Категории: ВидеоПолитика

Нардеп вийшов із фракції «Слуга народу»

Нардеп Роман Соха, обраний до парламенту від «Слуги народу» по мажоритарному округу №75 (Запорізька область), заявив сьогодні про вихід із фракції «СН».

Про це повідомляє офіційний портал ВР.

«Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Роман Соха. Він заявив про вихід із фракції «Слуга народу», — йдеться у повідомленні.

«Я не хочу і не можу мати нічого спільного з людьми, які не відповідають тим принципам, які ми декларували, йдучи на вибори. Я хочу бути чесним перед самим собою та виборцями, яким я маю дивитися в очі. Саме тому я прийняв складне, але справедливе рішення – я виходжу з фракції «Слуга народу», — цитує Соху «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, він звернув увагу на призначення заступником глави Офісу президента Ростислава Шурми, який є «колишнім функціонером проросійського «Опозиційного блоку», намагався зірвати справедливі вибори в Запоріжжі, використовуючи брудні технології». За словами Сохи, Шурма «точно не підтримував європейський шлях України в минулому». Водночас він висловився проти заступника глави Офісу президента Олега Татарова та заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Руслана Демченка.

Нардеп також наголосив, що з першого дня підтримував президента України Володимира Зеленського та приєднався до формування Зе-команди у Запоріжжі, оскільки нинішній глава держави декларував «кінець олігархічної системи, викорінення кумівства та політичної корупції, завершення епохи бідності та соціальної несправедливості».

P.S.

Державне бюро розслідувань 1 грудня викликає на допит народного депутата Гео Лероса. Як відомо, саме цього дня президент Володимир Зеленський виступить із посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Про це Лерос сказав в кулуарах ВР і опублікував фото повістки про виклик на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук«.

«С#ки з ДБР спеціально викликають мене на допит на 1 грудня, щоб я не був присутнім на посланні Зеленського! Мої адвокати цього дня не можуть бути присутніми, у них на той час інші суди. Вони попросили перенести допит, на що отримали у відповідь погрози», — написав Лерос.

Нардеп додав, що вбачає у таких діях «перешкоду депутатській діяльності». «Слідчий міг мене викликати у будь-який інший день або хоча б у другій половині дня. Репресії Зеленського продовжуються. Володимире Зеленський, ти — боягузливе чмо», — резюмував депутат.

В середу президент Володимир Зеленський у Верховній Раді звернеться із щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Про це на Погоджувальній Раді заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

В свою чергу, перший віцеспікер Олександр Корнієнко нагадав, що виступ президента не передбачає обговорення і запитань.

«Ми сподіваємося, що всі колеги в парламенті будуть дотримуватися в даному випадку Регламенту, а також високого рівня правової, і навіть поведінкової, культури, тому що ми не одноразово спостерігали порушення Регламенту під час виступів не лише президента, а й інших наших запрошених гостей», — зауважив він. 

 

 

Теги: СН

Последние новости

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

7 часов назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

1 день назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

1 день назад