Категории: ВидеоМир о нас

Лукашенко заявив, що війна з Україною триватиме «максимум 3-4 дні»

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко вважає, що Україна не зможе протистояти військам Росії та Білорусі, оскільки «не буде кому проти нас воювати». 

Про це Лукашенко заявив в інтерв’ю російському пропагандистові Володимиру Соловйову. Фрагменти розмови опублікувало держагентство «БелТа».

На думку Лукашенка, якщо така війна і почнеться, вона триватиме не більш як три-чотири дні.

«Ті, кого там показують із цими дерев’яними автоматами, як вони тренуються… То ми зараз вийдемо з тобою до сусідньої зали, знімемо на мобільний телефон це тренування і покажемо», – сказав Лукашенко.

Також білоруський правитель пообіцяв повернути Україну у «лоно слов’янства».

На його думку, країни Заходу розуміють, що війна із силами ОДКБ, «насамперед із Росією», безперспективна.

«Ми не говоримо про ядерну якусь та іншу зброю. Але нас краще не чіпати. Нас не чіпайте», – попередив він.

Відповідаючи на запитання, чи бачить Лукашенко перспективу великої війни в Європі, він сказав: «Ні, надто комфортно ми живемо. Комфорт – це дуже важливо. Коли людина починає думати, мізками ворушити: «Завтра війна, і треба в землянку сісти, як у нас у Білорусі було…»

З 10 по 20 лютого в Білорусі проходитимуть спільні з РФ військові навчання «Союзна рішучість». Російські військові та техніка почали зʼїжджатися туди ще в січні.

Росіяни з білорусами, за словами Олександра Лукашенка, будуть відпрацьовувати протистояння «силам Заходу і України».

Тренування в теробороні Києва

P.S.

У мережі з’явилися супутникові знімки російського військового табору під містом Речиця Гомельської області Білорусі, куди Росія перекинула штурмовики.

Їх опублікував у Twitter аналітик відкритих даних Coupsure.

«Супутниковий знімок нещодавно створеного російського військового містечка на південь від Речиці в Білорусі«, — написав він.

Уточнюється, що росіяни розгорнули там намети, вантажівки та артилерію. Все це з’явилося у 55 кілометрах від кордону України.

На кадрах можна помітити наметове містечко, техніку, артилерію та інженерне обладнання.

У суботу, 5 лютого, Російська Федерація завершила перекидання штурмовиків на військові аеродроми, розташовані в Білорусі з Приморського краю. Про це повідомляє Міністерство оборони Республіки Білорусь на своєму Telegram-каналі.

Последние новости

Британська розвідка попереджала Україну про російський наступ на Харківщину, — The Guardian

Британська військова розвідка попереджала керівництво України про російський наступ на Харківську область. Про це пише The Guardian з посиланням на власні…

4 часа назад

У російському вторгненні винний весь світ?

​​Ви пригадуєте аби Саакашвілі (при всьому моєму настороженному до нього ставленні) після війни 08.08.08 заявляв що у російському вторгненні винний…

5 часов назад

Росіяни заявили про масовану атаку безпілотників

У ніч проти 17 травня пролунали вибухи в районі тимчасово окупованого росіянами Севастополя в Криму, у Новоросійську, Туапсе та Бєлгороді.…

5 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

18 часов назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

19 часов назад