Категории: Мнение

Навіть повільний контрнаступ показав: армію РФ можна бити

Давайте не жити мізками орків і не підхоплювати їхні крики буцімто «Залужний підтвердив, що наступальний потенціал ЗСУ знищено». Жити хибними переконаннями, що право ето лєво, а переходити дорогу треба на червноий, мають орки.
В реальності, ЗСУ ще таких контрнаступів може провести 3 рази.
Щоб не думати чужими нарративами, треба хоч трохи вміти аналізувати нудні цифри: дані по втратам техніки сторонами в період контрнаступу ЗСУ (джерело: https://docs.google.com/…/1bngHbR0YPS7XH1oSA1Vx…/edit…)
Втрати по танкам. 1 червня — 30 вересня:
Україна — 148 танків,
РФ — 328 танків.
Із 148 наших танків західної допомоги — Леопардів, Челенджерів і шведських Strv 122 — аж 25 ( https://www.oryxspioenkop.com/…/attack-on-europe… ). При чому із втрачених Леопард-2 (до двух десятків на кінець серпня) ЗСУ реально втратили лише 5 із 71 наданих на той момент. 10 Леопардів було пошкоджено, але відновлено в Польщі і повернуто в стрій. Всі екіпажі цих танків вижили.
Розкладка по місяцям (зроблено мною) показує, як змінювались темпи втрат впродовж нашого наступу.
Травень (що передував наступу):
Україна — 15
Росія — 78.
червень — втрати України підскакують в 3 рази:
Україна — 49 од.
РФ — 79 од.
липень — втрати ЗСУ починають падати, РФ — рости:
ЗСУ — 38
РФ — 106
серпень:
ЗСУ — 36
РФ — 88.
вересень:
ЗСУ — 25
РФ — 50.
Знову бачимо, що всі місяці наступу співвідношення втрат аномально тримається в рази вигіднішими на нашу користь. І навіть в жовтні «тричі розбита» 47 бригада прибула під Авдіївку і вела зустрічні бої з наступаючим угрупуванням ворога, де маючи літній досвід, наносила йому жахливі втрати.
Втрати по БТР, БМП (за той же період часу) показують ту ж картину:
Україна — 349
Росія — 606.
Із них — західних зразків — 275 од (дані Oryx). Півтори сотні це американські Бредлі і M113. Одних М113 різних модифікацій нам відсипали під пів тисячі.
Тобто ЗСУ за декілька місяців контрнаступу не втратили навіть одної чверті західної допомоги.
——
В перші дні наступу співвідношення втрат було 1 до 1. Але одразу вже в червні після декількох невдач Генштаб ЗСУ змінює стратегію і втрати ворога різко уходять у відрив (фото) (джерело фото: https://github.com/…/blob/main/5a_summer_2023_offensive.md ).
Але ця зміна стратегії одразу ж привела до сповільнення темпів нашого просування. За все потрібно платити.
Російське командування в подібних випадках зазвичай продовжує демонструвати цілеспрямованість в зусиллях і кидає нові і нові ударні кулаки сподіваючись перевантажити оборону противника. Коли вони вичерпають свій потенціал повністю, вони корчать бодрячок і ніподібімость і переходять до переговорів, які подають радісній жертві з барського плеча.
—————-
Замість бажаного, але неможливого одномоментного нокаутуючого удару, ГШ ЗСУ обрало накидування захватів ногами на шию супротивника в стилі BJJ (Jiu-jítsu brasileiro).
Така возня виснажлива для обох сторін, але на дальній дистанції саме нам вона вигідніша: це ми тиснемо на ворога своєю масою і витискаємо повітря з ворога (санкціями) — РФ не має розкошу розбазарювати техніку, яку вона потім не має змоги відновлювати.
В цей же час заводи на Заході розгортають виробництва — РФ розгортає «виробництво» з п’яти 70-річних Т-54 одного.
Головне не відпустити ворога і не дати йому відновитися.
————————
Українська нація спробувала зробити чудо: всупереч військовій науці, без авіації, без переваги в артилерії, навіть переваги в кількості снарядів, ракет і бомб, без переваги навіть в кількості піхоти, спробувала прорвати підготовлену оборону в лоб.
Захід спробував відбутися малими ресурсами. Тепер доведеться робити по науці — завдання Залужний сформулював.
-з авіацією, а значно важливіше — з необхідним запасом авіабомб, протирадіолокаційних ракет, крилатих і балістичних ракет, які в перші N діб мають безперервно змішувати з грязюкою ворожу оборону;
-накопичити запас снарядів (мінімум 100 тис шт), щоб в перші дні наступу висипАти на голову ворогу ліміти в рази і ДЕСЯТКИ разів вищих ніж зазвичай; При чому ворога треба привчити до низьких лімітів, щоб зламати несподівано наростивши тиск.
-здобути засоби швидкого прориву мінних полів, як в свій час винайдення танків допомогло британцям прорвати роками до того нерухому лінію окопів німців;
-побудувати нашому ударному кулаку захист з неба: ППО, система сенсорів, РЕБ для виявлення і знищення малої авіації противника, літаки ДРЛВ для забезпечення цілевказання нашим Ф-16, щоб наша авіація панувала в повітрі;
-стабільне постачання ударного кулака на всій глибині наступу впродовж всього періоду наступу, щоб війська не зупинилися через 2 тижні, бо банально закінчилося бк чи пальне.
Лише після цього і знадобляться треновані бригади на Абрамсах, Леопардах, Бредлі які зможуть увійти в прорив і вести ту саму маневрову війну і зносити на своєму шляху підкріплення, яке командування ворога висуватиме назустріч.
——
Будь-яка задача потребує будівництва Системи для її вирішення. Немає авіації — немає цілого модуля — система не вирішує задачу.
Побудова попередньої системи для вирішення задачі контрнаступу зіткнулася з помилкою розвідданних, невірною оцінкою об’єму завдання («наші розрахунки показували, що ми маємо рухатися 30 км/день»), бажанням союзників відбутися малими силами, побудовою лише ОКРЕМИХ МОДУЛІВ системи, а не СИСТЕМИ.
Як мінімум до кінця 1-го кварталу 2024 року ми авіацію точно не отримаємо. Передових засобів розмінування затребуваних Залужним поки не існує в природі. Можна звісно, як маршал Жуков хвалився Ейзенхауеру: «когда наши войска виходят на мінноє полє нємцев, оні наступают на нєго как-будто мінного поля пєрєд німі нєт».
Але все-таки краще по-нормальному. Влада має використати цей час, щоб ударно залучати ресурси на затребуваний військовими план. А якщо не можуть, то така влада має піти, і дати дорогу тим, хто дипломатію не підміняє роліками.
І так суспільство ворога треба руйнувати зсередини. Загострювати його проблеми і протиріччя. Багатоплемінна Орда без українців почала переживати кризу ідентичності. Навіть відбиті фашисти вже висловлюють захоплення сільними українцями («плакал і аплодіровал»). Дискредитація штучної загальноплемінної ідентичності (т.зв. «рускіє») лише посилюватиметься в очах інших націй рф. І розвинені моральні норми, і більш відстале право сильного все далі протирічитимуть «бить рускім». Це треба використовувати.
Одночасно вже наше суспільство треба не дозволити зруйнувати. Громадяни воюють за державу лише поки є вільні громадяни. Відсутність прав і свобод, корумпований режим, депутати, що жеруть наче останній день — лише сприяє переведенню мільйонів вільних громадян в касту рабів і допомагає ворожій розвідці в досягненні вже ворожої мети.
Треба робити реформи, щоб в очах Заходу ми були своїми білими людьми, які стали на їхній шлях. А не «корумпованою дірою, яка краде допомогу».
Українська дипломатія повинна позбавляти РФ союзників, в першу чергу нейтралів — Індії, країн Близького сходу. Перетягати їх на наш бік. А поки саме Путін корчить із себе «об’єктивність» в ізраїле-палестинському конфлікті і перетягує сторони на свій бік.
Навіть повільний контрнаступ показав: армію РФ можна бити.
Наступальний потенціал для розгрому орди зла нікуди не дівся. Демократії мають лише зробити все по науці.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

3 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

3 дня назад