Категории: Политика

Країну вкотре рятують бізнес та волонтери

Мені здається всі забули справжню мету карантину — це підготовка медичної системи до нечуваного навантаження.

Це час, який дає можливість медикам розібратися, як вірус лікувати, враховуючи новизну.

Погоджуючись на карантин, народ йде на поступки владі. Владі, яка ВЧАСНО НЕ підготувала медичну систему до епідемії.

Народ поступається на кілька тижнів своїм комфортом та втрачає гроші, а дехто бізнес, шоб влада швидко виправила свої помилки заради здоров’я нації. При цьому народ не просто має право, а має святе право ставити жорсткі питання владі: ЯКОГО БІСА ВИ НЕ ПІДГОТУВАЛИ КРАЇНУ? Ще з СІЧНЯ було відомого про Китаї! Де ви були? Шо ви робили?

Я нагадаю. У січні у Зеленського стався Оман. У лютому позор у Санжарах. Де потім Зеленський з Аваковими дарували ведмедів. На початку березня Зеленський змінював Кабмін. Чомусь. Раптово. Ні про яку підготовку країни до епідемії навіть не йшла мова. Тим часом з країни вивозили на продаж маски. Тепер вони не здатні людей тестувати (нема тестів) та навіть проконтролювати обсервацію.

Влада проїб@ла час.

Всі про це забули. Забув народ. Народ зараз дозволяє їм натравлювати нас одне проти одного, де одні знищують інших за шашлики без масок. Вони нас зганяють по домівках у формі приказу без права на роботу та вільне пересування. Влада переклала провину на нас з вами. Якщо ви ще цього не помітили. Зробила нас токсичними одне для одного. Ми вже шарахаємося на вулиці. Не дай боже чихнути. Хтось поруч може дістати ножа. Ви забули, що влада НЕ зробила НІЧОГО, щоб підготувати країну до епідемії? Тепер робить виновними нас, як безправну хвору худобу. А ми чомусь це дозволяємо.

Так це диктатура.
Ні це не диктатура заради диктатури (поки що). Це страх влади захворіти. Бо коронавірус приїхав до нас не з Польщі на заробітчанах, а приїхав з Куршевелю прямо у ВР. Вони зрозуміли, що не захищені, якщо навіть у Франції захворіли! Так вони ще живуть комплексами меншовартості. Де все імпортне та дороге здається безпечним та престижним, а все своє хаїться, знищується та використовується лише як ресурс. Вони звикли козиряти одне перед іншим хто де відпочивав та у яких кліниках лікувався. І там нема України. Тому міністр МВС зараз спирт та наших лікарів відсилає до Італії, шоб повісити собі на погони допомогу Італії. Вони знову рівняються на Італію, хоча Італія це приклад, як робити не можна.

За даними італійської федерації лікарів, більше 10 000 медичних працівників у багатих северних провінціях були заражені коронавірусом через брак захисного одягу. «Карл Генеґан, епідеміолог та директор Центру доказової медицини Оксфордського університету припустив, що фактором високих показників смертності в Італії може бути резистентність до антибіотиків. За його словами, у цій країні найбільша кількість смертей через антибіотикорезистентність у ЄС – третина всіх випадків припадає на Італію. Зазначимо, що антибіотики не діють на вірус, ними лікують вторинну бактеріальну пневмонію, яка може виникати внаслідок зараження вірусами. Якщо антибіотики не діють на хворобу, пацієнт помирає»

Італійська влада винна у кількості смертей, бо не забезпечила лікарів захистом та не заборонила масові заходи. Люди там вмирають по 1 000 на день, тому що вчасно не були скасовані футбольні матчі та тому що нема кому було кваліфіковано лікувати через хвороби лікарів, а не тому що люди гуляли у парках та їздили у метро! Хто не знав, зараз в Італії багато кому нема шо їсти. Бо нема роботи та грошей. Ні влада нічого не платить багато кому. Бо там теж працюють у чорну. Це вже проблема.

Треба брати приклад з Швеції, Гонгконгу, Японії. Вони не зупинили економіку, вони прийняли помірковані карантинні міри. Але наші беруть приклад з найгірших. Мер Київа від страху все закрив та обіцяє заборонити користуватися автівками. Вперше у житті вони не захищенні. Втікати нема куди. Місця в лікарнях на всіх не вистачить. Вистачить тим, хто зможе туди доїхати без громадського транспорту або буде мати гроші на таксі. Та буде мати дозвіл користуватися приватним авто.

Вони забули чому стали владою. Та хто тут головний.

В них так завжди, але чому ви забули?

У США зараз Трампа гвалтують, шо втратив час. Він 2 місяці розказував, шо то звичайний грип, а коли грип виявився не звичайним, то лікарі були, як в Італії. Без захисту, без обладнання. Все це може коштувати Трампу переобрання восени. Хоча до цього він мав високий рейтинг. Нагадаю вам. Народ владу наймає (на виборах) розпоряджатися частиною своїх грошей (податками) заради нашого комфортного та безпечного життя у рамках громади, міста та країни. Влада ВЗЯЛА НА СЕБЕ ЗОБОВ’ЯЗЕННЯ ГАРАНТУВАТИ безпеку, статки та комфорт народу. Влада має для цього всі ресурси. Гроші, законодавче та виконавче право. Але країну вкотре рятують бізнес та волонтери. Ті, кому не все одно. Ті, кому тут жити. Купують захист лікарям. Обладнання у лікарні. Допомогають продуктами тим, хто втратив роботу, або не може вийти з дому. Головне, шоб цим же людям не довелося знов нагадувати владі про закон, про права людини та тимчасовість тих, хто зараз є владою.

Катерина Рошук

Карантин триває вже 3 тижні, а уряд досі не запропонував плану виживання як для економіки, так і для кожного українця.

У людей закінчуються гроші. Більшість громадян очікують, що вже до кінця квітня їм банально не буде за що вижити та купити собі поїсти. Аналогічна ситуація з бізнесом: половина приватних компаній зупинила свою діяльність, по всій країні сфера послуг скорочується, багато хто не витримує арендну плату.

Влада ж тим часом не запропонувала можливостей для людей вижити та зберегти свій бізнес. 500-1000 гривень для пенсіонерів — не вихід. 700-1800 грн допомоги від Центрів зайнятості також.
Наприклад в США влада пропонує кожній родині до 3,000$ на час карантину. В Іспаніі це 600€. В інших держава уряди гарантують 60-70% зарплати. В той же час в Україні 10% людей вже стали безробітними, і це лише початок.

Ні адекватного секвестру бюджету, ні адекватної цільової допомоги, ні реальної підтримки для бізнесу — ми не побачили. Дійшло до того, що одна маска коштує 100 грн., а уряд пропонує доплачувати 1000 грн. Смішно.

Проте, вже за кілька тижнів смішно не буде. Нікому з нас…

Андрій Смолій

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

7 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

8 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

8 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

14 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

16 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

17 часов назад