо миру, ми хочемо закінчити війну. Замість того, щоб довести, що ми дійсно маємо право перемагати”, – переконана народна обраниця.

Ірина Фріз нагадала, що Україна має право звертатися до західних союзників з проханням ввести війська для відбиття збройної агресії РФ, однак цього чомусь не робить.

“Ми маємо право звертатися до наших союзників щодо нашої підтримки. Якщо проводити паралелі вже з Другою світовою війною, то Макрон дав пас щодо відкриття “другого фронту”: що кожен з нас, союзників, готовий зробити для того, щоб Україна не просто стримувала агресора, а перемогла… І от на цей пас пана Макрона наразі офіційна влада сказала: нам нічого не потрібно, тобто нам війська не потрібні. І це кричуща насправді річ, яку потім дійсно будуть аналізувати – й історики, й, я сподіваюся, нащадки, які будуть давати належну відповідь на те, що саме мала робити влада під час широкомасштабного вторгнення, що вона не зробила і чому”, – зауважила Фріз.

Последние новости

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів. Про це в ефірі Radio…

2 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024 1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.…

15 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

15 часов назад

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила для України новий пакет військової допомоги. Пакет включає системи ППО IRIS-T, реактивні системи залпового вогню HIMARS і танки…

1 день назад