Категории: Политика

Лист виробників зброї до Єрмака з воланням захистити їх від Басалаєвої прийшов ще 28 серпня. Єрмак відреагував лише через місяць

В історії зі скандальним висновком Держаудитслужби щодо прибутку оборонних підприємств найбільш цікавим є таке питання: хто стоїть за керівницею ДАСУ Басалаєвою, так, що вона і себе відчуває ніби в камені вилитою, і ДБР в неї на побігеньках.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав журналіст Олексій Шалайський.

«В історії ДАСУ, яка гробить виробників, кожного дня з’являються нові деталі абсурду. Сьогодні вилізло ще дві:

1. Лист найкрупніших виробників зброї до Єрмака з воланням захистити їх від Басалаєвої. Лист прийшов 28 серпня. Через МІСЯЦЬ Єрмак посилає свого листа Шмигалю, щоб він якось відреагував. Ще через тиждень Басалаєва на сайті ДАСУ пише, що нічого міняти не буде.

2. Всередині літа Зеленський привселюдно доручає Шмигалю розібратись з «проблемою Басалаєвої». Та вже зрозуміло, як реагує. Через кілька місяців – у жовтні – ДБР починає обшуки і виїмки у виробників, аби примусити їх слухатись Басалаєву. Це ті силовики, які вважаються абсолютно підконтрольними президенту.

Звичайно, тут можна пробувати жартувати на зразок, що Єрмак місяць підбирав смайлики для листа, щоб пояснити свою думку прем’єру. Але справді більше цікавить, що за неймовірна особа стоїть за керівничкою ДАСУ, так, що вона і себе відчуває ніби в камені вилитою, і ДБР в неї на побігеньках», — розповів Шалайський.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Держаудитслужба вимагає від підприємств повернути прибуток на оборонних закупівлях та погрожує судом. У ДАСУ вважають, що прибуток оборонних підприємств, постачальників МО та інших сил безпеки та оборони за 2022 рік є збитком державі. 


Вчора і позавчора нещадно атакують Авдіївку. Військові говорять про найбільший наступ за всю війну.
Окупанти задіяли до 2 тисяч солдатів, сотні одиниць техніки, авіація. Атакують безперервно.
В єдиному телемарафоні є що завгодно. Окрім фронту. Якісь чиновники, провладні депутати і оди найвеличнішому. Дебілізація не просто йде повним ходом, а вона практично завершується з непоганими успіхами.
Наші відбивають атаки, знищують окупантів під Авдіївкою. Дуже високою ціною. Наші гинуть, отримують тяжкі поранення.
Фронт тримається. Не вистачає дронів, артилерійських снарядів…
Ворог користується тим, що увага до нашої країни зменшена.
А у нас МЗС готується роздавати мед у баночках іноземним політикам. Той мед типу назбирали бджоли на замінованих полях. Типу нагадаємо партнерам, що у нас заміновані поля. Баночками з медом. Замість того, наприклад, щоб підписати відрядження народній депутатці Ірині Фріз на конференцію по розмінуванню, яка зараз проходить в Хорватії і куди спікер Стефанчук не відпустив нардепку. Не відпустив! Він не відпускає «неслухняних» депутатів і депутаток.
Зате Арестович спокійно гастролює світом і несе будь яку нісенітницю. Але їм таке ок.
Країна є однією із найбільш замінованих у світі, нам потрібні сапери і сучасна техніка. А вони, замість системної роботи, мед в баночках возитимуть. Крінжатина, як вона є
Після 1 грудня гуманітарна допомога має ввозитися за новими правилами. Волонтери кажуть, що настане триндець. Він і був до війни. Під час війни трохи спростили процедури. А зараз знову почнеться пекло. Бо більшість волонтерів не витримають запропонованої паперової бюрократії. Може, влада цього і прагне.
КБ «Луч», яке випускає «стугни», ракетні комплекси «вільха» та «нептун», знову атаковане Державною аудиторською службою. Раніше їх пресували за прибуток. Втручалась Верховна рада, щоб припинити свавілля. Бо прибуток йде на виготовлення зброї. Зараз інше знайшли. І це вже третя атака владних структур.
НАБУ блокує єдиного в країні виробника тепловізійних прицілів. Виробники в шоці і кажуть про загрозу витоку технічної документації і програмного забезпечення. Бо заступниця в НАБУ має звʼязки з колишнім помічником зрадника Сівковича. Який активно вербував наших посадовців і вони працювали на рашу. Тому і бояться, що все опиниться самі знаєте, де.
Те ж НАБУ ніяк не реагує, наприклад, на 50- відсоткові передплати за зброю польській фірмі Alfa, яка ніякої зброї до сьогодні не поставила. А в Мінобороні заплатили їй 3,3 мільярди гривень! І ще двічі підписували такі контракти з тією ж фірмою. І це ж хтось підписував ті документи, лобіював ту фірму! Нічого не бачать
На фото ТСН: все, що залишилось від Авдіївки…
Даєш мільйон вуликів і мільярд бджіл! Всі поля бджолам! Під такими гаслами маємо жити в найближчий час. Тому й не дивно, що Держадитслужба та ДБР бореться із підприємством по виробництву машин для розміновування, бо тепер основними роміновувачами з подачі Банкової стануть бджоли.
Цікаво було б почути скільки платникам податків буде коштувати отой дизайн вуликів разом із самими вуликами. А скільки дронів заберуть у ЗСУ на такий важливий захід, щоб на зарослу бур’янами землю скидати насіння? А хто братиме мед з тих вуликів на замінованих полях? Це абсурд, але з квітня 2019 року ми живемо в суцільному абсурді. Проте для освоювачів коштів такого проєкту це зовсім не абсурд. А якщо подивитись, хто буде освоювати ті кошти, то стає все набагато цікавіше. Фірма Веревського — учасник проєкту, того Веревського, який очолює групу Довіра і підкидає голоси слугам, а можливо, не тільки голоси.
———
Де той супергерой, подвигами якого наповнений весь ефір єдиного марафону? Де той, хто нагинав НАТО, завдяки якому нам дають зброю і завдяки якому ми звільняємо наші території? Де той, завдяки якому затримуються корупціонери? Де той, хто виганяв чортів і одним махом звільняв митників та воєнкомів?
Розкажіть йому, як ДБР кошмарить бізнес, який виготовляє приціли до зброї, як Держаудитслужба робить злочинцями виробника ракет КБ ЛУЧ та виробника розмінувальних машин, як Кабмін два роки чухається, щоб Держслужба митного контролю могла забороняти ввезення комплектуючих до дронів. Він би все вмить порішав, але бідака, напевне, не знає.
Тільки виникає питання, як такий супермен може не знати, що робиться в країні, і що робить в кріслі президента той, хто не знає, як чиновники перешкоджають ЙОМУ виконувати його основні ОБОВ’ЯЗКИ за Конституцією.
Та судячи із заяв Зеленського, такі дії служб і є тим особливим режимом, який він обіцяв напередодні підприємствам оборонки.
Світлана Білуник

Шмигаль оголосив, що уряд витратив на закупівлю БПЛА цьогоріч 40 млрд грн.
Це більше 1 млрд дол США.
Беремо середню ціну хорошого fpv у 500 дол. За цей бюджет можна було купити понад 2 млн одиниць fpv. І спалити на глибину у 10 км від фронту кожну ворожу одиницю техніки, арти, броні, і ще би на декілька свіжомобілізованих Красних Армій залишилося.
Або купити понад 350 000 мавіків 3 чи більше 20 000 Punisher чи понад 10 000 шарків.
У звʼязку з цим у мене єдине запитання: де вони?
Вони — це гроші або дрони.
І, повторюся, якщо держава виділила 1 млрд дол США на БПЛА, чому на них досі збирають волонтери?

 

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

7 минут назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

32 минуты назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

4 часа назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

4 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

4 часа назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

15 часов назад