Категории: Политика

Комітет ВР з питань нацбезпеки підтримав створення ТСК зі зриву спецоперації

Дотисли комітет з питань нацбезпеки! Вони підтримали створення ТСК зі зриву спецоперації з вивезення «вагнерівців» в Україну!

Тепер треба дотиснути Арахамію і Разумкова, які блокують створення слідчої комісії. Було би добре, якби ми всі тепер спрямували сили на них!

Вітаю, шановні друзі! Хочу поділитися з Вами основною новиною за результатами сьогоднішньої роботи нашого комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. БЕЗЗАПЕРЕЧНО, це — розгляд електронної петиції із вимогою створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України із розслідування обставин провальної операції наших спецслужб по затриманню російських найманців, причетних до діяльності ЧВК «Вагнер».
Суть справи і окремі обставини, які розповсюджуються для широкого загалу засобами масової інформації, ми з вами обговорювали близько місяць тому. Розгляд питання був достатньо жвавим і включав в себе як спроби відстоювання суто політичної позиції про відсутність необхідності у додатковому розслідуванні зазначених подій, так і обговорення суто «технічних» питань стосовно процедури роботи ТСК і механізму оприлюднення результатів з урахуванням обмежень на розповсюдження зазначеної інформації.
Крім того, особливій пікантності розгляду додавало те, що серед можливих «фігурантів» розслідування потенційно мають опинитися не тільки представники двох провідних спецслужб, а й співробітники Офісу президента і Генеральної прокуратури.
Додаткового драйву роботі комітету додавала публічна акція, яка проходила весь час засідання під стінами будівлі Комітетів ВРУ, організована патріотами і небайдужими громадянами. Потужне скандування ними абревіатури «ТСК» легко злетало на височінь 12 поверху і чимало нервувало окремих представників правлячої монобільшості. Однак — висновок комітету був майже одностайним і безапеляційним: направити встановленим порядком питання створення ТСК на розгляд Верховної Ради України!
Слід зазначити, що це лише черговий крок регламентного процесу і подальший розгляд і включення цього питання до порядку денного буде імовірно найближчим часом обговорено на регламентному комітеті. Але всіх патріотів, людей з принциповою громадянською позицією і просто небайдужих співвітчизників можна привітати з цією маленькою, але все ж таки перемогою!
Питання створення ТСК по «вагнерівцям» погоджено комітетом і буде розглянуто Радою!
Спустити на гальмах через ручних силовиків не вийшло, і цього добилося суспільство, ми з вами — петицією та тиском.
Бачите, працює, якщо правильно діяти.
Тепер побачимо хто ще з депутатів в кодлі Арахамії-Разумкова, яке не бажає розслідування.
А правду не приховати, все рано чи пізно дізнаємось — і про злив операції, і про Оман, і про фбсшників в ОП і про обіцянки з пробаченнями.

Последние новости

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

3 часа назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

21 час назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

21 час назад