Категории: Украина

На Запорізькому напрямку РФ вдарила «Іскандером» по скупченню бійців 128-ї бригади

Також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. Раніше у соцмережах з’явилася інформація від військовослужбовців, що внаслідок удару росіян загинули десятки українських бійців та цивільних.

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердило, що вчора, 3 листопада, на Запоріжжі росіяни вдарили ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці.

“Третього листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Зокрема, вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. Наразі триває з’ясування обставин”, — йдеться в повідомленні.

Зі свого боку, міністр оборони Рустем Умєров також підтвердив цю інформацію.

“Співчуваю родинам загиблих воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії. Наш ворог — підступний терорист. Маємо докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів”, — написав міністр.

Зазначимо, раніше у соцмережах з’явилася інформація від військовослужбовців, що внаслідок удару росіян загинули десятки українських бійців та цивільнихяких вишикували для нагородження на честь Дня ракетних військ та артилерії.

Видання NV опублікувало відео військового, який розповів, що вчора, 3 листопада, українських бійців зібрали у прифронтовому селищі в День артиллериста для нагородження і всі вони загинули через ворожий обстріл.

«На нагородження зібрали продуктивних бійців. В прифронтову зону. Всих в одне місце. Люди загинули», – написав військовий у Twitter.

———

Журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив інформацію, що внаслідок ракетного обстрілу росіянами села в Запорізькій області загинув воїн 128-ї бригади, один з найкращих артилеристів ЗСУ Дмитро (Таксист) Мілютін.

Про це він написав у телеграмі. 

Цаплієнко зазначив: «В Запорізький області загинув від ракетного удару один з найкращих і найвмотивованіших артилеристів країни Дмитро (Таксист) Мілютін. Двічі доброволець. АТО і повномасштабна війна. Працював у Дебальцевому під час оборони міста. Зустрічались з ним там на позиціях 128-ої бригади.

Напевно, вражений російський корабель в Керчі можна було б вважати «отвєткою» за Дмитра та інших загиблих від російської ракети офіцерів. Але ми їх могли не втратити, якби виконувався наказ на заборону «совкового» шикування на фронті».


На території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу за загиблими воїнами 128-ї бригади.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

«6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу, будуть приспущені державні прапори, щоранку о 9:00 вшановуємо пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння», — зазначив він.


Біль, розпач і злість одночасно. Вчора було розуміння, що за наказом мудрих командирів ми позбулись найкращих артилеристів, їх всіх зібрали вкупі, щоб нагородити смертю. Це в голові не вкладається. Раші навіть напружуватись не варто, тільки відстежувати скупчення телефонів, як відбулось у Запоріжжі, або як відбулось у Чернігові, де ворогу також зробили щедрий подарунок – зібрали всіх ентузіастів з виробництва дронів.
Раша без проблем знищує найкращих, а нам в телеефірах розказують про звершення – вбивство Дугіної, чи встановлення прапора в Криму. За тими подіями нуль користі для України, зате ті, хто був задіяний в операції в полоні. І це не тому, що наші спецпризначенці не здатні виконувати справжні операції, бо ж виконували суперскладні операції, такі як доставка Цемаха та запланована, але зірвана Банковою операція по вагнерівцях. Але політика змінилась і тепер сенс операцій полягає не в нанесенні ворогу шкоди, а в інфоприводі для возвеличення того, що не втік – встановлення прапора на острові Зміїний, за який гине 3 десятки суперових спецпризначенців, або в Криму, за яке ми заплатили полоном легендарних спеців, а ще переможне відвідання найвеличнішим передової і нагородження військових. Тож нагородження продовжуються, а ми збираємо страшні жнива.
Через дурість, яка не виходить з моди, ЗСУ позбуваються найкращих. Загиблий Дмитро Мілютін – один з найкращих артилеристів. Разом з ним загинули інші суперфахівці артилеристи, яких зараз бракує в ЗСУ і яких не навчиш ні за 2 місяці, ні за рік. А вони потрібні вже.
Слава нашим Героям! Співчуття рідним загиблих! Раша має сконати, але Україна повинна припинити помагати ворогу нищити наших захисників, приймаючи безглузді рішення і видаючи безглузді накази.

 

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 час назад

Поставили 6 винищувачів просто неба: Forbes оцінив наслідки удару по Миргороду

Під час удару по аеродрому Миргород Росія знищила два українських Су-27, пише Forbes. Росія за останні 9 місяців знищила щонайменше…

12 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024 1. Доходи російських компаній впали на третину через санкції. -…

13 часов назад

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

1 день назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

1 день назад