Категории: ВидеоВПК

На Одесчине снова испытали ракеты «Ольха» с увеличенной дальностью поражения

В Одесской области провели испытания ракет реактивной системы залпового огня «Ольха» с увеличенной дальностью поражения.

Об этом сообщил замсекретаря СНБО Сергей Кривонос, передает пресс-служба ведомства.

Кривонос принимал участие в проверке технических решений и результатов попадания в цель на максимальном расстоянии. По его словам, испытания прошли успешно.

В СНБО добавили, что было принято решение по обеспечению скорейшего принятия на вооружение и поставках новых ракет для реактивных систем залпового огня.

Отметим, что «Ольху» разработали на ГП «Киевское конструкторское бюро «Луч»» в сотрудничестве с другими государственными и частными предприятиями оборонно-промышленного комплекса Украины.

Напомним, что модернизированные ракеты «Ольха» уже испытывали на юге Одесской области 13 июля. Тогда в испытании принимали участие секретарь СНБО Александр Данилюк и министр обороны Степан Полторак.


facebook.com/kbluchua

P.S. «Вільха-М». Випробування дальністью
Сьогодні повернувся з чергового етапу випробувань нашого нового зразка ракетного озброєння – комплексу «Вільха-М». Тут – коротеньке відео і трохи сухого тексту, бо ключові деталі – поки за лаштунками. Хіба що скажу так: є помітний прогрес, який усіх задовольнив. І розробників, і військових.

Отже…

Державне підприємство «Київське конструкторське бюро «Луч» в рамках державного оборонного замовлення продовжує реалізацію проектів, скерованих на оснащення Збройних Сил України новими ракетними засобами враження.

24 липня відбувся черговий етап заводських випробувань високоточної системи залпового вогню «Вільха-М». У ході випробувань відпрацьовувались чергові завдання з перевірки та вдосконалення низки технічних та технологічних рішень. Пуски проводилась штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади. Саме ця бригада буде першою в ЗС України, арсенали якої будуть посилені новими розробками.
«Вільха-М» є логічним продовженням робіт по темі вже прийнятої на озброєння ЗС України високоточної системи залпового вогню «Вільха».

Як відомо, «Вільха» є глибокою модернізацією РСЗВ «Смерч» — так воно зафіксовано в документах. Хоча по суті йдеться про створення нової системи залпового вогню з можливостями високоточної зброї – в габаритних параметрах реактивного снаряда для РСЗВ «Смерч». Маса ракети «Вільха» – в межах 800 кг. Максимальна дальність стрільби – 70 км. Швидкість ракети на кінцевій ділянці траєкторії – близько 3,4 М. За результатами державних випробувань високоточна система залпового вогню «Вільха» у кінці 2018 р. була прийнята на озброєння ЗС України.

Проект «Вільха-М» спрямований на поліпшення характеристик «Вільхи». У квітні і травні 2019 р проходили випробування «Вільхи-М» зі стрільбою на максимальну дальність у 120 кілометрів. На черзі – підготовка до проведення державних випробувань. Орієнтовно це відбудеться у вересні-жовтні. До цього часу, ймовірно, відбудеться ще декілька пусків системи «Вільха-М».

В кооперацію з виготовлення нової системи озброєнь «Вільха» та її модифікацій включені лише українські підприємств. Їх близько п’ятнадцяти. Поставка у війська систем «Вільха», а також «Вільха-Р» та «Вільха-М» — швидкий шлях підвищення боєздатності полків РВіА, оснащених РСЗВ «Смерч».

Сергій Згурець

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

13 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

13 часов назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

16 часов назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

19 часов назад