Категории: Мир о нас

«Ми не Amazon»: міністр оборони Британії відреагував на критику Зеленського

Міністр оборони Британії Бен Воллес прокоментував обурення Володимира Зеленського про те, що НАТО не запросило Україну, та заявив, що його країна не є онлайн-магазином Amazon, тому не може передати Україні всю необхідну зброю зі своїх запасів

Про це пише The Guardian.

Британський міністр оборони вважає, що Україні слід більше дякувати Заходу за надану допомогу у війні з Росією.

«Подобається нам це чи ні, але люди хочуть бачити трохи вдячності. Іноді ви просите країни відмовитися від власних запасів зброї. Іноді доводиться переконувати законодавців на (Капітолійському, — ред.) пагорбі в Америці», — сказав Воллес.

На брифінгу у Вільнюсі він також розповів, як торік приїздив до України, щоб отримати перелік необхідної зброї.

«Знаєте, ми не Amazon. Я сказав їм це минулого року, коли їхав 11 годин, щоб отримати список», — заявив міністр оборони Британії.

Водночас міністр оборони розуміє, що Зеленський, за його словами, звертався до своєї публіки. Воллес додав, що остаточна угода саміту «є гарною для України».

Чому обурювався Зеленський

У вівторок, 11 липня, у столиці Литви Вільнюсі розпочався дводенний саміт НАТО. Члени Альянсу обговорюють виклики, які стоять перед країнами-членами зараз та можуть виникнути в майбутньому з огляду на агресію Росії та проблеми тероризму.

Зокрема, у перший день саміт НАТО у Вільнюсі ухвалив пакет рішень щодо України: скасовується етап Плану дій щодо членства, а запрошення до Альянсу країна отримає після виконання вимог для вступу і за умови згоди всіх союзників.

Однак Володимир Зеленський обурився наявністю «умов» для отримання Україною запрошення до НАТО та заявив, що це схоже на «неготовність запросити нашу країну до Альянсу».Президент України наголосив, що Україна цінує відкритість, але, за його словами, прямо зараз на полях саміту ведеться обговорення формулювань щодо запрошення до Альянсу, в яких Україна не бере участь.

У Білому домі також прокоментували заяву Зеленського. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що Україна все ще має виконати вимоги, перш ніж зможе приєднатися до НАТО. Він також заявив, що Україна не зможе вступити до Альянсу, доки знаходиться у стані війни.


Зеленський на докори Воллеса: Можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто

Главу держави попросили відреагувати на слова міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, який закликав Україну висловлювати більше вдячності партнерам за надану військову підтримку замість постійно ставити вимоги щодо розблокування нових видів озброєнь.

Пряма мова Зеленського: «Мені здається, ми завжди були дуже вдячними Сполученому королівству, завжди вдячні прем’єр-міністру і міністру оборони пану Воллесу…

Я просто не знаю, що він має на увазі, як ще нам потрібно подякувати. Нехай він напише мені… Можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто.

Британія – наші партнери, ми їм вдячні, можливо міністру хочеться чогось особливого… Але мені здається, у нас гарні стосунки.

Ми вдячні людям. В кінці кінців велика підтримка людей впливає на підтримку будь-якого керівництва держави».

Зеленський також звернувся до міністра оборони України Олексія Резнікова у залі. «Олексію, у вас погані відносини з міністром оборони? Чудові? Ну то подякуйте йому. Зателефонуйте йому сьогодні».

Резніков устав і висловив подяку Воллесу. Цей спіч Зеленського викликав усмішки в залі.

Звичайно, я можу почати розписувати, що мав на увазі міністр Воллес і чому він абсолютно правий, але сподіваюся, що серед людей, котрі мене читають, більшість розуміють, що маємо справу з типовим моральним кретинизмом.
Хоча, не можна виключати, що дрібного криворізького шпанюка саме так учили реагувати на зауваження інтеліґентних людей

Теги: БенВоллес

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

1 день назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

1 день назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

1 день назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

2 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

2 дня назад