Категории: ВПК

Канада передасть Україні ракети АІМ-7 Sparrow і артилерійські снаряди

Канада виділяє Україні новий пакет військової допомоги у який увійдуть ракети і снаряди для артилерії.

Про це під час візиту до Києва в суботу заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Вартість цього пакета 500 мільйонів канадських доларів (понад 370 млн доларів США).

Зокрема Канада в рамках допомоги для захисту українського неба передасть ракети класу “повітря-повітря”.

“Сьогодні я можу оголосити, що ми надамо 500 млн доларів нового фінансування для військової допомоги. Загалом ми надали вже понад 8 млрд доларів, з яких 1 млрд військової допомоги”, – сказав Трюдо у суботу на пресконференції в Києві після зустрічі з президентом Зеленським.

Прем’єр-міністр Канади також додав, що його країна поставить Силам оборони України 287 ракет АІМ-7 Sparrow.

Крім того українська артилерія отримає 10 тисяч снарядів 105-мм калібру

За словами Трюдо, Канада долучиться до багатонаціональних зусиль з навчання українських льотчиків на західних винищувачах.

Також, як повідомляє Укрінформ, Канада до 2026 року продовжує військову тренувальну місію UNIFIER, у межах якої за 8 років вже пройшли підготовку понад 35 тисяч українських військових. Окрім того, у межах міжнародної “танкової коаліції” Канада допоможе організувати роботу центру технічного обслуговування танків Leopard 2 у Польщі.

Нагадаємо, у травні Канада оголосила, що надасть Україні авіаційні ракети класу “повітря-повітря” АІМ-9.

У січні 2023 року з’явилася інформація про те, що Канада надасть Україні 200 бронемашин Roshel Senator.

P.S.

Передусім варто акцентувати на тому, що у рамках нового пакету Україна отримає від Канади одразу 288 ракет для «захисту неба України» – як відзначають у ЗМІ, йдеться про ракети AIM-7, раніше про передачу цих ракет повідомляли й США.

Також Канада планує передати Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів. Серед усього відзначається й те, що Канада візьме участь у навчанні наших пілотів на західні винищувачі F-16, а також долучиться до «ініціативи навчань з управління танками Leopard», відзначив Трюдо (можна обережно припустити, що це може бути натяком й на додаткові танки від Канади).

Крім того, повідомляється про завершення найближчими тижнями раніше анонсованої поставки бронемашин Roshel Senator, які вже стоять на озброєнні нашого війська.

Бронемашина Roshel Senator в ЗСУ, фото – АрміяInform

Трюдо також згадав і про російський транспортний літак Ан-124 «Руслан», який був конфіскований ще 27 лютого 2022 і має бути переданий Україні – щоправда, це вже для нас не нова інформація, бо про передачу літака повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ще у квітні.

Ан-124 «Руслан» російської «Волга-Днепр»

Нагадаємо, наприкінці травня Канада у рамках чергового пакету оборонної допомоги для України оголосила про передачу одразу 43 ракет «повітря-повітря» AIM-9 Sidewinder.

defence-ua.com

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024 1. Мінфін росії продовжує шукати можливості поповнити бюджет за рахунок…

3 часа назад

Росіяни катують українських військових, які потрапили в полон на Харківщині

Окупанти захопили в полон українських військових на Харківському напрямку і знущаються з них. Про це повідомляє телеграм-канал БУТУСОВ ПЛЮС. "Невиліковно хвора нація,…

4 часа назад

У Мінсоцполітики порадили українцям самостійно відкладати гроші на старість і готуватися працювати, скільки зможуть

Через демографічні проблеми держава не зможе платити високі соціальні пенсії, тому українцям варто вже зараз відкладати кошти на життя у…

7 часов назад

70% Вовчанська перебуває під контролем ЗСУ, — речник ОСУВ «Хортиця»

Місто Вовчанськ Харківської області, де російська армія почала наступ 10 травня, на 70% перебуває під контролем українських військових. Про це…

7 часов назад

Військові показали успішну роботу американської БМП Bradley

Українські військові показали успішну роботу американської бойової машини піхоти Bradley. 47 окрема механізована бригада оприлюднила на фейсбук-сторінці відео ураження ворожої…

9 часов назад